Amazon Bundan Sonra Bazı Orijinal Filmlerini Sinemalarda Göstermeyecek

Manchester By the Sea, The Big Sick ve You Were Never Really Here gibi övgü toplayan filmlere imza atan Amazon Studios, bundan sonra bazı filmlerini sinemalarda göstermeden doğrudan Amazon Prime üzerinden yayınlayacak.

Filmlerini sinemalarda gösterime sokmadan doğrudan online platformu üzerinden yayınlayan Netflix sinema dünyasından tepki toplarken, Netflix’in bu alandaki en büyük rakibi olan Amazon uyguladığı strateji ile sinema dünyasının takdirini kazanmayı başarmıştı. Zira Amazon; Manchester By the Sea, The Big Sick ve You Were Never Really Here gibi orijinal filmlerini önce sinemalarda gösterip, aradan 90 gün gibi kayda dağer bir süre geçtikten sonra kendi online platformunda yayınlıyordu.

Sinema dünyasındaki beklenti Netflix’in Amazon gibi bir yayın stratejisi izlemesiydi ama görünen o ki tam tersi olacak. Variety’nin Amazon Studios Başkanı Jennifer Salke hakkında hazırladığı yeni makaleye bakılırsa bundan sonra Amazon da Netflix’e benzer bir yayın politikası izleyecek ve bazı filmlerini sinemalarda göstermeden, doğrudan onlineplatformu üzerinden yayınlayacak.

Amazon Studios’un Bazı Filmleri Sinemalarda Gösterilmeden Doğrudan Amazon Prime Video’da Yayınlanacak

Amazon’un bu kararında dijital platformlar arasındaki rekabetin bu yıl daha da kızışacak olmasının etkili olduğu söyleniyor. Halihazırda Netflix ve Hulu gibi dijital platformlarla rekabet hâlinde olan Amazon’un çok yakında Disney ve WanerMedia’nın dijital platformlarıyla da yarışması gerekecek. Üstelik bu stüdyoların kendi lisanslı içeriklerini diğer dijital platformlardan çekecek olması da Amazon ve Netflix gibi online platformların işini zorlaştıracak. Bu yüzden dijital platformlar kullanıcı kitlelerini genişletmek için orijinal içeriklerine daha bağımlı hâle geleccek.

Geçtiğimiz ay Sundance Film Festivali’nde dikkat çeken birçok filmin haklarını satın alan Amazon’un bu filmler için nasıl bir yayın stratejisi izleyeceği merak konusu. Şirket The Report ve Honey Boy gibi ödül kazanan filmlerin yanı sıra festivalin en dikkat çekici yapımlarından Late Night’ı da rekor bir ücret ödeyerek satın almıştı.

hakkında Fatih Bıyıklı

Ayrıca Kontrol Et

Şile’de Yeniden Açık Hava Sinema Geceleri

Şile Belediyesi bir süredir ara verdiği açık hava sinema geceleri ile nostalji defterini yeniden açtı. …

‘Karınca’ Filminin Galası Yapıldı

Yönetmenliğini Nazif Tunç’un yaptığı “karınca” adlı filmin galası Esenler Belediyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür Merkezinde …

Game of Thrones Bölümlerinin Göz Gözü Görmeyecek Kadar Karanlık Olmasının Sebebi

Game of Thrones dizisinde ekranın yeterince aydınlık olmamasından insanlar şikayetçi. Bu duruma yapımcıların bir açıklaması …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir