Netflix, Organize İşler Sazan Sarmalı’ndan Sonra Diğer Yerli Filmlere de Teklif Sunmaya Devam Ediyor

Organize İşler Sazan Sarmalı’nı henüz vizyondayken yayınlayarak büyük bir sürprize imza atan Netflix, sinema dünyasından tepki toplayan bu kararının etkileri sürerken Recep İvedik 6 için de benzer bir teklif sundu.

Netflix, ülke genelinde sinema salonlarının neredeyse yarısında gösterime giren ve vizyondaki ikinci haftasının sonunda 2.5 milyondan fazla seyirciye ulaşan Organize İşler Sazan Sarmalı’nı geçtiğimiz cuma günü, film vizyondayken yayınlayarak büyük bir sürprize imza atmıştı. Sinema dünyasında tepkiyle karşılanan bu olayın Türkiye sineması üzerinde nasıl bir etki yaratacağı tartışılmaya devam ederken, Netflix’in önümüzdeki dönemde çıkacak yeni filmlerle ilgili de benzer planları olduğu gün yüzüne çıktı.

Netflix Recep İvedik 6’nın Haklarını Satın Almak İçin 20 Milyon TL Teklif Etti

Yapımcılarla CGV Mars Group’u karşı karşıya getiren, sinema biletlerinin kâr dağılımında yaşanan krizin gündeme geldiği günlerde yapımcıların filmleri için Netflix’le görüşmelere başladığı kulaktan kulağa konuşulmaya başlanmıştı. Bu sebeple Organize İşler Sazan Sarmalı’nın Netflix’te yayınlanma tarihi sürpriz olsa da pazarlıkların yapıldığı ve filmin er ya da geç Netflix’te yayınlanacağı biliniyordu. Bu dönemde Şahan ve Togan Gökbakar kardeşlerin de Netflix’le görüştüğü söyleniyor. Resmi bir açıklama yapılmış olmasa da Netflix’in bu ay vizyona girmesi planlanan ancak şu ana kadar resmi bir vizyon tarihi açıklanmayan Recep İvedik 6’nın haklarını satın almak istediği belirtiliyor. Online içerik devinin Şahan Gökbakar’ın yeni filminin haklarını almak için 20 milyon TL teklif ettiği, ancak Şahan ve Togan Gökbakar kardeşlerin bu teklife şimdilik olumlu bir cevap vermediği belirtiliyor. CGV Mars Group’a karşı, Netflix kozunu elinde tutan Gökbakar kardeşlerin bir yandan da yasanın yürürlüğe gireceği tarih olan temmuz ayını beklediği düşünülebilir. Özellikle, Recep İvedik dışında yaptığı filmlerin gişesinde hayal kırıklığı yaşayan Gökbakar kardeşlerin altın yumurtlayan tavuklarını riske atacağını zannetmiyoruz.

Öte yandan BKM de Organize İşler Sazan Sarmalı’nın Netflix’te yayınlanmasına gelen tepkiler sonrası yayınladığı açıklamada, anlaşmanın sadece bu filmle sınırlı olduğunu ve bu yıl vizyona girecek diğer BKM filmlerinin sinemalarda gösterileceğini duyurmuştu.

Netflix, Recep İvedik 6 için sunduğu teklife henüz olumlu bir yanıt alamamış olsa da önümüzdeki dönemde yerli filmlere sunacağı tekliflerle Türkiye sinemasında dengeleri değiştirecek gibi görünüyor. Online içerik devinin ilerleyen günlerde hangi yapımlara teklif sunacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

hakkında Fatih Bıyıklı

Ayrıca Kontrol Et

Şile’de Yeniden Açık Hava Sinema Geceleri

Şile Belediyesi bir süredir ara verdiği açık hava sinema geceleri ile nostalji defterini yeniden açtı. …

‘Karınca’ Filminin Galası Yapıldı

Yönetmenliğini Nazif Tunç’un yaptığı “karınca” adlı filmin galası Esenler Belediyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür Merkezinde …

Game of Thrones Bölümlerinin Göz Gözü Görmeyecek Kadar Karanlık Olmasının Sebebi

Game of Thrones dizisinde ekranın yeterince aydınlık olmamasından insanlar şikayetçi. Bu duruma yapımcıların bir açıklaması …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir