Steven Soderbergh, Yeni Filmi High Flying Bird İçin Neden Netflix’i Seçtiğini Açıkladı

Steven Soderbergh, yeni filmi High Flying Bird’ü vizyona sokmak yerine neden Netflix’te yayınladığı konusuna açıklık getirdi.

2011 NBA Lokavtı sırasında çaylak bir oyuncuyu temsil eden bir menajerin, sektörün dengesini değiştirecek ilginç bir iş fırsatıyla genç oyuncunun karşısına çıkmasını konu alan Steven Soderbergh‘in yeni filmi High Flying Bird kısa bir süre önce Netflix’te yayınlandı. Yönetmenin tıpkı Unsane’de olduğu gibi iPhone ile çektiği bu film, lokavt sürecinde kapalı kapılar ardında yaşanan olayları, etkileyici senaryosu ve oyunculuk performanslarıyla izleyiciye çok iyi bir şekilde anlatmaya başardı.

Filmin aldığı yorumları düşünürsek, Netflix ve Steven Soderbergh ortaklığının olumlu sonuçlandığını söyleyebiliriz. Netflix, başarılı yönetmenlerin projelerine destek vermek için elinden geleni yapıyor. Aynı şekilde Steven Soderbergh de herhangi bir stüdyonun boyunduruğu altına girmeden, kendisine özgürlük alanı tanıyan bu platformda yer almaktan oldukça memnun gözüküyor.

Steven Soderbergh: “High Flying Bird’ün Netflix Sayesinde Daha Çok İnsana Ulaşacağını Düşündüm.”

André Holland as Ray Burke in High Flying Bird, directed by Steven Soderbergh. Photo by Peter Andrews

Sinemada yenilikçi deneyimlere oldukça açık bir isim olan Steven Soderbergh, Indiewire ile gerçekleştirdiği bir röportajda neden Netflix’i tercih ettiğini sorusunu şu şekilde cevapladı: “Filmi Netflix’te gösterdiğim zaman, kesinlikle sinemada olacağından daha fazla göz önünde olacağını düşünüyorum. Öyle olmaması imkansız gibi görünüyor. Ayrıca bu tercih olayında benimle alakalı başka konular da var. Ben filmimin haklarını satmak için dünyayı kovalamak zorunda değilim. Bu işi bir kere ve burada yapıyorum. Normalde film çektiğiniz zaman yaptığınız şeyi bavulunuza koyup tüm dünyayı dolaşmalı ve filminiz hakkında konuşmalısınız.”

Görünüşe göre Soderbergh, filmin insanlara çok hızlı bir şekilde ulaşması için Netflix’i seçmiş. Bilindiği üzere Netflix, dünya genelinde 139 milyon kullanıcıya ulaştı. Hâliyle bu durum, filmi insanlara ulaştırmak açısından Steven Soderbergh gibi düşünen bir yönetmen için müthiş bir fırsat. Zaten yönetmenin yeni filmi The Laundromat‘ın Netflix bünyesinde yayınlayacak olması da bunun en büyük göstergesi.

Neflix, başta Martin Scorsese’nin yeni filmi The Irishman olmak üzere önümüzdeki yıllarda önemli yönetmenlerin imzasını taşıyan yapımlarla film kalitesini yükseltmeye devam edecek gibi görünüyor.

hakkında Fatih Bıyıklı

Ayrıca Kontrol Et

Şile’de Yeniden Açık Hava Sinema Geceleri

Şile Belediyesi bir süredir ara verdiği açık hava sinema geceleri ile nostalji defterini yeniden açtı. …

‘Karınca’ Filminin Galası Yapıldı

Yönetmenliğini Nazif Tunç’un yaptığı “karınca” adlı filmin galası Esenler Belediyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür Merkezinde …

Game of Thrones Bölümlerinin Göz Gözü Görmeyecek Kadar Karanlık Olmasının Sebebi

Game of Thrones dizisinde ekranın yeterince aydınlık olmamasından insanlar şikayetçi. Bu duruma yapımcıların bir açıklaması …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir