Game of Thrones Bölümlerinin Göz Gözü Görmeyecek Kadar Karanlık Olmasının Sebebi

Game of Thrones dizisinde ekranın yeterince aydınlık olmamasından insanlar şikayetçi. Bu duruma yapımcıların bir açıklaması var.

Game of Thrones dizisinin final sezonu başladı. Final sezonu, Westeros için karanlık zamanları gösteriyor. Hatta 8. sezon 3. bölümdeki savaşa biz Winterfell Savaşı diyoruz ama o savaşa ‘Uzun Gece’ deniyor.

Winterfell tam olarak düşler ülkesi sayılmaz ve oldukça karanlık bir yer. Dizinin hem kelime anlamıyla hem de mecaz anlamıyla çok karanlık bölümleri var. Ancak son sezonla birlikte insanlar, ne olup bittiğini görebilmek için ekran parlaklığını çıkarabilecekleri en üst seviyeye çıkarıyorlar.

Neden görüntülerin bu kadar karanlık olduğu konusunda açıklama ise filmin yapım ekibinden geldi. Filmin baş görüntü yönetmenlerinden Robert McLachlan, bu durumun sebebini açıkladı: Kış. McLahlan, dizide kış geldiği için çekimlerin de kış döneminde yapıldığını ve dizide doğal ışık kullanıldığını söyledi.

McLahlan, yaptığı açıklamalarda ayrıca amaçlarının dizinin olabildiğince otantik görünmesini sağlamak ve doğal bir ambiyans oluşturmak olduğunu söylüyor.

Sanatçı, o dönemde ışıkları doğal kaynaktan sağladıklarını, kimsenin lüks mumları gündüz yakmadığını ve doğal ışık kaynaklarının kısıtlı olduğunu belirtiyor. Bu nedenle de sahneler gittikçe daha karanlık hale geliyor.

Yine de biraz daha fazla ışık kullanmanın ne dizi oyuncuları ne de seyirciler için bir sorun oluşturmayacağı ortada. Dizinin çekimlerinin bittiğini göz önüne alırsak yapacak tek şey, ekran parlaklığını en sona getirmek.

hakkında Fatih Bıyıklı

Ayrıca Kontrol Et

Şile’de Yeniden Açık Hava Sinema Geceleri

Şile Belediyesi bir süredir ara verdiği açık hava sinema geceleri ile nostalji defterini yeniden açtı. …

‘Karınca’ Filminin Galası Yapıldı

Yönetmenliğini Nazif Tunç’un yaptığı “karınca” adlı filmin galası Esenler Belediyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür Merkezinde …

Steven Soderbergh, Yeni Filmi High Flying Bird İçin Neden Netflix’i Seçtiğini Açıkladı

Steven Soderbergh, yeni filmi High Flying Bird’ü vizyona sokmak yerine neden Netflix’te yayınladığı konusuna açıklık …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir