Tarım Bakanından Köylüye Müjde

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Şile Geredeli köyünde yaptığı konuşmada; İl özel idaresi döneminde tarım desteği alıp daha sonra İl Özel İdarelerinin kapatılmasıyla mağdur olan vatandaşların mağduriyetinin giderilip destek olunacağı, ilk olarak da başlatılmış olan haciz işlemlerinin durdurulduğunu müjdeledi.


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Şile Geredeli mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Ak parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül’ünde eşlik ettiği toplantıda Bakan Pakdemirli önce köylünün taleplerine cevap verdi, ardından 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a destek istedi. Bakan Pakdemirli ilk olarak mahallelinin isteklerini dinledi.


Geredeli mahalleinde fındık üreticileri ve civar köylerde ikamet eden vatandaşlara müjdeler verdi.

Ardından İlçe Başkanı Erdoğan Akgül selamlama konuşması yaptı ve ardından Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, toplantıya gelmeden önce bakana Şile köylülerinin sorunları hakkında bilgi verdiğini ve çözümü noktasında vatandaşı aydınlatacağını ifade etti.


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’de,  “Türkiye’de Tarım ve Ormancılığı kalkındırmak zorundayız, köylerimizin boşalmamasını sağlamak zorundayız. Tüm Dünyada trend bunun tam tersine bunda farkındayız. Ama ne yapıp ne edip köylümüzün, çiftçimizin gelirini artıracak gerekli tedbirleri almamız lazım. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı olan üreticilerimize deste verme problemimiz yok. Bu konuyla ilgili düzenleme kısa zaman içerisinde hazırlanacak ve gereken desteği alacaksınız. Ayrıca Tarımsal Örgütlerin Pazarlanma Kabiliyetlerinin Geliştirilmesi Projesi’ne İstanbul’u dahil ediyoruz.”

Ayrıca damızlık manda düvesi yetiştiriciliğinin destekleneceğini belirten Bakan Pakdemirli, arıcılarımıza kovan başına 15 TL destek sağlanacağını, ahır yapımı, alet – ekipman alımı, manda düvesi alımında yüzde 50 hibe verileceği, Şile Ağva Balıkçı Barınağı kiralanma talebinin de kısa zaman içerisinde yerine getirileceğini söyledi.


Geredeli Mahallesinin ardından Çiftçiler, Arıcılar, Balıkçılar, Seracılar, STK ve tüm mahalle muhtarlarıyla buluşan Bakan Pakdemirli; “Vatandaşın isteği bizlerin başının üzerinedir.  Vatandaşımızın gece ışığı yanıyorsa, bir derdi varsa bu dert bizim derdimizdir. Vatandaşımızın derdine merhem olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Buda hem devlet, hem büyükşehir belediyesi hem de yerel belediyenin ortak hareket etmesiyle daha kolay oluyor.” Sözleriyle konuşmalarını tamamladı.


hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

CHP Çekmeköy Belediye Başkan Aday Orhan Çerkez İstanbul Gazeteciler Federasyonu İle

CHP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez, İstanbul Gazeteciler Federasyonu ile kahvaltı programında bir araya …

Başkan Ocaklı İsaköy ve Kurfallı’da Mahalle Sakinleriyle Buluştu

Şile için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam eden Şile Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Şile Belediye …

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir