Balıkçılar “vira bismillah” Dedi

31 Ağustos’ta balık yasağının bitmesi ve 1 Eylül’de yasağın kalkması ile birlikte balıkçılar” vira bismillah” diyerek denize açıldı.


Balık avlanma yasağının bitmesi ve sezonun açılmasıyla birlikte 31 Ağustos’ta Şile limanında tören düzenlendi.

Şile Belediyesi tarafından düzenlenen törene Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Garnizon Komutanı Albay Ali Beşir, Liman Başkanı Mustafa Öztürk, Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Osman Sarı, siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.


 Bu yıl markamız olan palamudu az olarak görüyoruz.

Müzik dinletisi ile başlayan törende açılış konuşmasını Su Ürünleri Kooperatifi Osman Sarı yaptı. Sarı; biz denizdeki balıkları doğal yollarla yakalayıp, sizin arzunuza sunuyoruz. Bu yıl ilçemizin adıyla Türkiye’nin her yerinde satılan ve markamız olan palamudu az olarak görüyoruz. Ama diğer balıklarda hamsi, istavrit lüfer ve torik türlerinin çok olacağını düşünüyoruz. Nisan 15’de başlayan av yasağımız  gece saat 00.00 itibari ile bitiyor. Bizler bu sürede teknelerimizi boyadık, bakımlarını yaptık ve bu gece denize açılacağız.Tüm balıkçı işi yapanlara kazasız belasız bir sezon diliyorum, halkımıza da bol bol balık yemelerini temenni ediyorum” dedi.


Şile’nin değerleri başında da deniz geliyor.

Ardından Şile Liman Başkanı Mustafa Öztürk’te bir yıldır görev yaptı Şile’nin çok güzel bir ilçe olduğunu vurgulayarak yaptığı konuşmada; “Üç tarafı denizlerle çevrili,deniz sınırları kara sınırlarından çok daha fazla olan özel bir coğrafyadayız.Bu özel coğrafyanın da güzel ilçesi Şile’deyiz.Şile’yi Şile yapan değerlerin başında da deniz geliyor.Denizsiz bir Şile düşünülemez aslında.Denizin bize verdiği en güzel unsurların başında da balık geliyor.Şile Türkiye’deki önemli balıkçı merkezlerinden bir tanesidir. Şile palamudu denilince akla önemli bir değer geliyor. Yeni balık sezonunun Ülkemize,Şile’mize ve tüm vatandaşlarımıza bolluk bereket getirmesini diliyorum dedi.


Özellikle balıkçılık Şile’nin olmazsa olmaz değerlerinin başında geliyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da balıkçılara ve vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada liman başkanı ve kooperatif başkanımızın söylediği gibi 4,5 ay gibi bir balıkçılık yasağının olduğu, 7.5 aylık sezonun bereketli olmasını temenni ediyorum. Balıkçı esnafımız bu 4.5 aylık av yasağı süresince teknelerinin bakımlarını,ağlarının tamiratını yaptılar ve bu gece 00.00 itibarı ile denize açılacaklar karadenizinin mavi sularında tekneleriyle dolu bir şekilde geri dönecekler.Bu günü görselleşmek adına bir açılış gerçekleştiriyoruz. Şile birbirinden kıymetli değerlere sahiptir. Yarın balıkçılık Sezonunun başlayacağı tarih ve  Şile Bezi Festivali’nin son günü. Bezimiz Uluslararası bir değer,Şile Palamudu sadece burada değil Türkiye’de bütün balık tezgahlarında bereketiyle resmedilen bir değerimiz,gelir kaynağımız.Özellikle balıkçılık Şile’nin olmazsa olmaz değerlerinin başında geliyor.Biz Şile Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa onu yapacağız.Sadece tutmak değil burada hizmet servisinde de İstanbul’dan,Ülkemizin değişik yerlerinden gelecek misafirlerimize de kapımız sonuna kadar açıktır. Balıkçı ailelerimize bol kazançlı ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.


Konuşmaların ardından denizlere atılan atıklar ve çöplerden yapılan bir tablo protokol tarafından açılarak görsel çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla sergilendi. Ardından balıkçı teknelerine karadan ağlar taşındı ve Balıkçı tekneleri temsili olarak limandan ayrılarak VİRA BİSMİLLAH denildi.



hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir