Belediyenin Çelişkisi midir?

Şile Belediyesinin yeni kadrosunda Özcan Kara, üç birimden sorumlu başkan yardımcılığına getirildi.

Seçimlerin ardından birçok bölümde değişiklik yapılmıştı. Belediye Başkan yardımcısı Özcan Kara plan ve proje müdürlüğü, imar ve şehircilik müdürlüğü, zabıta ve  destek hizmetler müdürlüğünden sorumlu başkan yardımcısı görevini yürütmektedir. Yaklaşık 7 aydır bu görevi yapan Özcan Kara, birbirini denetlemesi gereken üç ayrı müdürlüğü yürütmesi gün geçtikçe vatandaşın tepkisini almaya başladı.

Vatandaşlar bu üç birimin de aynı kişiye bağlı olmasını eleştirirken zaman zaman işlerinin kontrolü ve denetlenmesi noktasında sıkıntılar yaşadıklarını, üç birimin de aynı kişiye bağlı olmasından kaynaklandığının vurgusuna dikkat çekmektedirler. Muhalefetin ve denetleme mekanizmasının olmadığı bir yerde, sağlıklı prosedürlerin işlemesinin söz konusu dahi olamayacağını ifade ediyorlar. Kaçak yapıların, imar, plan ve projelerin denetlenmesi, olası eksikliklerin giderilmesi, suistimale çok müsait olduğunu belirtirken; “üç birimin aynı kişiye bağlı olmasından kaynaklı zaman zaman işlerimiz yürümüyor, hatalı olduğunu düşündüğümüz planlarda yada projedeki sıkıntıları yine aynı kişiye bağlı birime şikayet etmenin yada denetlenmesini talep etmemizin bir hükmü olmuyor. Burada ahbap çavuş ilişkileri olma olasılığı fazlaca aklımızdan geçiyor. Bize göre bu ciddi bir hatadır. Bunun mantığını vatandaş kendine göre olumsuz yorumlar. İyi niyet beklememiz mümkün değildir, en önemli ve hassas birimleri aynı kişinin emrine verilmesini farklı algılamamız mümkün değildir” diyerek tepki gösterilmektedirler. Vatandaşlar belediyenin bir an önce bu konuyu yeniden gözden geçirmesini talep ederken, “her konuda hassas düşünen bir belediye başkanımız var fakat bu konuyu gözden kaçırdı” diye serzenişte bulunuyorlar.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir