Şehitlerimizin kanından rengini alan bayrağımıza yapılan hakarete Şile’den tepki geldi.

İzmir’in kurtuluşundan sonra önüne serilen Yunan bayrağını çiğnemeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bayrak bir milletin onurudur yere serilmez ve çiğnenmez demiştir.”


Yunan milletvekili Ioannis Lagos tarafından yırtılan bayrağımıza tepkiler devam ediyor. Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nun “Yunan Adalarında İnsani Durum” başlıklı oturumunda Türk Bayrağı’nın Yunan milletvekili Ioannis Lagos tarafından yırtılmasına bir grup Şileli tepki göstererek basın açıklaması yaptı Şileli vatandaşlar Kent Meydanında bir araya gelerek, tepkilerini gösterdiler. Grup adına açıklamayı Zafer Ketenci yaptı. Ketenci; “ Değerli Türk Milleti, Değerli Şile Halkı, geçtiğimiz günler AP Bayrağımıza karşı yapılan saldırı nedeniyle biz Şile halkı olarak bir basın açıklamasıyla tepkimizi dile getirmek istedik.


Bürükseldeki Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda alçak bir Yunanlı Milletvekili şanlı Bayrağımıza musallat olmuş ve kirli elleriyle kalleşçe bayrağımızı yırtmıştır.Bu şerefsizce saldırı skandaldır ve hatta provokasyondur.Irkçılığın zirvesidir. Türk Bayrağımız yüce Türk Milletinin itibarının,İstikbalinin ve istiklalinin imgesidir.Bayrak Devlettir,Bayrak Millettir,Bayrak egemenliğimizdir.Kısacası Milli kimliğimizin ta kendisidir.Hıyanet ve düşmanlık nöbetine tutulan hain Yunanlı Milletvekili tarihe bir bakıp dedelerinin akıbetini hatırlamalıdır.

Arif Nihat Asya’nın dediği gibi “Sana Benim Gözümle Bakmayanın Mezarını Kazacağım Seni Selamlamadan Uçan Kuşun Yuvasını Bozacağım” bizler için bayrağımız kutsaldır. Onu yüceltmek için çırpındık ve çırpınmaya devam edeceğiz.Yunanlılar için bayrak vicdanları gibi kuru bir bez parçası olabilir.İzmir’in kurtuluşundan sonra önüne serilen Yunan bayrağını çiğnemeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bayrak bir milletin onurudur yere serilmez ve çiğnenmez demiştir.İşte Bayrak düşmanlarıyla olan farkımız budur.Türk Milletine yakışan onurda budur.Bu ırkçı Yunan Milletvekili için gerekli merciler tarafından siyasi ve cezai yaptırımların uygulanmasını sabırsızlıkla Türk Milleti olarak bekliyoruz. Allah Milletimizi korusun Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.

Kent Meydanında toplanan grup arasında CHP Şile İlçe Başkanlığı,MHP Şile İlçe Başkanlığı,A.D.D Şile Şube Başkanlığı,Milli Beka Hareketi Şile İlçe Başkanlığı katılımcılar arasında yer aldı.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir