14 Şubat’ta Kim, Ne Kadar Harcıyor?

Avantajix.com’un araştırmasına göre, Sevgililer Günü’nde elini cüzdanına en fazla sözlü-nişanlı erkekler atıyor. Flört aşamasında olan erkeklerin bütçesini romantik akşam yemeği; evli erkeklerinkini ise hediyeler sarsıyor.


14 Şubat Sevgililer Günü yaklaştı.

Bu özel günü unutulmaz kılmak isteyenler, en anlamlı hediye için arayışlarını sürdürüyor.

Tabii bir de bu hediyenin günün anlamına özel sunumu var. Bunun da en tercih edilen şekli romantik bir akşam yemeği.

Hediye artı akşam yemeği derken bütçeler epey sarsılıyor, kredi kartı limitleri zorlanıyor.

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kimin ne kadar para harcadığını belirlemek amacıyla üyelerinin bir kısmı arasında anket düzenledi.

Sevgilisi olan bekarlar, sözlü-nişanlı onlar ile evli çiftlerin katıldığı anketin sonuçlarına göre, her 14 Şubat’ta olduğu gibi bu yıl da elini cüzdanına ağırlıklı olarak erkekler atacak.

Erkeklerde partnerine hediye alma oranı yüzde 80 iken bu oran kadınlarda yarı yarıya azalıyor.

14 Şubat’a en fazla anlamı sözlü-nişanlı erkekler yüklüyor. En pahalı hediyeyi onlar seçiyor ve bu hediyeyi lüks ortamlarda sunmanın hazırlığını yapıyorlar.

Sözlü-nişanlı erkekler, hediyeye en az 200 TL bütçe ayırıyor; bu rakamı binlerce liraya kadar çıkaranların oranı ise hiç de az değil. İki kişilik romantik akşam yemeğinin maliyeti de 300 TL’den başlıyor.

Sözlü-nişanlı kadınlar ise hediye için 100-300 TL aralığında harcama planlıyor. Akşam yemeğinin parasını “ben öderim” diyen kadın ise yok denecek kadar az.

Flört aşamasındaki erkekler, hediye konusunda biraz daha rahat görünüyor. 75-100 TL arasında küçük hediyeler planlayan gençler, daha çok hediyenin sunumu için kafa patlatıyor.

Onlar için, hediyenin kaça alındığı değil, nasıl sunulduğu önemli. Çoğunluğu, hediyesini bir notla vermeyi planlıyor.

Flört aşamasındaki erkekler de, akşam yemeği için en az 300 TL’yi gözden çıkartıyorlar.

Kadınlarda ise erkek arkadaşına hediye alma oranı en fazla flört aşamasında görülüyor. Her 10 kadından 6’sı erkek arkadaşına 100-200 TL arasında değeri olan hediye alıyor.

Evli çiftlerde ise hediye almak, ağırlıklı olarak erkeklerin görevi olarak görülüyor.

Ankete katılan erkeklerin yarısı bu özel günde eşine hediye aldığını söylerken, kadınlarda bu oran onda 2’ye kadar düşüyor. Erkekler, hediye için 100-150 TL arasında bütçe ayırıyor.

Evli çiftlerin yüzde 80 gibi çok büyük çoğunluğu, akşam yemeğini evde baş başa yemeyi tercih ediyor.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir