‘Karınca’ Filminin Galası Yapıldı

Yönetmenliğini Nazif Tunç’un yaptığı “karınca” adlı filmin galası Esenler Belediyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür Merkezinde gerçekleşti.


Sinema dünyasının birçok ismi “Karınca” filminin galasında bir araya geldi. Galaya film ekibi oyuncularının yanı sıra Yönetmen Yüksel Aksu, Kubilay Erkan Yazıcı, Sinan Sertel, Ahmet Sönmez, Mustafa Kara, Yılmaz Atadeniz, Murat Pay ile oyunculardan Yakup Konca, Vildan Atasever, Mürşid Ağa Bağ, Yüksel Akça ve yapımcı Ahmet Edebali Katıldı.

“Karınca”  toplumsal bir soruna dikkat çekerken, ülkenin dünü ve bugününü en yalın ve sürükleyici bir şekilde anlattı.

Yönetmen Nazif Tunç, “Ülkemiz çok sıkıntılı dönemler yaşıyor, her taraftan birtakım taarruzlarla karşı karşıya, her türlü işgalin eşiğinde. ‘Karınca’, bir Anadolu Müslümanı’nın bütün bu taarruzlara karşı sağına soluna bakmadan, ‘Asker var mı, güvenlik kuvvetleri var mı, polis var mı?’ demeden bu emperyalist düzene karşı tek başına mücadele edebileceğini gösterdiğimiz, memleket sevdasının yürek istediğini gösterdiğimiz bir film. Bu filmde karınca milletini yok etmeye çalışan fillerle temsili olarak savaşıyor” dedi.


Film, sinema eleştirmenlerinden tam not aldı. “Film; toplumsal yaraya parmak basarken, yormadan ve basit bir dille bu kadar güzel ifade edilebilirdi” denildi.

Film gösterimi sonrasında gerçekleştirilen söyleşide film ekibi, seyircilerin sorularını cevapladı.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile’de Yeniden Açık Hava Sinema Geceleri

Şile Belediyesi bir süredir ara verdiği açık hava sinema geceleri ile nostalji defterini yeniden açtı. …

Game of Thrones Bölümlerinin Göz Gözü Görmeyecek Kadar Karanlık Olmasının Sebebi

Game of Thrones dizisinde ekranın yeterince aydınlık olmamasından insanlar şikayetçi. Bu duruma yapımcıların bir açıklaması …

Steven Soderbergh, Yeni Filmi High Flying Bird İçin Neden Netflix’i Seçtiğini Açıkladı

Steven Soderbergh, yeni filmi High Flying Bird’ü vizyona sokmak yerine neden Netflix’te yayınladığı konusuna açıklık …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir