AYGAD Çözüm Üretmeye Devam Ediyor

AYGAD Valilik işbirliği ile meslek tanıtım kartları resmiyet kazanıyor.

Özellikle yerel basının yaşadığı basın kartı sorunu AYGAD’ın girişimleri ile tarihe karışıyor.

Özellikle korona virüs salgını sonrası hafta sonları ve resmi tatil günlerinde konulan sokağa çıkma yasaklarını fırsat bilenler, özel çıkar temin ederek meslekte olmadığı halde “gazeteci” olarak sokakta serbestçe dolaşması, gerçek gazetecilerin de sorun yaşamasına neden oluyor. Bu sebeple konuya eğilen kısa adı AYGAD olan Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği, İstanbul Valiliği’ne gönderdiği üye listesinin kabulü ile önemli bir adım atmış oldu.

İsim listesi Valilikçe Emniyete de bildirildi

Konuyla ilgili olarak Dernek Başkanı Ahmet Işıkdağ şunları söyledi. “Yerel basının yıllardır yaşadığı bu sorun kangren haline geldi. Son günlerde corana virüs nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında meslekle alakası olmayan kişiler bile birer tanıtım kartı temin edip, ellerini kollarını sallaya sallaya sokaklarda gezinir oldu. Bizde, bu fırsatçıların önüne geçmek, gerçek emekçilerin hakkını korumak amacıyla Valiliğe müracaat ettik. Girişimlerimiz karşılık bulunca da listemizi yapıp gönderdik. Basın Kartı sorununu uzun yıllardır yaşayan Yerel Basın’ın artık İstanbul’da Valilik tarafından tanınan ve tüm emniyet ve jandarma birimlerine bildirilen birer tanıtım kartı olacak” dedi.

İlk etapta AYGAD üyelerinden talepte bulunan 62 kişiye çıkarılan kartlar bu haftaki yasak sırasında kullanılmak üzere dağıtıldı. Derneği mevcut 123 üyesinin tamamı kısa zamanda başvuru işlemlerinin tamamlanması ile kartlarını alacak.

AYGAD kartları “Bedelsiz” olarak hazırlıyor

AYGAD üyeleri için ücretsiz olarak hazırlanan ve basımı tamamlanan Basın Tanıtım Kartları, AYGAD üyesi olma yeterliliğine sahip olan kişilere de “üye olmak” koşulu ile yine ücretsiz ve herhangi bir isimle bedel alınmaksızın verilecek. Burada aranan tek şart dernek üyesi olarak aidat borcunun bulunmaması olacak.

Ahmet Işıkdağ

Emniyet Mensuplarının “gazeteci” tereddütü son bulacak

Gazetecinin varsa aracı için de yapılan kartların sayesinde İstanbul Yerel Basını kendini daha rahat ifade edebilecek ve emniyet mensuplarının da “kart kirliliği” sebebi ile yaşadığı tereddütler sonucu yaşanan tatsız olaylar da son bulacak.

Yeni üyeler de bu haktan yararlanacak.

AYGAD üyeliği için yerel ya da ulusal basında gazete ya da dergi sahibi olmak, gazete yazı işleri personeli olmak, internet haber sitesi sahibi olmak, muhabir veya yazar olarak görev yapmak, en az 2 üyenin referans olması, mesleği aktif biçimde yapıyor olmak koşulları bulunuyor.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir