AYGAD Güzel Bir Projeye İmza Attı

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti güzel ve özel bir projeye imzasını attı.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Kültür ve Sanat Gazeteciliği Eğitim Programı” düzenledi.  Programa İstanbul ile birlikte 22 ilden 75 gazeteci katıldı.

BELEDİYELERE TEŞEKKÜR EDERİZ

Eğitim programına Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile birlikte Anadolu Yakası belediyelerinin de ev sahipliğinde gerçekleşti. 16 Haziran’da Pendik Belediyesi’nin ev sahipliğinde Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan eğitim programı, 4 günün sonunda yine Pendik Belediyesi’nin ev sahipliğinde, bu kez Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

ÇEKMEKÖY, ŞİLE, ÜMRANİYE, SULTANBEYLİ, GEBZE…

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yerel gazeteciler, Anadolu Yakası yerel gazetecileriyle birlikte 4 gün boyunca her gün öğleye kadar kültür ve sanat gazeteciliği eğitimi aldılar. Öğleden sonraları ise Çekmeköy, Şile, Ümraniye, Sultanbeyli, Gebze belediyelerinin misafirleri olarak ağırlandılar. Boğaz gezisi, Ayasofya ve İstanbul Valiliği’ni de ziyaret eden gazeteciler, dolu dolu geçirdikleri günlerin kendileri için hem yenilenme hem de bilgilenme yönünden son derece faydalı olduğunu dile getirdiler.

KÜLTÜR VE SANAT HABERCİLİĞİ EKSİKLİĞİ…

Eğitim programına video konferans yöntemiyle katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un kültür, sanat ve kültürel miras konularının sağlıklı ve doğru bir şekilde haberleştirilmesinin önemli olduğuna değinerek; “Bakanlık olarak birçok faaliyeti dijital mecraya taşıdık. Bu duruma vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini görmekteyiz” demesi, konunun ne kadar önemli ve gerekli olduğunu hatırlattı. Toplumu bilgilendirme adına gazetecilerin görev ve sorumluluğun çok büyük olduğuna da değinen Yavuz; “Bakanlık olarak kültür ve sanat alanındaki her çalışmayı desteklemeye çalışıyoruz. Bu eğitim programıyla kültür ve sanat haberciliği alanındaki eksikliğin tamamlanmasını umuyoruz” dedi.

ÇABA HARCAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Işıkdağ ise, kültürel mirasımızın gelecek nesillere hakkıyla aktarılabilmesi adına üstesinden gelinmesi gereken bilgi, kavrama, analiz ve sentez basamaklarının doğru adımlarla çıkılmasını sağlayacak pusulaya ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Işıkdağ, sözlerine şöyle devam etti: “Tarih boyunca çok farklı kültürlerle iletişim kurarak zenginleşen büyük bir medeniyetin mirasçısı olan milletimizin, bu olağanüstü kültürel birikimini doğru ve etkin bir biçimde kullanması konusunda biz basın mensuplarına da önemli görevler düşmektedir. Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği olarak bu konuda yoğun çaba harcıyor olacağız.”

 ŞİLE BELEDİYESİ DE AYGAD’A EVSAHİPLİĞİ YAPTI

19 Haziran Perşembe günü Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın evsahipliğinde Mercanköşk Sosyal Tesislerinde AYGAD’a öğlen yemeği ikramı yapıldı.Yemek sonrası gazetecilere bir konuşma yapan Başkan İlhan Ocaklı, kendilerini Şile’de görmekten dolayı memnun olduklarını ifade ederken, “sizlerin sayesinde bizde bulunduğumuz yerin, kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetlerimizi duyurma şansı buluyoruz. Bu konudaki desteklerinizi her zaman bekliyoruz” dedi. Başkan Ocaklı AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ’a Şile’nin doğal güzelliklerini anlatan bir tablo ve Şilebezi fuları hediye etti.

 Coğrafyacı, Jeolog ve Şile Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Nabi Evren rehberliğinde Şile’nin tarihi ve kültürel yerlerinden olan  Feneri, Şile Kalesi, Turan Aziz Motel, kum zambakları ve Şile bezi atölyesi gezildi.


hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir