Balıkçılar Vira Bismillah Dedi

1 Eylül balık av sezonun açılmasıyla birlikte, Şile Belediyesinin düzenlediği program sonunda balıkçılar Vira bismillah dedi.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Emniyet Müdürü Uğur Kurak, Jandarma Komutanı, Şile AK Parti İlçe Erdoğan Akgül,Şile MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, muhtarlar, balıkçı reisleri ve balıkçılar katıldı.

Programda ilk olarak Şile Su Ürünleri Kooperatif  Başkanı Osman Sarı deniz çöplerine dikkat çekti. Sarı şöyle konuştu; “bütün herkesi deniz çöpleri konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu yıl inşallah balığımız bol olacak” dedi.

Şile Liman Başkanı Mustafa Öztürk; “bu gece itibarı ile ekmeğini denizden çıkaran insanları 7*5 ay sürecek deniz sezonu için denize uğurlayacağız. Balıkçı kardeşlerimize bol kazançlı, bereketli sezonlar diliyorum” dedi.

İlçe Tarım Müdürü Kemal Benli konuşmasında; “Baakanlık olarak 15 Nian itibarı ile başlatmış olduğumuz balıkçılık yasağı bu gece itibarı ile nihayete eriyor ve “vira bismillah” diyerek ağlarımızı serin sulara, derin sulara indireceğiz.Balıkçılığımız sürdürülebilir balıkçılık açısından bu politikaları yönetmekteyiz. Bakanlık olarak amacımız balıkçıyı mağdur etmek değil, yasak getirmek değil. Sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak, balık stoklarını sağlamak, ileriye dönük balıkçılık politikalarını yürütmektir” ifadelerine yer verdi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı yaptığı konuşmada; “denizlerin kirletilmesi konusundaki hassasiyetimize dikkat çekmek istiyorum. Denizden çıkan çöpler akıl hayale sığmaz. Televizyonundan jeneratörüne kadar, masa sandalyesine kadar akla hayale gelmeyen eşyalar çıktı. Bizlerin yapması gereken ise bu güzel coğrafyayı, bu güzel dokuyu korumak. Vatandaş olarak, millet olarak el birliği ile korumalıyız. İnanıyorum inşallah güzel ve bereketli bir sezon olur. Onların emekleri, gayretleri gerçekten kolay değil. Yediğimiz balıklar mutfaklarımıza kadar kolay gelmiyor. Tüm balıkçılarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu yıl ağlar dolu dolu gelir ki bizlerde ucuz balık yeriz. Şimdiden kazancınız bol olsun diyorum”

Şile Kaymakamı ……”16 yıllık meslek hayatımda ilk defa “vira Bismillah” programına katıldım. Burada sanki aşuk ile maşuk birbirine kavuşuyor hissine kapıldım. Büyük bir hasret ve özlemle tekneler açılmak için kolluyor. Şile için bizim sadık yarimiz denizlerimizdir diyebiliriz. Yukarılardan seyrettik huzur bulduk, kumsalında güneşlendik sağlık bulduk, içine girdik serinledik şimdi bu güzel kıymetli doğa harikasından nimetlenmek, sebeplenmek, rızıklanmak, nafakamızı çıkarmak, geçimimizi sağlamak üzere “bismillah” diyoruz. Dilerim ki bereketli olur” dedi.

Konuşmaların ardından protokol ve balıkçılarla birlikte Kadir Reis adlı tekneye binerek “Vira Bismillah” sesleri ile denize açıldılar.






hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir