Ya Şundadır Ya Bunda Helvacının Kızında

Şile’nin yıllardır yılan hikayesine dönen kırmızı taksi olayı nihayet sonuçlandı. Şile taksileri Kırmızı renkten İstanbul rengi olan sarıya döndü.

Konuyla alakalı Şile Belediye başkanı İlhan Ocaklı Belediye meydanında basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında; İstanbul’un 39 İlçesi var en köklü ve en eski ilçelerinden bir tanesi de Şile’dir. 1923’ten beri İlçeyiz. Fakat bir eksiklik vardı  ve uzun zamandır bununla alakalı bir mücadele de veriliyordu. Şile, Çatalca ve Silivri’de kırmızı araçlarla taksicilik hizmeti yapılıyordu. İstanbul’un diğer ilçeleri ise sarı renkli araçlarla hizmet veriyordu. Bizim buradaki arkadaşlarımız taksicilik yapıyor fakat İstanbul’a gittiklerinde İstanbul’dan yolcu alamıyorlar yada herhangi bir yerden yolcu almaya kalktığında ceza yiyordu. Taksici esnafımız bundan dolayı ciddi bir mağduriyet yaşadı ve ağır bedeller ödedi. Uzun zamandan beri takip ettiğimiz bir konuydu. En son UKOME kararıyla beraber Şile, Çatalca ve Silivri’de yaklaşık 212 tane taksi aynı şekilde sarı taksiye dönüştürülmüş oldu. İşin açıkçası adalet tecelli etti. Esnaflarımıza hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, taksici esnafımıza tekrar hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.


Basın açıklamasının ardından taksiciler beraberinde getirdikleri baklavayı ikram ettikten sonra direksiyona oturan Başkan Ocaklı kontağı çevirerek Şile caddelerinde taksicilerle tur attı.

 Kısa bir turun ardından İlhan Başkan, taksicileri ve basın mensuplarını makam odasına ağırlayarak bir süre sohbet etti.


hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir