Doğamızın kalbinde ayak izlerimizi bırakmayalım!

Doğaya huzur bulmaya gelenler, çöp bırakıp giderse, huzur bulacak yerleri kalmayacak

Şile Belediyesi “çevreyi hor gören geleceğini hor görür, yarının doğası bugünden yaratılır” etkinliğinde Korucuköy sınırları içerisinde bulunan Darlık barajının etrafı temizlendi.

16 Ekim Cuma günü düzenlenen etkinliğe Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Ak Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, Şile Çevre Gönüllüler Dernek Başkanı Nabi Evren, Şile Turizm Dernek Başkanı Tümay İmamoğlu, Ak Parti meclis üyeleri, kurum amirleri ve çevreci vatandaşlar katıldı.

Nasıl bulmak istiyorsanız öyle bırakın

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı verdiği mesajda; Şile’yi Kirletmeyin!

800 km2’ye yakın arazisi, %80’i ormanlarla kaplı eşsiz coğrafyasıyla İstanbul doğayla Şile’ de bütünleşiyor.

Şile misafirperver, Şile cömert, Şile paylaşmaktan mutlu ancak, doğamızı kirletmeyelim, huzur bulmak için geldiğimiz alanları temiz bırakalım, doğamızın kalbinde ayak izlerimizi bırakmayalım. Korucuköy mahallemizin en sık ziyaret edilen alanını geride bıraktığınız atıklardan bir kez daha arındırdık.

Çevremizi ve doğamızı hep birlikte koruyalım. Burası açık alan yani temizlik hizmetlerinin verilmediği bir saha. Bizim planlamamızda olan bir saha değil ama gördüğünüz gibi insanlarımızı gelip piknik yaptıklarında bu vaziyette çöplerini bırakıp gidiyorlar. Dolayısıyla çevreyi kirletmemek gerekiyor. Bunun dönüşümü de oldukça ağır oluyor. Gelecek olan hemşehrilerimize, dostlarımıza, misafirlerimize diyoruz ki, nasıl bulmak istiyorsanız öyle bırakın. Şu görüntünün içinde kim piknik yapmak ister” dedi.


Buralar bizlerin velinimeti

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, “marifet temizlemek elbette fakat asıl marifet ise kirletmemek. Bu doğa harikası beldeyi lütfen kirletmeyelim. Bu bizlerin velinimeti, kıymet bilmemiz lazım. Hafta sonları gelecek misafirlerimizin duyarlı olmalarını bekliyoruz. Buraları da temizleyenlerin insan olduğunu unutmasınlar ve buraları yaşatacaksak, koruyacaksak medeni, aydın bir insan niteliği taşıyorsak bu temizliğe önem vermemiz lazım” ifadelerine yer verdi.

Çok değerli bir saha.

Şile Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Nabi Evren’de; “burası çok değerli bir saha. Florasıyla, faunasıyla sahip olduğu endemik türleri bitkileriyle çok önemli bir coğrafya. Gelen misafirleri daha titiz davranmaya en azından çöplerini giderken götürmelerini istiyoruz. Diyerek coğrafyanın önemine dikkat çekti.


Toplanan onlarca çöp torbalarından “Şile’yi kirletme! “ sloganı yazıldı. Başkan Ocaklı, “Şile’yi paylaşmayı bir görev biliyoruz fakat lütfen kirletmeyin” diyerek uyarıda bulundu.

Şile’nin muhteşem doğasında fotoğraf çekimi yapmaya gelen gelin ve damat kendilerini etkinliğin içide buldu. Şile Belediyesinin düzenlediği çevreyi temiz tutalım etkinliğine gelinlikle anlam katan çiftte, “bu muhteşem güzellikleri yaşatalım ki bizden sonraki nesillere doğal bir miras bırakalım” diyerek etkinliğe destek verdiler. Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da kendilerine çam sakızı çoban armağanı bir hediye takdim etti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik çay molası ile son buldu.


hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir