İnsan ve İnsancıklar

Son günlerin salgın hastalıklarından biri de davranış hamlığıdır diyebiliriz.

Dünyayı corona virüs mikrobu sardı. Covid 19 virüsü karşısında insanlar gün geçtikçe bilinçlenip, kendi çaplarında tedbirlerini almaya çalışıyorlar. Birde kendini belli etmeyen virüsler vardır ki onlar inanın coronadan daha tehlikelidirler. Çünkü tanısı konulan hastaların tedbir alması da kolay olur. Sözde İyi niyetiyle ortaya çıkıp çizdiği dürüst kişilikle güven alan insan müsvetteleri bütün virüslerden daha tehlikelidir. Dürüstlük kavramından uzak, söz verip sözünü yiyen ardından hiçbir şey olmamış gibi aynı tarzda davranan yüzsüzlük vakaları gün geçtikçe çoğalmaktadır. Cebindeki üç- beş kuruşunun arkasına sığınan ve adam naraları atan mesnetsiz davranışlarda sınır tanımayan zatlar hayatın kendilerine de aynı oyunu oynayabileceğini hiç düşünmez gibiler. Göstermelik davranışlar, sonradan görme halleri ile kendilerini bitirdiklerinin farkında bile değiller.

Bu tarz kişiliklerin kimyası yalancılık ve riyakarlıkla harmanlamıştır. İnsanların yüzüne gülüp, içlerinden fesatçılık düşünmeyi maharet sanan haşerelerdir. Yazık ki kendi nesillerini de kendileri gibi yetiştirecek olmaları çok daha vahim bir durumdur. Bu kadar tutarsız bir döneme geçiş olması insanlık adına son derece acı bir durumdur. Bu denli kıvrak ruh taşıdıklarının bilincinde olmaları bir nevi erdemlik olurdu. Ne yazık ki onun bile bilincinde değiller. Aksi takdirde kendi minik çıkarları uğruna büründükleri o sıfatlar bile aşağılık göstergesidir.

İçten pazarlıklı karakter yoksunu zat-ı şahaneler kendi çizgilerinde kaybolmaya mahkum olduklarını dahi anlayamayacak kadar küçük insanlardır. Sınırlarda yaşayanların nereye düşecekleri hiç belli olmazmış. Bu tarz kişilikte birkaç örnek vermekten de büyük keyif alsam da büyüklük bizde kalsın deyip, onların da biran önce bozuk karakterlerinden uzaklaşması temennisiyle saygılarımı sunarım.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir