Hastane Önü “Geleceğe Nefes” Oldu

Geçen yıl Ülke genelinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “geleceğe nefes kampanyası” bu yılda 11 Kasım’da devam etti.

Şile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Şile Devlet Hastanesi bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Orman işletme Müdürlüğü tarafından organize edilen Devlet Hastanesi bahçesine pandemi nedeniyle sınırlı sayıda katılımcı davet edilerek “geleceğe nefes” maskeleri dağıtıldı.

Şile Orman İşletme Müdürü Temel Bulut’un ev sahipliğinde yapılan törene Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Başsavcı Burhan Ergar, Emniyet Müdürü Uğur Kurak, CHP İlçe Başkanı İbrahim Çelik, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, Şile Çevre Gönüllüleri Başkanı Nabi Evren, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, İlçe Spor Müdürü Tanju Altınay ve çevreciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Orman İşletme Müdürü Temel Bulut, “Sayın  Cumhurbaşkanımızın  himayesinde geçen yıl başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında bizler bu yıl Şile Devlet Hastanemizin bahçesini seçtik.Hepiniz hoş geldiniz. Etkinliğimizde gold taflan, leylandi, erguvan boy ağacı,zakkum, palmiye, at kestanesi, ardıç, ateş dikeni, sedir, ladin, fıstık çamı gibi toplam 3610 adet fidan toprakla buluşturulmuştur. Maalesef dünyamızdaki doğal kaynaklar, su kaynakları, bitki örtüsü insanların çeşitlenen ihtiyaçlarıyla birlikte olumsuz etkilenmektedir. Bu etkileşim karşısında Avrupa  Gıda Tarım Organizasyonu FAO bir araştırma yapmış. Dünya genelinde bütün ormanlık alanlar azalırken bizim ülkemiz ormanlık alanlarını artıran nadir ülkelerden olmuştur. 1999 yılında ormanlık alanımız 2.88 milyon hektar iken, 2018 yılında yapılan tespitte 22.6 milyon hektara ulaşmıştır. Sizlerin elleriyle toprakta can bulacak olan bu fidanlar sayesinde bu bahçeden herkes ciğerlerini doldura doldura nefes alabileceklerdir. Ekibim ve şahsım adına etkinşiğe katılan herkese teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.



Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da konuşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti ve : “11 Kasım Geleceğe nefes, dünyaya nefes kampanyasında Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Orman Teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Geçen yıl ilkini, bu yıl ikincisi gerçekleştirdiğimiz bu çok anlamlı ve bereketli bir programın altına hep birlikte imza atıyoruz. Pandemiyle ilgili çok önemli mücadele verilen bu süreçte hastanenin seçilmiş olması da ayrıca önem arz ediyor. Bizden önceki atalarımız ve dedelerimiz nasıl bizlere bıraktıysa bizde bizden sonraki nesillere ağaçlarımızı miras bırakacağız. Hastane yetkililerine ve Orman İşletmemize tekrar teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


Son olarak Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ise konuşmasında; “11 Kasım Milli Ağaçlandırma bayramımız kutlu olsun. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarının pratikte vücut bulduğu bir günü hep birlikte yaşıyoruz. Artık gündemimizi biliyoruz ki küresel ısınma, iklim değişikliği ve pandemi kavramlarını kapsıyor. Bu kavramları konuşurken bunlara karşı yapılabilecek en güzel fiil muhakkak ki çevremizi yeşillendirmektir. Zira medeniyetimizin ve kültürümüzün bizlere emaneti ve öngördüğü bakış açısı da her zaman yemyeşil bir çevre, yemyeşil bir dünyadır. Geçen yıl 11 milyon fidan toprakla buluşmuştu. Bu sene de yine milyonlarca fidan toprakla buluştu. Her yıl milyonlarca fidan bu kapsamda yine geleceğe nefes olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek protokol konuşmaları son buldu.

Kaymakam Mehmet Nebi Kaya

Ardından hep birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi.


hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir