Şeker Ameliyatı Çözüm mü Yoksa Kandırmaca mı?

Milyonlarca vatandaşın yaşamının bir parçası haline gelen diyabet sorununa çözüm için sunulan şeker ameliyatı, bu ameliyatı olan kişilerin anlattıkları bakımından şüpheleri beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz yılın mart ayında ‘şeker ameliyatı’ olduktan sonra sağlığı daha da kötüye giden ve şeker oranının arttığını belirten Osman Hacıosmanoğlu, “Şeker ameliyatı bir yalandır ve bu yöntemle diyabete çözüm bulmak mümkün değildir. Bu iş bir takım çevreler tarafından ticari ranta çevrilmiş durumda” dedi.

Ülkemizde milyonlarca kişi diyabet sorunu yaşıyor. Şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin genetik olduğu da hesaba katılırsa, günümüz kadar geleceği de yakından ilgilendiriyor. Soruna çözüm olarak sunulan ve sadece TİP 2 olarak tanımlanan şeker hastalarına  uygulanan şeker ameliyatı ise kötü sonuçlarıyla karşılaşanların anlatısıyla ‘sadra şifa’ olmuyor. Yaklaşık 10 ay önce şeker ameliyatı olan Osman Hacıosmanoğlu, cerrahi operasyon sonrası yaşadıklarını gazetemize anlattı.

HALİHAZIRDA ŞEKER SEVİYEM YÜKSEK SEYREDİYOR.

 “Metabolik cerrahi yöntemiyle ve farklı sistemlerle şeker hastalığına çözüm bulacağız iddiası bir hasta olarak benim tarafımdan tamamen reddedilmektedir” diyerek söze başlayan Hacıosmanoğlu,  “Bu ameliyatı olmuş biri olarak 10 ay sonrasında bile ilaç kullanmayı bırakamadığımı, belli bir zaman sonra ilaçların düzeyini artırmak zorunda kaldığımı ifade etmek istiyorum. Halihazırda şeker seviyem yüksek seyrediyor. ‘Şeker ameliyatlarının yapılmasını isteyemeyen ilaç kartelleri var’ iddiası aslında bir yalan; çünkü şeker ameliyatı olan bir insan  şeker hastalığından tamamen kurtulmuş olsa bile, ki bu mümkün değil, zaten normal bir hastanın 30 senelik diyabetli yaşam süresince tüketeceği ilaç masrafı ameliyat yöntemiyle tek seferde elinden alınıyor.” dedi.

 İNSANLARIN BAĞIRSAKLARINI KESMEK YANLIŞ BİR ŞEY

 “Şeker ameliyatı olduktan sonra insanların bir kısmı, yani çok kilolu olanları kısmen şekerden-diyabetten kurtulduğunu sanıyor. Halbuki onların diyabet sebepleri fazla kiloya bağlı obezitelik.  Doğal olarak bu ameliyatta midelerinin bir kısmı alındığından, yemek yeme sorunları ortaya çıktığı için ve çok kilo verdikleri için bu diyabet sorunlarından bazıları kurtulabiliyor. Ama bunun için ekstra bir şeker ameliyatı adı altında insanların bağırsaklarını kesmek yanlış bir şey; çünkü bunun sonradan farklı sonuçları oluyor.”

İNSANLAR FARKLI BİR TEDAVİ YÖNTEMİNE MAHKUM EDİLİYOR

 “Şeker ameliyatı olmadan önce hastalara sonraki süreç tam olarak anlatılmıyor. Farklı şekilde anlatılıp hastalar ikna edilerek ameliyat ediliyor. Bu sistemde bu ameliyatı yapan doktorların bir çoğu tıpkı beyaz eşya sektöründeki gibi ya da araba ticaretindeki gibi yukarıdan aşağıya başlayarak 50 bin, 40 bin,30 bin, 20 bin gibi fiyatlar veriyorlar. Yani maddi durumunuza göre ameliyatını farklı doktorlarda olabiliyorsunuz; ekonomik durumunuza göre beyaz eşya almak gibi düşünebilirsiniz! Aslında burada insanlar ilaç bağımlılığından kurtulurmuş gibi algı yapılarak insanlar farklı bir tedavi yöntemine mahkum ediliyor. Ameliyattan çıkan hastaların bir kısmına ek ameliyatlar öneriliyor ve bunlar yapılıyor. Ama bu hastaların bir çoğu hâlâ ilaç ve insülin almaya devam ediyor. Bu ameliyat öncesi tüm tedavi yöntemlerini tükettikten sonra ameliyat yaptığını söyleyen doktorlar yalan söylüyor, ben daha önce insülin kullanmamış bir kişi olarak ameliyat olmaya ikna edildim; halbuki benim tedavi yöntemlerim bitmemişti. Beni tedavi eden doktor kamuoyunun bu konuda yakından tanıdığı bir doktor. Hatta ilgili kişinin bir vakfı bile var! Bu sistem asla ilaç kartellerinin karşı olduğu bir sistem değil; tam aksine sizden 30 yıl boyunca peyderpey alacakları diyabet ilaçlarının karşılığını bir günde ameliyatla peşinen alıyorlar. Kaldı ki bu işin sonunda uygulanacak ek tedavilere ödeyeceğiniz paralar da bu işin ekstrasıdır.”

“İNSANLARI KANDIRMAKTAN VAZGEÇİLSİN”

Şeker ameliyatının diyabet sorununa çözüm bulduğu tezinin tamamen yalan olduğunu söyleyen Hacıosmanoğlu, “Ben bunun canlı bir örneğiyim. Mide ameliyatı şeklinde yapılması gereken cerrahi operasyonlar şeker ameliyatı şekline dönüştürülüp hem insanlardan fazla para alınıyor hem de şeker ameliyatı diye bir şey varmış algısı pekiştiriliyor. Halbuki mide küçültme ameliyatları 7 bin lira ile 3 bin lira arasında bir fiyatla yapılıyor ve devlette elini taşın altına koyuyor. Şeker ameliyatı yalanıyla insanların bağırsaklarını da kesmenin açıklanır yanı yok. On aylık süreç içerisinde şekerimin sürekli yükseldiğini, ilaç almaya devam ettiğimi ve hiçbir katkısı olmadığını söylüyorum. Bu iş için gerekli yerlere şikayet dilekçesi de verdim. Kamuoyu iyi okusun: Şeker ameliyatı bir yalandır ve bu yöntemle diyabete çözüm bulmak mümkün değildir. Çünkü biz TİP 2 olarak geçen hastalar genetik olarak bu durumdayız. Bağırsağı ters çevirmek suretiyle bizim genetik yapımızın bozulup farklı bir genetik yapıya dönüştürmeleri mümkün değildir. İnsanları kandırmaktan vazgeçilsin! Şeffaf olunsun; çünkü bu durum hekim güvenirliliğine de etki yapıyor. İnsanların işini düzgün yapan hekimlere de farklı gözle bakmasına zan duymasına neden oluyor. Zaten insanlara gerçekler anlatılırsa hiç kimse bu ameliyatı olmayacaktır.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ağva Sağlık Ocağının Temeli Atıldı

Ağva Sağlık Ocağının temeli törenle atıldı. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı temel atma töreninde; “Ağva’ya …

Şile Belediyesi’nden Sağlık Çalışanlarına “sağlıklı” Kutlama!

Şile Belediyesi, koronavirüs salgını ile mücadele döneminde gece gündüz demeden özverili şekilde çalışan sağlık çalışanlarını …

Ağva’nın Sağlık Hizmetlerine Yeni Soluk

Geçtiğimiz aylarda İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memiş ile bir araya gelen Şile …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir