“ Emek biziz, umut biziz, mücadele biziz, halk biziz, halkın iktidarını da bizler kuracağız”.

CHP Şile İlçe Başkanlığı önünde yapılan “ 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü “ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Kadın Kolları Başkanı Bahtışen Giray, Kadın Kolları ve İlçe Başkanı İbrahim Çelik’inde yer aldığı basın açıklamasında; açıklamayı Arzu Özsu yaptı.

“8 Dünya emekçi Kadın Gününüzü anma törenimize hoş geldiniz” diyerek başladığı açıklamaya şöyle devam etti.

“Sesimize ses olan değerli basın emekçileri, emeğin hakkını ve eşit günlerin mücadelesini veren tüm kızkardeşlerim hepimizin dünya emekçi kadınlar günü kutlu olsun.

Bugün bizler yerkürenin bütün kadınları dayanışma içinde haklarımızı haykıracağız. Bizim için 8 Mart sadece eşit ve özgür geleceğin iradesi değil aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınlara saygı duruşudur” diyerek Çalışan Kadınlar Gününün çıkış noktasını anlattı.

“Bizim baharımız 8 Mart’larda alanları dolduran kadınların yan yana gelmesiyle başlar. Bu yıl pandemi koşullarıyla derinleşen ekonomik kriz kadınların yükünü daha da artırdı. Kadınlar ve erkekler arasında hep var olan gelir eşitsizliği bu dönemde iyice büyüdü. Geniş tanımlı kadın işsizlik oranı yüzde 43’e çıktı. İktidar temsilcileri Lebaleb dolu kongrelerle demokrasi şöleni yaptıklarını iddia etseler de İstanbul sözleşmesini savunanlara şiddet uyguluyor, cezalar yağıyor. Kadına yönelik şiddeti protesto etmek için dans eden kadınlara dava açılıyor, bu demokratik eylem Cumhurbaşkanına hakaret noktasına getirilerek hapis cezası veriliyor diğer yandan ise kadınlara şiddet uygulayanlar elini, kolunu sallayarak sokaklarda dolaşıyor. Kadınlar saldırganlarıyla karakollarda barıştırılıp evlerine yollanıyor” dedi.

Kadının emeğini yok sayanlara haykırıyoruz: Her kadın emekçidir, kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve toplumun geleceği için insanca yaşam kavgası verir. Biz CHP Kadınlar olarak bu kavganın da, bu taleplerinde geleceğin aydınlık günlerini barındıran bu umudunda yılmaz savunucularıyız. Bizler haklı mücadelemizi örgütleyerek tarihe yön verenler olacağız. Emek biziz, umut biziz, mücadele biziz, halk biziz, halkın iktidarını da bizler kuracağız. Kutlu olsun 8 Mart, dayanışma olsun, yaşam olsun, cesaret olsun” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir