Keşke Kendini Tanısaydın

Önce bir düşün bakalım ahlaklı mısın, ahlaksız mı, edepli misin edepsiz mi, çirkef misin düzgün mü empati yaptığın takdirde kendini tanımlayabilir karakter haritanı çıkartabilirsin.

İnsanları hatalarınla yüzleştirip, kendini aklama yolunu seçtiğin takdirde yalnızca şahsını kandırmış olursun. Toplumla uyum gösteren insanlar normal insanlardır, yani zeka seviyesi en az senin kadardır. Onların aklıyla dalga geçtiğini sandığında kendini kandırmış olursun. Her olayda haklı olduğunu sanıyorsan, üstünlük psikolojisi yaşayıp karşındakini hor görüyorsan, beğenilme duygunu yenemeyip hayranlık beklentisi içerisindeysen, üzgünüm ama sen bir narsistsin. Yani kişilik bozukluğu olan psikolojik hastasın.

Samimiyetten uzak, yapay bir duyguyla aşırı kibirinin altında yatan hastalıklı ruh halinle karşındaki insanı dinlemeyi tercih etmeden ilgi odağı çabası içerisine girersen ciddi bir vakasın demektir.

İkiyüzlü davranışlarla, sorumsuz ve sorunlu hallerinde kendine bakmayı akıl edemeyerek başkalarını incitecek kadar bencil davranışlar sergilemek ahlaksızlığın daniskasıdır. Ahlaksız insan ahlaklı insanlar arasında çok açık bir şekilde kendini gösterir. Kişilik saklanamaz, kişilik bozukluğu ise hiç saklanamaz. Kendini beğenmiş, ukalalıklarıyla tanınmış olup, başkalarından çok kendi kendilerini teşhir ederler.

Her şeyin en iyini bildiğini zannedenler, kendi küçük dünyalarında evreni ele geçirebileceklerini düşünürken, kibirli davranışlarını kontrol edemezler. Empati yapmaktan yoksun, aynaya bakmayı yanlış algılayıp, genelde dev aynasıyla karıştırırlar. Bulunmaz hint kumaşı türünden ortalıkta gezinirken, arkasından atılan kahkahaları duymazlar bile. Egolarına esir düşüp, küçük çıkarları uğruna bukalemun gibi renkten renge girdikleri gibi, kar saydıkları her zerre için şekilden şekle bürünürler. Tüm bunları yaparken de ahlak timsali kesilmekten ne yazık ki geri kalmazlar.

Kendi içlerinde yaşadıkları kavganın nedenini de başkalarına yüklemekten asla vazgeçmezler.

Sosyal ilişkilerin yoğun olarak yaşandığı yerlerde, kendi hesaplarını başkalarının hesabıyla karıştıran şahsiyetler, anında günah keçisi seçmeyi de ihmal etmezler. İnsanların iyi niyetlerini kötüye kullanmayı marifetmiş gibi kendine pay çıkartanların bir gün şapkalarının düşebileceğini nedense hiç hesaba katmazlar. Bu devranın böyle gitmeyeceğini, yanlış hesabın Bağdat’tan geri döneceğini hatırlatır saygılar sunarım.

Yasemin Eryıldız

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Hangi Partide Kimler Aday

Hararetli bir genel seçimlerin ardından sıra yerel seçimlere geldi. Partilerde yine bir koşuşturmaca, aday arayışları …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir