Şile’de Sivrisineksiz Bir Yaz

Yeşilin bol olduğu Şile’de, vatandaşlar yaz ayının rahat geçirebilmeleri için belediye sivrisineklere karşı savaş açtı.


Şile Belediyesi halk sağlığını korumak için çevre dostu ve en uygun yöntemle sivrisinek ve uçkuna karşı etkin ve etkili bir ilaçlama çalışması başlattı. Kanalizasyonlara yerleşen sivrisinek, karasinek ve diğer uçkunların imha edilmesine yönelik çalışma yıl boyunca sürecek.

Sinek Yumurtasına(Larvasit) Karşı Etkin Mücadele

Şile Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgını sonrası normalleşme adımları kapsamında halkın sağlığını korumak için Şile Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile çevre dostu ve en uygun yöntemle sivrisinek ve uçkunlara karşı ilaçlama çalışması başlattı.

Havaların giderek ısınması ile birlikte yaz aylarında gördüğümüz sivrisinekler kanalizasyonlarda rögar kapaklarından geçerek orada havanın ısınmasını bekliyor. Şile Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sıcak sisleme yöntemi ile bu havaların ısınmasını bekleyen sivrisinekleri bertaraf ediyor.

Çevre Dostu Ürün Kullanılarak Diğer Canlıların Sağlığı da Korunuyor

Şile Belediyesi, bu ilaçlamalar sırasında çalışmalarını  diğer canlıların sağlığını da gözeterek, çevre dostu, uygun ürün kullanımı ve en doğru yöntemler ile gerçekleştiriyor.

Başkan İlhan Ocaklı: “Çalışmalarımız Şile halkının mutluluğu, refahı ve sağlığı için!..”

Larvasit mücadelesiyle başlatılan ilaçlama çalışmalarına, uçkun mücadelesinin de eklenmesiyle mesainin  etkin bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “Şile Belediyesi sınırları içerisinde halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek, gibi uçkunların azaltılarak, kontrol altına bilmesi için hem biyosidal hem de dezenfektan uygulaması hizmeti vermekteyiz. Sivrisinekleri ortadan kaldırmanın en etkili yolu henüz yumurtlama evresindeyken etkin mücadele yapılması. Özellikle kanalizasyonlarda konaklayan sivrisineklerin bertaraf edilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Şile halkının mutluluğu, refahı ve sağlığı için hizmet vermeye aralıksız devam ediyoruz” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir