Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı esti gürledi. Konu Akçakese, Gündem Sarı Alan ve Sahil

Son yıllarda;  köylerde bulunan tapusuz, atadan, dededen gelen,  kullanım hakkı en az 20 yıl öncesinden bulunan zilyetlik yani fiili hakkı elde edilen ve “sarı alan” diye tabir edilen arazilerin tartışması devam ediyor.

Son haftalarda Şile’nin önemli gündemini oluşturan sarı alanlar ve Akçakese sahili ile ilgili Belediye Başkanı İlhan Ocaklı basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarında sert ifadeler kullanarak, “babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmam dedi.

7 Mayıs günü saat 12:00’de Mercanköşk Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıya başkan yardımcıları ve birim amirleri de katıldı. Belediye Başkanı İlhan Ocaklı basın açıklamasını Cumhur ittifakının ortakları Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül ve MHP İlçe Mustafa Pıçak’ı da yanına alarak yaptı.

Başkan İlhan Ocaklı,  öncelikle Şile’nin köylerini ve köylüleri yakından ilgilendiren 2 B ile ilgili çıkan yasanın, İlçe Başkanı olduğu dönemde yakın takipçisi olduklarını ve başardıklarını söylereyerk sözlerine şöyle devam etti.”  “rantın değil, halkın belediye başkanıyım, hayatım boyunca rantın peşinden koşmadım, rantçılarla da işim olmadı, bu tür yakıştırmaları işi olanlara iletilsin ve bu hassasiyeti onlar üzerinde sorgulayın” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Şile Belediyesi’nin talebi ile yeni bir kadastro çalışması yaptırıldığını hatırlatan Ocaklı, zilyetlik haklarının devri ile ilgili yine belediye marifetiyle bir komisyon oluşturulduğunu da sözlerine ekledi. Geçmiş süreçte birçok vatandaşın atalarından kalan yerlere talip olarak başvuruda bulunduğunu ancak Milli Emlak’ın da bunlara itiraz ederek mahkemeye verdiğini hatırlatan başkan, davaların bir kısmının olumlu sonuçlandığını ve hakların iadelerinin yapıldığını söyledi.

SARI ALANLARDA HAK İADELERİNİN ÖNÜ AÇILDI!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Şile ziyaretinde sarı alan konularında yaşanan sıkıntıları kendisine ilettiklerini ifade eden İlhan Ocaklı “Sayın Bakan Milli Emlak Müdürlüğü’ne talimat verdi. Yeni bir komisyon kurdurdu ve haksız açıldığı tespit edilecek tüm davaları geri çektiriyor “dedi.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEDİRMEYİZ”

Tüm bu çalışmaları Şile halkı için yaptıklarını söyleyen Ocaklı “Benim bir karış sarı alanım yok. Biz bu mücadeleyi zilyetlik hakları olan vatandaşlarımızın haklarını almaları için veriyoruz” diyerek konu hakkında ilçe başkanlığı döneminde basına verdiği demeci hatırlatarak “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyende, yediren de namerttir” sözünü yineledi.

“HAK GASPI YAPAN KİM OLURSA OLSUN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ”

Sarı alan konusunun kimi çevrelerce istismar edildiğine işaret den başkan, “Bu tarz çakallara, simsarlara fırsat vermeyin, malınızı satmayın, imza vermeyin. Bunu yapsanız bile devlet müsaade etmeyecek, kimsenin yanına da kar kalmayacak” dedi. Devletin çok iyi niyetle uygulama yaptığını söyleyen İlhan Ocaklı, “kimse fırıldaklık yapmaya kalkmasın” diyerek uyardı.

Haksız yere mal gaspı yapmak isteyen kişilerin sıfatı ve ünvanı ne olursa olsun gözünün yaşına bakmayacakları konusunda uyaran başkan, “Babamın oğlu dahi olsa gözünün yaşına bakan namerttir” diyerek sert çıkıştı.

TESPİT İŞLEMLERİNDE ARTIK BELEDİYE DE OLACAK

Bakanlıkla istişareli yürütülecek olan çalışmalar için yeni bir komisyon kurulacağını açıklayan İlhan Ocaklı bu komisyonlarda Milli Emlak Yetkilileri, Belediye Temsilcisi, Muhtar ve 1 Azasının bulunacağını ifade etti. Komisyonun tüm köylerde detaylı çalışacağını vurgulayan başkan, “Bu çalışmaların sonunda tescil yapılarak emanetler teslim edilebilecek” dedi. Komisyonların tespitlerine göre Milli Emlak Müdürlüğü haksız davalardan çekilecek.

Akçakese ahalisinden 3-4 kişinin vatandaşların tepkisine yol açan sarı alan başvurular ile alakalı olarak da “Biz bu işe vatandaş adına tarafız. Avukatımız takip edecek” dedi.

MADEN OCAKLARI DA GÜNDEMDEYDİ

Belediye başkan Ocaklı ilçede maden ocaklarına sıcak bakmadıklarına işaret ettikten sonra “Silis ve Kil ülkemizin gerçeği ama taş ocakları konusunda şerhimizi ortaya koyduk. Yakında Bakanlıkça alınacak bir kısıtlama kararıyla bu sıkıntılardan da kurtulacağız. Bu mücadelelerimizde halkımızın ve basınımızın desteğini bekliyoruz.” Vurgusu yaptı.

AKÇAKESE SAHİLİ HAKKINDA AÇIKLAMALAR!!!

Başkan Konuşmasının son bölümünde Akçakese sahilinde yapımı tamamlanmakta olan turistik tesisle ilgili şikayetlere değinerek açıklamalarda bulundu.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir