Küçük Hesap Büyük Sorun

İnsanlığımızı mı kaybediyoruz. Değişen ve globalleşen dünyada insan olma vasfını unutuyor muyuz, Çıkarlarımız söz konusu olduğunda,  küçücük menfaatler için bile bildiğin tüm doğruların işe yaramadığını görüyorsan durum vahim bir hal aldı demektir. Yaşanılan hayat mı, yönetilme şekli mi, yoksa insanlığa kurulan bir tuzak mı bilemiyorum ama birçok şeyin kontrolden çıktığının farkındayız.

Doğrular erozyona uğramış, insanlık zayıflamış durumda. Bir gün ak dediğine sonraki gün kara denilmesine rağmen, normal bir durum olarak empoze ettiriliyor ya, işte o zaman akıl tutulması yaşıyorsun. Kendisiyle barışık olmayan, sürekli alma odaklı yaşayanlar, karakter yoksunu, paslanmış beyinleriyle en küçük bir koku aldığında akbaba misali saldırıya geçiyorlar. Fakat söz konusu kendileri olduğunda fare misali kaçacak delik aramaya başlıyorlar. Yazık ki gün geçtikçe yaygınlaşan bu hastalıklı karakterler bilmelidir ki kendileri kısa süreli kazansalar bile, aile ve gelecek nesillerine bırakabilecekleri en kötü mirası bırakmış oluyorlar.

Küçük hesaplar yapıp, ucuz diye nitelendirdiğimiz insanlar aslında asalak ruhludurlar. Geçmişinde değer ve sevgi görmeyenler, zaman içinde psikolojik savaş içine girerler. Dünyayı kendi ekseni etrafında döndürmeye çalışırlar. Yalan en çok sığındıkları limandır. Kırarak, arkadan iş çevirerek hayatlarını sürdürmeyi marifet sayarlar. Bunlar sevgiye hasret, saygıdan yoksun konuma gelmişlerdir demektir. Ne kadar değersizleştiklerini keşke anlayabilselerdi.  Bu insanlar gün geçtikçe karanlığa doğru gittiğinin farkına varmayıp sonunda kaybolmaya da mahkumdurlar. Yani küçük hesaplar, büyük sorunlara gebedir.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

Hangi Partide Kimler Aday

Hararetli bir genel seçimlerin ardından sıra yerel seçimlere geldi. Partilerde yine bir koşuşturmaca, aday arayışları …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir