Şile Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Akıllı Destek

Sokak Hayvanlarının Beslenmesine Siz de ‘Mama-matik İle Katkı Sunabilirsiniz

Şile Belediyesi tarafından dört ayaklı, can dostlarımızın refahını artırmaya yönelik hizmetler, Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hız kesmeden gerçekleştirilmeye devam ediyor. Şile Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanları için kullanılacak olan mama makineleri (Pugedon Mama-matik) temin ederek, sokaktaki dostlarımızın yanında olmaya devam ediyor.

Sahipsiz Hayvanlarımızı Besliyoruz
Şile Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, ilçemizin çeşitli noktalarına yerleştirilen mama-matik kutuları, sokak hayvanları ile hayvan severler arasında bir köprü görevi görülecek. Mama-matik kutularına hayvan severlerin attığı yalnızca 1 TL’lik destek ile sevimli dostlarımıza mama olarak geri dönecek. Sokakta, yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için geliştirilen otomat, atılan her 1 TL karşılığında mama vererek, sokaktaki can dostlarımızın beslenmesine katkı sağlayacak.

Mama-matik Nasıl Çalışıyor?
Şile’de ve Ağva bölgesinde şimdilik belirli noktalarda bulunan Mama-matik kutularına hayvan severlerin attığı 1 TL, alttaki haznede taze mama dolmasını sağlıyor. Bu destek ile sevimli dostlarımız, çevre dostu güneş enerjisi ile çalışan mama-matiklerden günlük besinlerini temin edebilecekler. Cihaz, güneşsiz günlerde içindeki akü ile çalışmaya devam edecek şekilde tasarlanmış. Hayvan severlerden ricamız, sokak hayvanlarımızın sağlığına zarar vermeme adına beslenme haznesine ev yemeği vb. gıdalar koymamanız.

Başkan İlhan Ocaklı: “Amacımız Şile’mize Hayvan Sevgisi Yaymak!”
Sokak hayvanlarının düzenli beslenebileceği mama-matikleri, Şile’nin birçok noktasına yerleştirdiklerini aktaran Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; mama-matiklerin hem çevreyi hem de hayvanları koruduğunu belirterek, “Hayata geçirdiğimiz bu güneş enerjisi ile çalışan doğa dostu otomatlar projesiyle, sokaktaki can dostlarımızın beslenme ihtiyaçlarına katkı sağlamayı hedefliyoruz.  İlçemizin önemli ihtiyaçlarından biri olan bu otomatları hizmete sokmadaki amacımız, özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize hayvan sevgisi aşılamak. Bu akıllı cihazlarla bunu başaracağımıza inanıyorum. Özellikle yaz aylarında kurak geçecek havalarda, sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanabiliyor. Otomatlarımıza atılacak 1 TL gibi sembolik bir ücret, dört ayaklı can dostlarımıza mama olarak dönecek. Belediyemizin sokak hayvanlarına sınırsız sevgisi ve desteği bulunuyor. Mama-matik projemizin hayata geçmesi ile Şile’deki hayvan severleri de mutlu edeceğini umuyoruz. Sokaktaki dostlarımız için daha güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz.”

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir