Haydi Kan Bağışına!

14 Haziran “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” dolayısıyla İstanbul’da kan bağışı seferberliği başlatıldı.

Kan bağışı seferberliği kapsamında Şile Kızılay şubesi de kan bağışı kampanyasını törenle  başlattı.

Törene Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Emniyet Müdürü Hazım Gümüş’ün yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Şile Kızılay Başkanı Yavuz Temel yaptığı açılış konuşmasında; “Milletimiz paylaşmadan, yardımlaşmadan, yoksullara aş, dertlilere derman olmadan insan olunamayacağını çok iyi bilir. Bizlerde karınca kararınca İlçemizde siz değerli yardımseverlerimizle bize ihtiyaç duyan herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Bu bazen kan bağışı, bazen de tatlı bir sohbet, samimi bir gülüşle gönüllere sesleniyoruz. Türk Kızılay’ı olarak sizlerden aldığımız destekle bugün bunları yaptık, yarın da yapacağız. Yürüdüğümüz yolda bizleri yalnız bırakmayan, bizlerden desteğini esirgemeyen sn Kaymakamıma, sn. Belediye Başkanıma, Daire amirlerine, stk temsilcilerine ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da konuşmasında; ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek, bunlara elimizi uzatabilmek için önemli bir fırsat. Burada afişte de yazdığı gibi “verilen bir kan, kurtarılan üç can” demek. O yüzden herkesi bu kampanyaya katılarak kan vermesini tavsiye ediyorum” dedi.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da; hayırda yarışmak bizim medeniyetimizin, kültürümüzün bir şiarıdır. Biz bugün bu kan bağışı hususunda yarış yapacağız. Bundan imtina etmeyeceğiz çünkü, hayırlı bir iş yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından en çok kan bağışı yapanlara plaketler, verildi ve kan bağış çadırına gidilerek, formlar doldurulduktan sonra bağışlar yapıldı.

Kampanya, 39 ilçe kurulan merkezlerde 3 gün sürecek.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi’nden Sağlık Çalışanlarına “sağlıklı” Kutlama!

Şile Belediyesi, koronavirüs salgını ile mücadele döneminde gece gündüz demeden özverili şekilde çalışan sağlık çalışanlarını …

Ağva’nın Sağlık Hizmetlerine Yeni Soluk

Geçtiğimiz aylarda İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memiş ile bir araya gelen Şile …

Şeker Ameliyatı Çözüm mü Yoksa Kandırmaca mı?

Milyonlarca vatandaşın yaşamının bir parçası haline gelen diyabet sorununa çözüm için sunulan şeker ameliyatı, bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir