Şile Turizm Derneği “Biz Varız ve Buradayız”

Şile Turizm Derneği; Şile denizine hafta sonları uygulanan giriş yasağında kendilerinin de görüşlerinin alınmasını yetkililerden talep ettiler.

Turizm ilçesi olan Şile’de, uzun süredir ilk kez bu kadar turizmcinin bir araya gelerek toplanmaları ve gündemi değerlendirmeleri memnuniyet verici olarak karşılanırken,  Şile’nin turizmini etkileyecek kararlarda kendilerinin de fikirlerinin alınmasını talep ederek, “biz varız ve buradayız” dediler.

Sabah saatlerinde Rüya Beach’te toplanan Şile Turizmcileri (özellikle beach işletmeleri) durum değerlendirmesinde bulundular. Turizm Dernek Başkanı Emre Budur konuşmasında; “bundan sonraki süreçte derneğimiz plajlardaki güncel olayları, Şile’nin imajını, reklamını, şu anki gündem olan kötü gidişi etkileyecek her türlü olumsuz olaya hep beraber engel olmaya çalışacağız. Sezonumuzda bitmek üzere ama elmizden geldiği kadar güzel olayları paylaşmaya çalışacağız. Hem İlçe yönetimimize hem Kaymakamlığımıza, hem güvenlik kollarına bizlerde destek olmaya çalışacağız. Sezonumuzu hayırlısıyla bitirip önümüzdeki sezonlarda Şile’nin geleceğine etki edecek kararların içinde olmayı hep birlikte başaracağımıza inanıyorum. Şile’miz doğal bir cennet fakat kendi başına yeterli olmuyor. Biz turizmcilere çok iş düşüyor, zaten sezonumuz belli, bir çok arkadaşımız yeni işletmeler açtı, beklentilerimiz yüksek olması için hep birlikte el ele verip, nasıl daha güzel hizmet verebilirizi konuşmalıyız. İnanıyoruz ki Şile’yi yönetenler de Şile için en iyisini istiyor. Fakat turizmin kalbini bu işletmeler besliyor. Bizler yıllardır burada turizmle uğraşıyoruz. Geçen yıl malum pandemiden dolayı hepimiz ciddi zarar gördük. Bu yılda hava muhalefetleri derken sezonu kapamak üzereyiz.

Burası turizm İlçesi ve turizmden besleniyorsa özellikle bizimle ilgili verilen kararlarda istiyoruz ki bizlerin de fikri alınsın. Zor şartlarda ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Birçok arkadaşımız kendini yenileyip, faaliyetlerini genişletiyor. Bizlerde yöneticilerden doğal olarak destek bekliyoruz. Turizm işletmecileri ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Kolay değil elbette.  Amacımız kimseyi karalamak yada eleştirmek değil, hep birlikte güzel şeyler yapabilmektir” dedi.

Amaç bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek

Havanın ve denizin mevsim normalinde seyrettiği bir günde Karadeniz’in hafif dalgalı olmasıyla birlikte denize girme yasağı getirilmesine anlam veremeyen turistler ve işletmeciler, “keşke yasak konulmadan önce turizmcilerin de fikirleri alınsaydı. Amaç bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir” sonucuna varılarak toplantı sona erdi.

Denize girilmesi yasaklanmış olmasına rağmen İstanbul ve çevre İllerden gelen yerli ve yabancı turistlerin havanın ve denizin durgun olduğunu görüp, denize girmeleri de dikkat çekti.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir