Şile Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan Ali Gürbüz

Şile Belediyesi tarafından 14’üncüsü düzenlenen Geleneksel Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı Ali Gürbüz unvanını kaptırmayarak yine birinci oldu.

13 Ağustos Cuma Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri Şile Marina etkinlik çayırında düzenlendi. Güreş alanına akın eden pehlivanlar, yakıcı güneşin altında kıyasıya mücadele etti. İlginin yoğun olduğu güreşler geçen yıl pandemi nedeniyle iptal edilmişti. 7’den 77’ye hemen her kesimin ilgi odağı olan ata sporu Cuma günü saat 12.00’de Belediye Meydanında Mehteran takımının mini konserinin ardından yapılan kortej yürüyüşüyle etkinlik alanına gidildi. Şile Belediye Başkanının da aralarında bulunduğu korteje kamu kurum ve kuruluşların yanında siyasetçiler, STK Temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik alanında yapılan müsabakalar 14. 30’da başladı. MüsabakalaraTürkiye Güreş Federasyonu’nda kayıtlı çok sayıda sporcu katıldı. Marşların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz’ın kürsü konuşmalarının ardından yağlanan güreşçiler, etkinlik alanında mücadele ederek güçlerini gösterdi. Müsabakaların sonunda galip gelen güreşçi, başpehlivan Ali Gürbüz oldu. Kıyasıya mücadele, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Öte yandan, etkinlik alanına gelenlere Şile Belediyesi tarafından pilav ikramında bulunuldu.

Ocaklı: “Ata sporumuza sahip çıkıyoruz”

Yağlı güreşleri izleyen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “14’üncüsünü düzenlediğimiz ‘Geleneksel Şile Belediyesi Yağlı Güreşleri’ne hoş geldiniz. Öncelikli olarak, Kastamonu’da sel felaketinde Hakk’ın rahmetine kavuşan vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Yangında aynı şekilde hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyoruz. Ata sporumuza sahip çıkıyoruz. Şile Belediyesi olarak 14’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Gördüğünüz gibi büyük bir heyecanla izleyicilerimizle buluşturduk” dedi.

Miniklerden büyüklere kadar birçok güreşçinin katıldığı müsabakada geç saatlere kadar devam etti. 14. Şile Yağlı Güreşlerinde başpehlivan 3. Ünal Karavan, 2. İsmail Koç ve 2019-2011-2012 ve 2021 yılı T.C. Başpehlivanı Antalya Korkuteli Belediyesi’nin pehlivanı Ali Gürbüz 1. Oldu.

Yapılan ödül töreniyle birlikte Şile 14. Yağlı Güreşleri sona erdi.

Güreşleri seyredenler arasında AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Garnizon Komutanı Alb.Hazel Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Burhan Ergar, Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, Jandarma Komutan Vekili Bnb. Özgür Çakıcı,AK Parti Şile ilçe başkanı Erdoğan Akgül ve belediye başkan yardımcıları,STK temsilcileri ve muhtarlar da yer aldılar.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniyeli Sporcular Avrupa’da Yıldızlaştı

Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu Ömer Ege Budur önemli bir başarıya imza atarak, …

Ümraniye Belediyesi’nden Engelli Bireylere Özel Hizmet Alanı

Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete alınan Engelsiz Spor Merkezi, 4 branşta 350 özel bireye eğitim veriyor.  Engelli …

Şile Belediyesi’ne Bir Ödül de Ülke  TV’den

Ülke TV tarafından 8.si düzenlenen “Sporun Devleri Buluşuyor” ödül töreni Ankara’da gerçekleşti. Ankara’da düzenlenen ödül …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir