Şile’de Yeniden Açık Hava Sinema Geceleri

Şile Belediyesi bir süredir ara verdiği açık hava sinema geceleri ile nostalji defterini yeniden açtı.

17 Ağustos Salı akşamı Şile Anadolu Lisesi (Taş Mektep) bahçesinde başlatılan açık hava etkinliğiyle nostalji yaşatmaya merhaba dedi.

Bir süredir ara verilen açık hava sinema etkinliği kapsamında Veysel Diker’in moderatörlüğünü üstlendiği değerli tiyatro sanatçısı Altan Erkekli söyleşisi ile yeniden başladı.

Değerli tiyatro sanatçısı Altan Erkekli söyleşisine başlarken çok nostaljik bir gece yaşadığını ve gördüğü ortamla çok eskilere gittiğini ifade ederek, “hayatım böyle sinemalarda geçti ve belki de o yüzden tiyatroya yöneldim ” dedi.

Erkekli şöyle devam etti; “ şimdi büyük sitelerin, binaların olduğu kentlerde böyle bir olguyu yaratmak, yaşatmak çok güzel bir şey. Ben sayın başkanı ve emeği geçenleri candan alkışlıyorum. Bu bütün çalışma hayatının getirdiği gerginlikler, üzüntüler, moralsizlik, yan yana olduğumuz anlarda bizi daha güçlü kılacak, ortak bir duyguda birleştirecek, tekrar biz el ele, kol kola hem ülkemiz hem de dünya kardeşliği için en güzel şeyi yapacağız. İşte bunu sanat bize getirecek. Sanatı da sizlere bizimle getiren ve getirten yerel yönetimlerin bu güzel organizasyonları bizler için çok değerli. Ne kadar çok sinema, ne kadar çok tiyatro, ne kadar çok sanatla içi içe olan bir toplum olursa ona göre şiddeti her türlü şeye uygulayan insan sayısı azalır. Sanat geldiği yere hep sevgiyi, güzelliği ve güzellikle beraber öğretiyi getirir” dedi.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da öncelikle 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenlere, yangınlarda ve sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi ve bu etkinlik artık Şile Klasikleri haline gelecek, bu nostalji sinema kuşağımızı her sene inşallah yaz aylarında gerçekleştireceğiz. Tarihi Demirtaşpaşa Okulunun bahçesinde yani bu ortamda gerçekleştireceğiz. Aslında bu etkinlikleri daha önceden yapacaktık fakat malum üzülerek ifade etmek istiyorum ciğerlerimiz yandı, yaşadığımız felaketler, doğal afetler nedeniyle şimdiye kısmet oldu” dedi.

Söyleşi ve konuşmalar sonrası  Belediye Başkanı tiyatroculara Şile’ye özgü hediye sepeti takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Ardından bahçedeki seyirciyle beraber başrollerini Altan Erkekli’nin üstlendiği “bizi hatırla” filmi seyredildi.

Not: Salı ve Çarşamba günü Şile’de, Perşembe günü ise Ağva’da sizlerle bir arada olmaya devam edeceğiz.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir