Şile’de Bir köy İlkokulu daha değerlendirildi.

Çayırbaşı Münevver Kadınlar Atölyesi Açıldı

Şile Çayırbaşı mahallesi eki köy İlkokulu restore edilerek, kadınların öğrenip üretebileceği hem de ürettiklerini satabilecekleri “kadınlar atölyesi” olarak açılışı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Şile Kaymakamlığı’nın himayelerinde hayata geçirilen “Şile Kadınlar Atölyesi” 26 Ağustos Perşembe günü okul önünde düzenlenen törenle hizmet vermeye  başladı.

Açılışa; Şile Kaymakamı M.Nebi Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Güllüce, Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, Jandarma Komutanı Bnb.Özgür Çakıcı, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, Halk Eğitim Müdürü Ömer Faruk Üçer, Muhtarlar ve  Çayırbaşı sakinleri katıldı.

Açılış konuşmasında Halk Eğitim Müdürü Ö.Faruk Üçer proje hakkında bilgi verdikten sonra okulun tadilatında, faaliyete geçiş sürecinde desteklerini esirgemeyenlere başta  Şile Kaymakamı ve eşlerine, öğretmenlerine, Çayırbaşı muhtarına, Hemhal Derneği’ne ve emeği geçenlere teşekkür etti. Münevver Kadınlar Atölyesinde, hediyelik eşya ve çini atölyei dışında reçel atölyesi, bal atölyesi ve peynir atölyesi kuruldu. Kadınların ürettiklerini burada satabilecekleri geniş bir mekan düzenlendi.Projede Çayırbaşı kadınlarını hedeflediklerini ardından tüm Şile’ye hitap edebilecekleri şekilde planlandığını ifade ederek amaç doğrudan üreticinin kazanabileceği bir alan oluşturuldu” dedi

Ardından kursiyer Sevil Küçükerman bir konuşma yaptı. Kendilerine böyle bir mekanı kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını ve bu okulda İlkokulu okuduğunu ondan dolayı da çok heyecanlı olduğunu ifade etti.

 Başkan Yardımcısı Abdullah Güllüce ve Mahalle Muhtarı  İlhan Evren birer konuşma yaparak kadınlarımız için bu çok önemli projede emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ettiler.

 Kaymakam Mehmet Nebi Kaya; buranın tek kişi yada kuruma ait olmadığı, bütün kurumlarımızla, her bir ferdimizle omuz omuza vermeli ve güzel şeyleri hep birlikte yeşertmeliyiz.  Bu durumun en güzel yansımalarında biri şuan Münevver Kadınlar Atölyesidir. Burada herkes var, gayret, sevgi,, muhabbet, geleceğe dair duyulan güven var. İçişleri Bakanlığımızdan kursiyerlerimize kadar, Hemhal Derneğinden Şile Belediyemize kadar tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kadınlarımız bu okulda önce öğrenecekler, sonra aile bütçelerine katkıda bulunmak için satış yapacaklar” dedi.

Ayrıca aşılama ve kısa süre önce yaşanan afetlere de yardım yapılması konusunda hatırlatma yaparak çağrısını tekrarladı.

Plaket takdiminin ardından kesilen kurdele ile açılış gerçekleştirildi. Atölyeler gezildi. Kaymakam Kaya Şilebezi baskısının yanında Şilebezi tezgahının başına da geçerek kısa deneme yaptı.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi’nden Teknoloji̇ Bağımlılığı Semineri

Şile Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz danışmanlık seminerleri devam ediyor. Şile Belediyesi tarafından 6 Ocak Cumartesi günü …

Başkan Ocaklı Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği okul ziyaretleri ile öğrencilerle ve …

Ümraniye Belediyesi Ekiplerinden Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi

Ümraniye Belediyesi arama kurtarma ekipleri, okullarda öğrencilere periyodik olarak verdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Öğrencilerin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir