84 Milyon İçin 3’er Fidan

Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacı ile “Geleceğe Nefes Kampanyası” kapsamında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde 81 İlde eş zamanlı olarak fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Şile  Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, 11 Kasım “Milli ağaçlandırma günü’nde Sofular bölgesine, 84 milyon için 3’er fidan sloganı ile 81 ilde eş zamanlı olarak 252 Milyon fidan dikim etkinliği gerçekleşti.

her zaman ağaçlandırma çalışmalarının süreceğiz

Şile Orman İşletme Müdürlüğünün organize ettiği etkinliğe; Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya,Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik,Garnizon Komutanı Hv.Sv. Albay Hazel Yılmaz,Anadolu Adliyesi Başsavcı vekili İhsan Kamil Akçadırcı,Şile Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Ergar,Şile İlçe Kurum Amirleri,S.T.K Temsilcileri, çok sayıda öğrenciler, Muhtarlar,siyasi partilerin ilçe başkanları,Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı.

Törende konuşan Şile Orman İşletme Müdürü Temel Bulut;” Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek .Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir bir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla ilkini 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü tüm kurumlarımızın ve halkımızın desteğiyle her yıl coşkuyla kutlanmaktadır. Bu bağlamda dün olduğu gibi bugünde elbette yetmez her zaman ağaçlandırma çalışmalarının süreceğine dikkat çekti.

Anadolu Adliyesi Başsavcı vekili İhsan Kamil Akçadırcı ise konuşmasında; “Adalet Bakanlığımızı temsilen başlatılan bu projede ilk olarak 2019 yılında katılım sağladıklarını ancak bu yıl nasip oldu .Tüm yurtta Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleşen etkinliğin gelecek nesillere daha yeşil bir ülke bırakmak olduğunu Adli merciler olarak ta tuz tanesi kadar da olsa çorbada bizim tuzumuz olsun” ifadelerini kullandı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da ; ” Şile’nin% 80 lik alanının Orman alanı olması bizler için büyük önem taşımakta. Bakın geçtiğimiz yaz sezonun nasıl geçtiğine içimiz sızladı Devlet Millet olarak herkes oradaydı ama içimiz yandı. Her ne olursa olsun biz yeşillendireceğiz geleceğe daha yeşil Şile ve Ülke bırakmak için buradayız” dedi.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da ” Aziz Türk Milleti her tülü felakette bir olur omuz omuza olur.İşte yaşadığımız felaket günlerinde tüm vatandaşlarımız tüm kurumlarımızın yanında olarak gece gündüz demeden onlarla birlikte elinden gelen mücadeleyi verdiler. Bakın Şile’de de ağaçlandırma etkinliği gerçekleştiriyoruz” diye belirtti.

Konuşmaların ardından fidan dikim sahasına geçilerek, fidanlar toprakla buluşturuldu.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir