Şile Bezi ile Yıldızlara Dokunun

Şile Bezi Rüyası: Fırat Neziroğlu’nun Yıldızlara Nakşetmek Performansıyla Gerçeğe Dönüşüyor

Şile Bezi ile Yıldızlara Dokunun

Şile’nin eşsiz kültürünü ve sanatını yaşatmak için bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali birbirinden farklı kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Newyork Fashion Week’te “Yen” Koleksiyonu ile Türkiye’yi dünyada başarıyla temsil eden ve dokuma sanatını uluslararası boyutta tanıtan ünlü dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu, 34. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’nde “Yıldızlara Nakşetmek” adlı performansını ilk kez sergileyecek. Şile bezine yaptığı özel dokunuş ile yaratılan Şile bezi Koleksiyonu “ZEN” ardından, yeni koleksiyonun ilk ilmekleri Şile’de festival izleyenlerinin katılacağı canlı performans eşliğinde atılacak.

“Yıldızlara Nakşetmek” adlı özel performans etkinliği festivalin en büyülü anlarından biri olacak dokuma ustası ve tasarımcı Fırat Neziroğlu tarafından gerçekleştirilecek. El emeği ve göz nuruyla işlenen yıldız motifleri, adeta geçmişten bugüne bir köprü kuracak ve sanatın, kültürün ve geleceğin kucaklaştığı bir alan yaratacak.

Geleneksel dokuma sanatının eşsiz motiflerinden biri olan yıldız, Şile Bezi’nin kadim hikayesi ünlü dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu’nun performansı ile yeniden hayat bulacak. “Yıldızlara Nakşetmek” adlı performans Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını ve Şile’nin Türkiye’nin parlayan yıldızı oluşunun hikayesini anlatacak.

Festival kapsamında gerçekleşecek “Yıldızlara Nakşetmek” etkinliği, dokuma ustası ve tasarımcı Fırat Neziroğlu’nun performansıyla katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunacak. Şile Marina, Deniz Sahne’de gerçekleşecek etkinlik, sanatseverlerin, kültür meraklılarının ve her yaştan katılımcının unutulmaz anılar biriktireceği festivalin “yıldızı” olacak.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti Sanat Severleri Mest Etti

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri ile sanatseverleri mest etti. Başkan Ocaklı: …

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir