Şile Belediyesi Yardım Kampanyası Başlattı

Yanan orman yangınları ile mücadele edilirken bir yardım kampanyası da Şile Belediyesi başlattı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, İçişleri Bakanlığı Daire Başkan Suna Üstüner, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, İstanbul muhtarlar federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, kamu kurum amirleri, Şile Belediye yönetimi, muhtarlar ve basının da katıldığı “ birlik ve beraberlik toplantısında”  orman yangınları için yardım kampanyası başlattı.

Şile A-la’da gerçekleşen “birlik” toplantısında konuşan Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “pandemi sonrası hayatın yavaş yavaş normale gelmesiyle birlikte bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin farklı bölgelerinde orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz. Ciğerlerimiz yanıyor. Herkes karınca misali bir gayret gösteriyor, biz de belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde elemanlarımızı ve araçlarımızı gönderdik. Muhtarlarımız bu işin en önemli parçası. Jandarma değil, ormancılar değil, en iyi koruyacak olan sizsiniz. Bugüne kadar koruduğunuz gibi bundan sonra da koruyacak olan sizsiniz. Bizler emrinize amadeyiz. Muhtarlarımız burada, sivil toplum kuruluşları en önemli temsilcileri, seçilmiş en etkili kanaat önderleri, sizlerle beraber devlet burada, muhtarlarımız burada, Şile’nin yöneticileri burada. Biz birlikte yöneteceğiz. Sizlerden bir istirhamım var. Siyasetin bir zamanı var, zamanı geldiğinde geliriz köylerde anlatırız, Eğer beğeniyorlarsa oy verirler, beğenmiyorlarsa daha iyi yapabileceklerine inandıklarına oy verirler. Millet neyi takdir ederse başımızın üstünde yeri var. Ucuz siyasetin tarafı olmadık, olmayacağız da. Ormanlarımız yanıyor. Bizde buradan şu dakika itibarıyla yardım kampanyamızı başlatıyoruz. Hayırlı olsun. Devletimiz güçlü, devlet ne gerekiyorsa yapar. Mesele çorbada tuzumuz olsun. Ciğerlerimiz yanarken biz bu işin neresindeyiz, adımız belli olsun. Şile olarak hep birlikte kimin gönlünden ne kopuyorsa, nasıl yardımcı olmak istiyorsa, hangi dernek, hangi muhtarlık, hangi kurum olursa olsun hep beraber el birliği ile inşallah bizde elimizi uzatalım” dedi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YAPMADIĞI NE KADAR EKSİKLİK VARSA ŞİLE BELEDİYESİ’NE YAZILIYOR. Belediye başkanı İlhan Ocaklı Şile sosyal medyasında yapılan olumsuz eleştirilere de cevap vererek; “dedikoduyu, hasetliği bırakalım. Şansımıza depremler var, yangınlar var, şehitlerden, ekonomik kriz, afetler var. Bizim birbirimize sahip çıkmamız lazım. Seçimler 2023-2024 vakti saati geldiğinde millet neyi takdir ederse, Rabbim neyi nasip ederse o olur.  Bu ilçe hepimizin bizlerde bu ilçenin daha güzel olabilmesi için çalışıyoruz. Şimdi de bilgi notu vermek istiyorum İçişleri Bakanlığımızın 5216 sayılı kanun gereği lavrasit ilaçlama, sinek, böcek gibi ilaçlamaları Türkiye’de Büyükşehir Belediyelerine verilmiştir. Yazının orjinali burada, siyaset yapmıyorum. Ama şuan İstanbul’un ve Şile’nin en büyük gündemi ilaçlama oldu. Bizde geçmiş yıllarda 7 araç ile ilaçlama yapılıyordu, geçen yıl iki araca düştü, bu yıl da bir araca düştü. Biz bir tane araç sayımızı ikiye çıkardık, talep olduğunu gördük.  beşe tamamladık, artı iki tane de yedekle yedi araçla bu alanda görev yapmayı biz kendimize görev addettik. Ayrıca bu ilaçlama bugün yapılmamalı, mart ve nisan ayında olmalıdır.  Her şey zamanında yapıldığında verimli olur.

Bununla bizleri aradıklarında Büyükşehir yetkili diyoruz, 153 arandığında verilen cevap “bu sorumluluk bizim görev alanımızda yok, yetkili ilçe belediyesidir.  Dünde bu ilaçlama yapıldığında 7 araçla başarı onlara aitti. Bugün de yapılmıyorsa günahı da sevabı da bize ait değildir. Biz buna rağmen vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda görev, yetki alanımız olmamasına rağmen böyle bir ilaçlama filosu kurduk ve başladık. Dün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu her şeyin kaymağını Şile Belediyesi olarak biz yedik, bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapmadığı ne kadar eksiklik varsa Şile Belediyesi’ne yazılıyor.Bunun da faturasını biz ödüyoruz. Biz de önümüzdeki iki yıl içinde ne planlamamızı ona göre yapacağız. Ne gerekiyorsa elimizden geleni ardına koymayacağız” dedi.

YARDIMLAR TEK ELDEN, TEK KANALDAN OLMALI

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da konuşmasında pandemi döneminde herkes büyük emek sarf etti, toplum sağlığı, toplumun huzuru, sıhhati her şeyin önünde. Bir daha eskiye dönmemek için de tedbiri elden bırakmamak lazım. Lütfen aşı hususunda tüm muhtarlarımız, kurum amirlerimiz, aşı konusunda desteğinizi bekliyoruz. Memleketimizin bir çok yerinde ormanlarımız yanıyor. Komşumuzdaki yangın, bizim yüreğimizdeki yangın. Kim emek veriyorsa hakları ödenmez, onları her zaman şükranla anacağız. Afet bölgesine herkes elinden geleni yapmak istiyor. Millet olarak yardımsever bir milletiz. Ama bizlere doğru olanı yapmak düşer. Tek elden, tek kanaldan ihtiyaç doğrultusunda hareket etmek suretiyle yardımları sağlıklı bir şekilde oraya ulaştırmak gerekir” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yorum

  1. Bedrettin Naim Arslan

    Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu bu günler de, Kamu Kurum ve kuruluşlarının bir olduğu kadar, bireyler olarak bizlerinde #bumemlekethepimizin şuuruyla hareket etmesi görev ve sorumluluğumuzdur. Kampanya için tebrik ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir