İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu üyelerini Susurluğa davet etti.

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın organizasyonunda gerçekleşen Susurluk programına çok sayıda gazeteci katıldı. Susurluğa ayak basan gazeteciler ilk olarak meşhur Susurluk tostu yiyerek ayran içtiler. Ardından ayaklarının tozuyla Susurluk Kongre ve  Kültür Merkezinin açılışına katıldılar. Açılışa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katılarak mevcut Başkan Nurettin Güney’i yeniden aday gösterdi.

.

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu üyeleri Susurluk’a yaptıkları gezide Cumhuriyetin 100. yıl etkinliği nedeniyle fidan dikimi yaptı.

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu üyeleri, Demirkapı köyünde Demirkapı Şeref Eğinlioğlu Ömerköy  Ortaokulu ziyaret ederek geleceğe nefes olması için fidan dikimi yaptılar. İlk olarak Belediye Başkanı Nurettin Güney ve İstanbul Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız okulun bahçesine öğrencilerle birlikte fidan dikti. Ardından sırasıyla gazeteciler de teker teker kendi fidanlarını toprakla buluşturdu.

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı ve üyeleri okulun bahçesine elli adet Zeytin ağacı fidanı dikti.

OKUL YILLARI YADEDİLDİ

Okulun salonunda haberciler ve Belediye Başkanı Nurettin Güney ve okul müdiresi Ayten Aktaş ile okul yöneticileriyle bolca sohbet edildi. Okul yıllarına dönüldü ve talebelik günleri anlatıldı.

Susurluklulara şeker bedava

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, halkına  “bu sene Susurluklulara şekerlerini ücretsiz dağıtacağız” diyerek müjde verdi



Belediyelerinin çalışmaları hakkında İstanbul Gazete Haberciler Federasyon üyesi habercilere bilgi veren Başkan Güney, halkı ve köylüleri için belediye olarak ellerinden gelen her türlü yardımları esirgemediklerini belirtti.

Güney, ‘Bu yıl belediye olarak personelimizle ve çiftçilerimizle birlikte belediyeye ait arazilere pancar ekimi yaptık. Bir milyon ton pancar ürettik ve ürettiğimiz pancarları Susurluk Şeker Fabrikasına verdik. Verdiğimiz pancarların karşılığında şeker alacağız.Aldığımız şekerleri belediye olarak ambalajlatıp halkımıza ücretsiz dağıtacağız” dedi.

Susurluklu kadınların el ürünleri, Amazon Pazarında


Susurluk Belediyesi tarafından dört yıl önce açılan Ömür Üreten Kadınlar Gelişim  Atölyesinde kadınların ürettiği, el marifeti ürünler Amazon pazarlarına Amerika’ya girdi. Değişik konseptlerde üretilen el ürünleri Amazon pazarında büyük ilgi görmeye başladı, gönderilen ürünlerin kısa sürede  tükenmesi üzerine Amazon’lardan  ek siparişler verilmeye başlandığı öğrenildi.

”Korku sokağı” ‘Sanat sokağına dönüştü.

Susurluk Belediyesi, atıl durumda olan ve vatandaşların çekinerek gitmedikleri, bağımlıların mekanı haline gelen korku sokağını ‘Sanat Sokağı’ haline dönüştürdü.

Karanlık ve atıl durumdaki sokağa,Kültür Evi,kütüpnane,Ömür Üreten Kadınlar Gelişim Atölyesi,halı saha tesisleri, çay bahçesi yapan ve çevreyi ışıl ışıl ışıklandıran  Susurluk Belediyesi, sokağı şenlendirdi. Artık vatandaşlar ‘Sanat Sokağı’ndan gönül rahatlığıyla geçebiliyor ve sosyal tesislerden faydalanıp, çay bahçelerinde keyifle çay ve kahvelerini yudumluyorlar.

ÖĞRENCİLERE ÇAY KAHVE ÜCRETSİZ

Öğrencilerin sessiz ortamda huzur içinde ders çalışmaları için modern Kütüphane de açtıklarını belirten Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney “Kütüphanemiz,Türk klasikleri ve dünya klasiklerinden oluşan bir kütüphane, kütüphanemizde internet var,çay var kahve var,, bu hizmetlerden öğrencilerden para almıyoruz,burada büyük bir sakinlik var.

Gazeteciler son olarak Susurluğun meşhur ormanlarına giderek trekking yaptı. Bol oksijenli ormanda şelale ve piknik alanları görülmeye değerdi.

Federasyon Başkanı Ali Rıza Yıldız gezi ile ilgili yaptığı değerlendirmede; ‘Bizim tek gayemiz,temiz,doğru haber yapmak.Birçok haberci arkadaşımız İstanbul’daki yoğun çalışmalarından sıkılıyorsa, onları bu stresten kurtarmak için sık,sık etkinlikler düzenliyorum. Bu etkinliklerimiz devam edecek.Yakında yurt dışı gezileri de olacak,bizi takip etmeye devam edin’ dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi Geleneksel Ramazan Ayı Kültür Gezileri Başladı

Şile Belediyesi tarafından Ramazan ayına yönelik olarak düzenlenen Geleneksel Ramazan Ayı Kültür Gezileri başladı. Şileli …

İstanbul Gazeteciler Federasyonu’ndan Sedat Savaşa Doğum Günü Süprizi

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız, Meslektaşının doğum gününü unutmadı.  CHP Çekmeköy …

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti Sanat Severleri Mest Etti

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri ile sanatseverleri mest etti. Başkan Ocaklı: …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir