Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan İsmet Yıldırım ve binlerce Ümraniyeli vatandaş ellerinde bayraklar ve marşlar eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanına yürüdü.

Tüm yurtta olduğu gibi Ümraniye’de de Cumhuriyetin 100. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Saat kulesinden başlayan kortej yürüyüşü ve fener alayına çocuğundan yaşlısına kadar binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla katılırken, mehter takımı da vatandaşlara marşlarıyla eşlik etti.

Yürüyüşe katılan Başkan İsmet Yıldırım, “Cumhuriyet bayramımız 100’ü tamamladı. Bir asırı tamamlamış olduk, ikinci asra girdik. İkinci yüzyılda daha neler yapabiliriz, her alanda Türkiye’mizi daha nasıl büyütebiliriz onun gayreti içerisinde olacağız. İnşallah ikinci yüzyılımız daha aydınlık olacak, daha demokratik olacak, daha güzel olacak ve Türkiye daha güçlü olacak. Güçlü olunca da inşallah dünyadaki mazlum milletlere abilik yapmaya ve onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Filistin’de yapılan zulmü lanetleyerek konuşmasına devam eden Başkan Yıldırım, “Türkiye ne kadar güçlü olursa, diğer İslam ülkeleri de kendilerine gelirse çocuklarımız ölmeyecek ve daha huzurlu bir dünya olacak. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kendilerine minnet duygusunu ifade etmiş oluyoruz” dedi.

Saatler tam 19.23’ü gösterdiğinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 100. yıl hitabı tüm yurtta olduğu gibi Ümraniye’de de canlı yayına bağlanılarak vatandaşlara dinletildi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi Geleneksel Ramazan Ayı Kültür Gezileri Başladı

Şile Belediyesi tarafından Ramazan ayına yönelik olarak düzenlenen Geleneksel Ramazan Ayı Kültür Gezileri başladı. Şileli …

İstanbul Gazeteciler Federasyonu’ndan Sedat Savaşa Doğum Günü Süprizi

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız, Meslektaşının doğum gününü unutmadı.  CHP Çekmeköy …

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti Sanat Severleri Mest Etti

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri ile sanatseverleri mest etti. Başkan Ocaklı: …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir