Şile Dernekler Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulunu Yaptı

Şile Dernekler Federasyonu olağanüstü Genel Kurul yaparak üye sayısını 7 den 19’a çıkardı.

17 Eylül Pazar Günü Dernek Merkezinde yapılan Olağanüstü genel kuruluna Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Eski Belediye Başkanı Can Tabakoğlui, siyasi parti başkanları, Muhtarlar Dernek Başkanı Timur İzmir, muhtarlar ve dernek başkanları katıldı.

Yaklaşık 2 yıl önce ŞADER öncülüğünde kurulan Şile Dernekler Federasyonu gün geçtikçe üye sayısını artırmaya devam ediyor. 7 Dernekle yola çıkan Federasyon yapılan olağanüstü kongre ile üyelerini 19’ a çıkarttı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından divan başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanı Ali Turan, Divan katipliğine Fahrettin Sağlam ve Serkan Uzunoğlu seçildi.

Gündem maddesi değişikliğinde “Federasyon Yönetim Kurulu asil ve yedeklerinin 15 asil, 15 yedek iken 25 asil, 25 yedek olmak üzere çoğaltılması konusundaki tüzük maddesi değişikliğinin görüşülmesi” oylanarak değiştirilmiştir.

Federasyon Başkanı Süleyman Hilmi Eren konuşmasında birlikte yola çıktıkları arkadaşlarını saydı. Şile Ağva ve Civar Köyleri Derneği, Kurna Köyü Derneği, Bozgoca, Teke, Akçakese, Orucoğlu, Bucaklı Köy Dernekleri olarak bir araya gelip Federasyonumuzu kurduk ve hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Şuan 19 Derneğe çıktık. Şile Köylerinde yaklaşık 33 Dernek var. Onlarla da bir araya gelmek için çalışmalarımız devam ediyor. Şuan ilave ettiğimiz dernekler ise Gökmaslı Köy Derneği, Şuayipli, İmrenli, Kurfallı, Geredeli, Sofular, Karakiraz, Sahilköy, Hacı Köy, Kabakoz, Kumbaba ve Meşrutiyet

Tüzüğümüzde 15 asil, 15 yedek maddesi vardı. Bu gün bunu değiştirmek için Olağanüstü Kongremizi yaptık ve oylarınızla da değiştirdik. Birde aramıza yeni katılan Derneklerdeki arkadaşlarımızdan yönetime aldık. Hep birlikte daha güzel işlere imza atacağız inşallah” diyerek dernek merkezinin kurulmasında fazlasıyla emeği geçen başta Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’ya, Başkan Yardımcısı Soner Berksan’a ve Belediye ekibine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Kongreye katılan eski Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’da bir konuşma yaparak katılımcılara seslendi.

Can Tabakoğlu:  Gücünüzün farkında olun

Tabakoğlu öncelikle bizi burada buluşturduğunuz için teşekkür ediyorum. Uzun yıllar Belediyecilik ve 3 dönem Belediye Başkanlığı görevini Şile halkının bana tebliğ etmesiyle icra etmeye çalıştım. Şile’nin her köyünde, her mahallesinde, her noktasında zaman içerisinde sorunlarına, yazılımlarına vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Belediyecilikten dolayı ayaklı hafızayım diyebilirim. Üzülerek söylüyorum ki bizler Şile’yi tartışmak için bir araya gelen bir toplum değiliz. Bizler siyaset için ve başka şeyler için bir araya geliyoruz. Ama siyaset üstü bir mecrada gerçeklerle yüzleşecek cesarette ve özgüvende bir keyfiyet ortaya koyamadık. Bunu itiraf edeyim. Geldiğimiz noktada bugün artık Şile’nin yarınını tartışıyoruz. Bizler idari anlamda görev almış kişiler olarak söylemek ayrıca manidardır. Bugün bir Şileli ve birçok görevi yapmış biri olarak bu konuların gerçekten akademik, gerçekten bilimsel, gerçekten sosyal ve çıkarların üstünde ortak çıkarları bir araya getirerek tartışılmasını arzu ediyorum. İlçe olarak kayıplarımız var, kazançlarımız var, birçok hizmetle muhatap olduk, birçok sorunla yüzleştik. Burada Derneklerimizle geçmişte beraber çalıştık. Örneğin Gökmaslı, Göksu barajı için yoğun bir mücadele verdik. Rahmetli Kadir Topbaş ile o dönem Başbakanımız, Cumhurbaşkanımızı da ikna ederek ortak projede buluşmamıza rağmen şuan bir ilerleme ortaya koyamadık. Baraj o bölgenin 60 yıldır sırtında bir kanbur ve çözülmemiş bir orun olarak kaldı. Biz siyaset, riyaseti veya ticareti başka şeyler için tartışa duralım sivil inisiyatifi, sivil toplumu kayda değer bir ağırlığının olması gerektiğini müşahede ederek söylüyorum. Cemiyette çokuz. Şile’nin yüzde 60’nı ki, bu günlerde onun da altına düştük nüfus 40 bine dayandı. Kendini Şileli adleten herkesi Şileli kabul ettim her zaman ama aidiyete riayet edenlerden bahsediyorum. Şilelilik atadan, dededen, bu coğrafyada yaşayarak, bu coğrafyanın değerlerlini hazmederek müşahede ederek elde edilen bir kültürdür bu kültürü sonradan Şile’ye gelen kardeşlerimizin de sahiplendiğinde en az benim kadar Şileli olduğunu söyleyen biriyim. Ama keyfiyette yani terazinin üstünde kendimizi ifade etmede yereli olmadığımızı da kabul ettim.  Bu sadece için LŞile için geçerli değildir. Hemen her yer için geçerlidir. İstanbullu olarak ifade edilecek bizlerde İstanbulluyuz.  Fakat bizler İstanbulluluğu da temsil edemedik. Özür dilerim ama birazcık çuvaldızı da kendimize batıracağız. Sonra önümüze bakacağız. İstanbulluğu ve Şileliliği ifade etmek için önce Şile’nin değerlerini de ifade etmek gerekiyor.  Kaybettikten sonra değerlerimize ağıt yakmak değil, o değerlerde müşterek çözümler üretmeyi başarmamız gerekiyor. Biz sadece sorunları konuşarak bir yere varamayız. Var olan değerlerimizin mücadelesini vermemiz gerekir. Doğası, tabiatı, var olan ekonomisini veya kültürel değerlerini.

Şile bir handır, bizler yolcuyuz, ama hancı olmamız gerekiyor, buda değerlerimize sahip çıkarak, bu coğrafyanın ikbalini düşünerek mümkün olabilir. Şile dendiği zaman siyasetin üstüne çıkmayı ve sivil toplum olarak ortak paydada tartışabilmeyi, ittifak etmekten bahsetmiyorum, itilaflarımızı da cesaretle birbirimizi kırmadan müzakere etmeyi başarmalıyız. Ortak itilaf şu masalarda olabilmeliydi. Hangi siyasetçi olursa olsun doğru yapana güven, yanlış yapana da kaygı vermelidir. Biz siyasetçiler olarak geçmişte doğrumuza da desteği sivil toplumdan bekleriz, yanlışı da eleştirmeyi (adabıyla) de sivil toplumdan bekleriz. Bir sivil toplum kapıyı çaldığı zaman mevzu Şile olduğunda saatlerce toplantı yapabilir. Bu her makam için geçerlidir. Gücünüzün farkında olun. O yüzden önce birleşmeyi ama birleşmek için de itilaf etmeyi becermelisiniz” diyerek sözlerini sonlandırdı. Tabakoğlu “amacım gündemi değiştirmek değildi. Son yıllarda hocalık yapıyorum, siyasetçilerden daha çok konuşan hocalardır. Arzu ettiğim bir sivil hareket ve muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da yaptığı “hayırlı olsun” konuşmasında Şile’nin gelişmesi ve bir vizyon ortaya koyulabilmesi için İnşallah güzel şeylerin altına imza atılacak. Vereceğiniz tavsiyeleriniz, görüşleriniz bizim için önemli. İnanıyorum ki bu anlamda faydalı ve katma değerli işlere imza atarsınız. Süleyman kardeşimizin bize geldiğinde dernekleri birleştirmek istediğinde bizde olumlu ve memnuniyetle karşıladık. Çünkü bir çatı altında birleşmek önemli, ayrıştığınız zaman gücünüzü de dağıtıyorsunuz. Bizde bu mekan konusunda üzerimize düşeni yaptık. Burada tüm derneklerin kongrelerini yapabilmeleri, toplanabilmeleri, istişare edebilmeleri adına böyle bir çatı oluşturdu. Umarım faydalı olur. Diğer derneklerde kongrelerini yaptıklarında bu çatı altında toplanabilecekler. Şile’nin bütününü koruyabilmek ve iyi yönetebilmek önemlidir. Derneklerinde tavsiyeleri bu açıdan önemlidir. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum”

Başkan Süleyman Hilmi Eren’de son olarak kendisini bu göreve tekrar uygun gören tüm delegelere teşekkür ett. Bundan önceki yönetimimiz 15 kişi idi. Bu yönetimden 6 arkadaşımız ayrıldı. Bu güne kadar hizmet eden bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah şampiyonlar ligi bir yönetim yaptık. Bütün stk başkanlarımızın ve genç iş insanlarımızın içinde olduğu güzel bir kadro yaptık. Tekrar Belediye başkanımıza samimi olarak teşekkür ediyorum. Başkanımız bütün derneklerimize destek veriyor. Biz Federasyon olduğumuz için biraz daha torpil yaptı diyebiliriz. Ben tekrar tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diyerek sölerini sonlandırdı.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti Sanat Severleri Mest Etti

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri ile sanatseverleri mest etti. Başkan Ocaklı: …

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir