Halis Kökbalık: Meclis Üyeliğini Hakkıyla Yapacağım

CHP Şile Belediyesi Meclis Üyesi A. Adayı Halis Kökbalık neden Meclis Üyesi adayı olduğu konusunda yaptığımız röportajda; ‘ hakkıyla meclis üyesi’ olacağının altını çizdi.

-Halis Kökbalık Kimdir:

Halis Kökbalık, 1980 yılında Erzurum Hınıs’da dünyaya geldi. İlk öğrenimini Erzurum’un Karaçoban İlçesi Binpınar Köyü İlk Öğretim Okulu’nda, orta öğrenimini Adana’nın Seyhan ilçesi Ahmet Cevdet Çamurdan İlk Öğretim Okulu’nda tamamladı. Lise eğitimini Özel Dudullu Akşam Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimini Business University Of America’da Uluslar Arası İlişkiler Bölümü’nde tamamlamıştır. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesi’nde Emlak Yönetimi alanında ön lisans eğitimi devam etmektedir.

1 Aralık 2001 tarihinden itibaren Şile’de ikamet etmektedir. 2001 – 2021 yılları arasında site ve personel müdürlüğü görevlerini ifa ettikten sonra Şile Çayırbaşı Mahallesi’nde Şile Doğa Gayrimenkul’u kurmuş ve halen işletmektedir.

Şile’nin Çayırbaşı Mahallesi’nde yaşayan Halis Kökbalık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Siyasi Geçmişiniz Hakkında Bilgi verir misiniz?

2015’ten beri CHP’nin üyesiyim. 2019 Yerel seçimlerinde ittifak olamamasından kaynaklı o zaman ki İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayı Rahmi Çakar Bey’e destek vermek amacı ile Şile’den meclis üyesi adayı oldum. 12 Eylül’de mevcut başkan Aras Arslan seçildiğinde yönetimine girerek Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. Şu an CHP’den Meclis Üyesi adaylığı için yönetimden istifa ettim.

-Çalışmalarınız Nasıl Gidiyor?

Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Halkımız mevcut yönetimden şikayetçi. İyi insanlar siyasete girmezse kötüler tarafından yönetilmeye mahkumuz. Yani iyi insanlar elini taşın altına sokmadığı sürece kötü olduğunu düşündüğümüz insanlar sürekli bizi yönetirler. Ben bu bağlamda bu işin içinde olmam gerektiğine inandığım için Meclis Üyeliğine aday oldum. Çevremden de çok iyi tepkiler var, sağolsunlar çok olumlu karşıladılar, onların da desteği ile çalışmalarımıza başladık. 2000 yılından beri Şile’de yaşıyorum. Yazlıkçı diye tabir ettiğimiz komşularım var, yazlık bir sitede yöneticilik yapıyorum, emlak alım satım ve tadilat işleri yapıyorum. İşinizi düzgün yaptığınız takdirde çevrenizde takdir görür, desteklenirsiniz. Bizim de Allah’a şükürler olsun bu anlamda güzel bir ismimiz vardır.  

Bu arada ben Şile Çayırbaşı Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. 20 yıldır Çayırbaşı Köyü’nünün bir temsiliyeti yoktur. Olmadığı için de Çayırbaşı’nın gençleri hiçbir şekilde işe giremiyorlar. Çok bariz bir şey söyleyeyim; Ben meclis üyesi olduğum takdirde onlara bir katkım olacak, bir ağabeyleri olarak her zaman yanlarında olacağım.  Bunun yanında doğu ve güneydoğulu dostlarımız temsil noktasında orada olmamızı istiyorlar. Bende bu talepleri doğrultusunda onları kırmadım ve Aday adaylığımı açıkladım. Buradan da bana inanan ve destek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum.

-31 Mart’ta yerel seçim var, siyasetçiler yaptıkları çalışmalarında genelde halka  verdikleri sözleri tutuyorlar mı?

  • Şöyle 2019 yılında mevcut Belediye Başkanı Çayırbaşı Köyüne geldiğinde bir arkadaşımıza soru sordurmuştum. “Başkanım bizim köyümüzden neden Belediyede çalışan yok’ diye. O da şöyle bir cevap vermişti, hatta o video halen sosyal medyada mevcuttur. Aynen şu ifadeler kullanılıyor; “oğlum Önder yaz Çayırbaşı köyünden 10 kişi işe alacağız” demişti. Bırakın işe alımı, Başkan bir daha Çayırbaşı’na gelmedi. Köyümüz, köylümüz bu anlamda çok tepkili, bu seçim illaki ziyarete gelecekler ve bunu kendilerine iletecekler. Tabiî ki Ak Partiden dolayı kemikleşmiş oyları var fakat yine de umduklarını bulamayacaklar bizde.
  • CHP, Şile Köylerinde Nasıl Karşılanıyor?
  • Biz çalışmalarımıza yeni başladık. Karşımızda dev bir gücün olduğunun farkındayız ama yıpranmış bir başkan adayı var. Bizim arkasında durduğumuz Özgür Kabadayı tertemiz bir sayfa. Sizde bilirsiniz ki temiz bir sayfaya her şey yazılabilir. Müsvette bir kağıda resim çizilmez. Ben onun için Özgür başkanın şahsına inandığım için onunla beraber çalışma arkadaşlarımızla birlikte çok iyi bir ekip oluşturduk. Çalışmalarımıza da yeni başladık. Sokağa indik, çok iyi tepkiler var. İnsanlar mevcut yönetimden gerçekten bıktılar fakat korku hegomanyası o kadar yerleşmiş ki insanlarda bunu dile getirmeye korkuyorlar. Birebir yakaladığımız herkes dertli ama bunu söylemekten çekiniyorlar. Bizimle fotoğraf veren herkes aynı gün içinde aranıyor. Burası kozmopolit küçük bir İlçe ve hep birlikte burada yaşıyoruz. Fotoğraf vermek kadar doğal bir şey olabilir mi, fakat buna bile tahammülleri yok. Biz zaten bizimle her fotoğraf karesi veren de bize oy verecek anlamına gelmez, bizim de ona gitmememizi gerektiren bir durum yok. Herkes siyasetini yapıyor. Özgür Başkan Belediye Başkanı olduğunda onların da başkanı olacak. Aday seçildiğinde herkesin başkanıdır. Bizde ötekileştirme yoktur, olmayacak ta. Bunda da samimiyiz. Lafta söylemiyoruz. Ve en önemlisi ulaşılabilir bir başkan olacak.
  • Büyükşehir Belediyesi’nden köylü memnun mu?
  • Bütün köylerin muhtarlarıyla birebir toplantılar yaptık. Batı sahilleri, doğu sahilleri, Ağva muhtarları, Şile muhtarları gibi. Özellikle gittiğimiz köylerde Büyükşehir’in hizmetlerinden insanlar çok memnun. Mesela yolu yapılmamış köy kalmadı neredeyse. Batı sahilindeydik geçen gün. 24 km’lik Batı sahili yolunun tamamı asfaltlandı. Büyükşehir üstüne düşeni yapıyor. Bazı yerlerde yerel Belediyenin hizmetleri aksattığını da biliyoruz. Eskiden muhtarlar bir fotoğraf karesi vermekten çekiniyorlardı o artık ciddi oranda kırıldı.
  • Mesela benim oğlum Çayırbaşı’ndan her gün Savunma Sanayisi’ne yürüyerek gidip geliyor. Yürüyeceği bir kaldırım yoktu. İnsanlar sürekli trafik kazası riski ile bu yoldan geçiyordu. Şu anda kaldırımları yapıldı, ağaçları dikildi, ışıklandırmaları yapıldı. Repkon’dan Çayırbaşı’na kadar. Bunu Büyükşehir yaptı, bir tane tabelası bile yoktur orda. Yerel yönetim TOKİ’nin veya Hükümetin yaptıklarını kendileri yapmış gibi lanse ediyorlar. Belediyenin yaptığı tek hizmet lambalar. Onlar için de Ağlayankaya’da 50 dönüm arazi sattılar. 306 milyon gibi çok cüzi rakamlara satıldı. Şu anki değeri 1.7 milyar TL, emlakçı olduğum için biliyorum. Bu olay Şile halkının öz varlığı değil midir. Karşılığında ne yaptınız sorusunun cevabı lamba yaptık oluyor.
  • Köylerin en büyük sorunu sizce nedir?
  • Şile cennet köşesi bir yer. Birincisi imar planları yapılırken köylü göz ardı ediliyor. Biz seçimi alacağımıza inanıyorum Kazanırsak yöneten tarafta olacağız ve bu işler daha kolay olacak. Halk bize ulaşabiliyor olacak. Köyleri kırsal kesim diye bölgeye ayırdılar. Mesela Çayırbaşı’nın içinden bir cadde geçiyor. Sağındakiler suyun m3’ üne 15 tl ödüyor, solundakiler ise suyun metreküpüne 2 tl ödüyor. Niye bu böyle biliyor musunuz? Ana şehir 2021’ de Şile Belediyesi’nden planlama istiyor.  Diyor ki bana bütün köylerinizin yerleşim yerlerini gösteren bir kroki yollayın. Onun dışında kalanları kırsal kesim bölgesi ilan edeceğim. Şile Belediyesi 1986 yılında çizilmiş olan hazır krokiyi gönderdiği için şu anda 10 km karede olan köyler o zaman 3 km idi. 3 km2 de olanlar köylü sayılıyor, dışındakiler yazlıkçı sayılıyor. Bunun imi işgüzarlıktır. Soran vatandaşa da Büyükşehir zam yaptı diyorlar. Büyükşehir’den kimse gelip sizin köyünüzün mücavir alanlarını ölçmez.
  • Mecliste yalnızca parmak kaldıran bir meclis üyesi mi olacaksınız?
  • Ben her şeye “Evet’ diyen bir meclis üyesi olmayacağım. Tekrar ediyorum Özgür Bey’in Şile’de seçimi kazanacağına inanıyorum. Velev ki öyle olmadı, biz muhalefette kalırsak gerçekten hakkıyla muhalefet yapan bir meclis üyesi olacağım. Yani meclis üyeliğini hakkıyla yapacağıma inanıyorum’ dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir