Ağva Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Açıldı

Temeli geçen yıl atılan Ağva Hizmet Binası ve Kültür Merkezinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Yaklaşık 1,5 yıl önce pandemi sürecinde törenle temeli atılan Ağva Hizmet Binası ve Kültür Merkezinin yapımı tamamlanarak 25 Nisan Pazartesi günü, açılışı gerçekleştirdi.

 Şile’nin yerel mimarisine uygun olarak yapılan binanın açılış törenine  Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdür, İlçe Spor Müdür, İlçe Müftüsü, Ak Parti İlçe Başkanı, Muhtarlar Derneği Başkanı,  muhtarlar ve Ağvalılar katıldı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı yaptığı konuşmada “Ağvalı’lara verdiği bir sözü daha tutmanın mutluluğunu yaşarken sözlerine şöyle devam etti: “Heyecanlıyız, geçen yıl başladığımız 720m2’lik bir alan içerisinde Ağva’da Belediye Hizmetlerinin tamamı verilecek binayı kısa bir süre içerisinde hazır hale getirdik. Arkadaşlarımız ciddi emek harcayıp, gece gündüz çalışarak bugüne yetiştirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bende 2 haftada bir burada olmaya çalışacağım. Bütün gün boyunca sizlerle yeniden “halk günlerinde” sizlerle birlikte olacağız. Burada aynı zamanda sosyal hizmetler de olacak. Düğün, dernek, toplantı gibi şeylere de hizmet verecek.. Ağva’da hayallerimiz, hedeflerimiz ve geleceğe yönelik umutlarımız ziyadesiyle pektir, bunları da hep beraber birlikte gerçekleştireceğiz. Ağva’yı hiçbir hizmetten geri bırakmayacağız. Ağvalı gençlere de buradan söz veriyorum Şile’de yaptığımız Spor Merkezini Ağva’ya da yapacağımıza buradan söz veriyorum. ” dedi.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da konuşmasına; “Ağva bizim gözümüzün nuru, gönlümüzün sultanı. Ağva’ya gelmek için her dem can atıyoruz. Çünkü Ağva’ya geldiğimizde karışılacağımız tabiata dair o güzelliği çok iyi biliyoruz. Ağva’da olmak büyük bir ayrıcalık, Ağvalı olmak bir ayrıcalık. “Ziya Paşa der ki; “aynesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” gerçekten bina  muhteşem bir eser oldu. Kim ki emek ettiyse eline koluna sağlık. Mimari anlamda çok güzel, iç, dış tasarım, malzeme, çevre düzenlemesi ile güzel Ağva’mıza çok güzel örnek olmuş. Burada yalnızca Belediyenin hizmetlerini değil, bütün kurumların ihtiyaçlarını yerine getireceğiz. Bir eksiklik vardı ve bu eksiklik giderilmiş oldu.Bu eserle birlikte inanıyorum ki bu mimari anlayış her tarafa yansıyacak. Hayırlı, uğurlu olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ağva Hizmet Binası ve Kültür Merkezimizin açılışının ardından caddeyi boydan boya dolduran Ağvalılarla birlikte iftar yapıldı. Ardından  Halil Necipoğlu ile Ramazan İlahileri dinletisi gerçekleştirildi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir