“Anne sokakta şenlik var” Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Şile Belediyesi yoğun ve dolu dolu bir program düzenledi.

Şile Belediyesi, öncelikle “Anne sokakta şenlik var” etkinliği Marina yerleşkesinde çocuklar için etkinlik stantlarının yanı sıra konser ve eğlenceler düzenledi.

Tüm gün süren olan etkinlik ve kutlama programında çocuklar için hazırlanan birbirinden güzel atölyeler, nostaljik oyunlar, spor aktiviteleri, sahne gösterileri  yer aldı.

Kutlamalar kapsamında etkinlik alanında olan çocukları yeteneklerini sergileyip meraklarını cezp edecek birbirinden farklı 13 atölye yer aldı. Kendileri için hazırlanan alanda spor aktiviteleri yapan olan çocuklar, seksek ve misket gibi nostaljik oyunları da deneyimleyerek doyasıya eğlendiler. Sahne performanslarıyla eğlenceli vakit geçiren çocuklar, etkinlik bitiminde hep birlikte aileleriyle beraber iftar yaptılar.

Çocuk Şenliğine katılan Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz Çocuk Bayramımızın kutlamalarına çok şükür bu yıl kaldığımız yerden devam ediyoruz.102.yılında Çocuklarımıza Bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet,minnet ve saygıyla anıyorum.Bizler Şile Belediyesi olarak sadece 23 Nisan da değil her zaman okullarımızın ihtiyaçları çerçevesinde her zaman onların yanında olduğumuzu belirtmek isterim.Bugün onların günü onlar gülecek,eğlenecek Şile’den Tüm yurtta ve tüm dünya’da ki çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum dedi.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da aslında bende çocuklar gibi neşeliyim bugün Belediyemizin etkinliği renkli ve coşkulu bende buradan çocuklarımla birlikte stantları gezeceğim tüm evlatlarımızın Çocuk Bayramlarını kutluyorum ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından 23 Nisan temalı resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken etkinlikte Şile Belediyesi Gençlik Orkestrası verdiği konser ve performanslarıyla büyük beğeni topladı.

Etkinlikleri gezen protokol üyeleri stantlarda çocukların el hünerlerini izlerken stantlardaki renkli görüntüler objektiflere yansıdı.

Önce temaşa sanatının geleneksel etkinliklerinden Hacivat&Karagöz gölge oyunu, sonrasında dev bir iftar sofrası kuruldu.

Fener Alayında Fener Mahallesi Aydınlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gün boyu devam ederken, akşam saatlerinde de Belediye tarafından yürüyüş düzenlendi.

Eski Şile Devlet Hastanesi’nin yanında başlayan yürüyüş, Cumhuriyet caddesinde son buldu. Yürüyüşe Şile Kaymakamı, Belediye Başkanı Emniyet Müdürü, kamu kurum müdürleri, Ak Parti İlçe Başkanı, stk temsilcileri, Emniyet Mensupları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Karanlıkta başlayan yürüyüş, Şile Belediyesi’nin sürprizi ile cadde aydınlatıldı ve fener sembolü olan lambalar yandı. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “ Belediye olarak bu süprizi bu özel güne bıraktır. Fener caddesi aydınlatma ve Kent mobilyası Projemizi de yine 23 Nisan’da Şile’ye hediye etmekten mutluluk duyuyorum.  Böylesine coşkulu günleri önümüzdeki günlerde de sizlerle beraber yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi Geleneksel Ramazan Ayı Kültür Gezileri Başladı

Şile Belediyesi tarafından Ramazan ayına yönelik olarak düzenlenen Geleneksel Ramazan Ayı Kültür Gezileri başladı. Şileli …

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti Sanat Severleri Mest Etti

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri ile sanatseverleri mest etti. Başkan Ocaklı: …

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir