Şile’de Dünya Arı Günü Kutlandı

20 Mayıs Dünya Arı Günü dolayısıyla Şile Belediyesi Arıcıları Mercanköşk Sosyal Tesislerinde ağırladı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın ev sahipliğinde, İstanbul Arıcılar Birliği Başkanı Onur Çelenk, Şile Arıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Can, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Çakıcı, Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, Orman İşletme Müdürü Temel Bulut, İlçe Tarım Müdürü Kemal Benli, Muhtarlar Dernek Başkanı Timur İzmir ve arıcılar bir araya geldi.

Şile Arıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Can yaptığı konuşmada; “bugün İlçemizde ilk kez Arı Günü nedeniyle Belediyemiz başkanımız öncülüğünde bu kutlamayı yapıyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. “Arı varsa yaşam var, arı yoksa bizler yokuz” Einstein’in bir sözü var. Arı nesli tükendikten 4 yıl sonra da insan nesli tamamen tükeniyor. Bunu tüm arıcılar biliriz. İnsan sağlığı için bu kadar önemli olan bu besin için coğrafi işaret müracaatında bulunduk  İstanbul’un gıdadaki ilk coğrafi işaretli ürün kestane balı oldu. Birde Şilebezimiz var. Başkanımıza kooperatifimize verdiği destekler için çok teşekkür ediyoruz. Türkiye arıcıların dünyaya açılan penceresi Şile olacak” dedi.

Orman İşletme Müdürü Temel Bulut’ta arı gününe özel kestane kurumaları hakkında bilgi verdi. Bulut, “yöremizde kestane kurumaları ile ilgili çok büyük problemler var fakat şunu söyleyebiliriz. Bu kestane kuruması sadece Şile’ye özgü değil, doğal bir problem. Adapazarı’ndan Trakya’ya azalarak doğru geliyor. Araştırmalar yapılıyor fakat doğadaki olaylar bir iki günde karşılık bulmuyor. Uzun bir süreç gerektiriyor. Çalışmalar devam ediyor” dedi.

İlçe Tarım Müdürü Kemal Benli’de 20 Mayıs Arı Günü’nü kutladı ve insan için hava, su ne kadar önemliyse hayat için de arı o kadar önemlidir. Arılarımızı koruyalım, ilaçlamalarını zamanında yapalım, arıları yaşatalım ve hayatımızı kolaylaştıralım” dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Çakıcı, Emniyet Müdürü Hazım Gümüş’te “dünya arı günü”nü kutladılar.

Arıcılara Müjde!

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da arıcıların “Dünya Arı Günü’’nü kutladı ve arıcılara müjdeler verdi. Başkan bu güne kadar arıcılara hep destek verdik, hatta en büyük krediyi de arıcılara çıkarttık. Geçmişte bal ormanı yapalım dediler, İlçe olarak ta herkes destek verdi. Daha da vereceğiz, üreticiye destek vermek zorundayız. Hiç kolay bir iş değil, göçebe hayatı gibi oradan oraya meşakkatli yolculuk yapıyorsunuz. Arı mumu, arı keki arıcılar verelim. Temmuzun ilk haftasında kestane balı hasat şenliği yapalım ve şölene çevirelim. Arıcılık merkezimizde de arı kekimizi kendimiz üreteceğiz. Bu da iyi bir proje. Bu söylemlerimi en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bir pandemi süreci geçirdik, göreve geldiğimiz 3 yılın 2 yılı pandemiyle geçti, o zaman da bile çalışmaya devam ettik” dedi.

Konuşmaların ardından Şile Belediyesi tarafından arıcılara körük ve arıcı tulumu hediye edildi. Çekilen hatıra fotoğrafı ile program sonlandı.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir