Şile Köylerinde Çıkrık Sesleri Yeniden Yankılanacak

Şile Belediyesi’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) işbirliğinde gerçekleştirdiği “Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi” dokuma eğitimleri başarıyla tamamlanarak, eğitim alan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
 
Başarı Sertifikaları Takdim Edildi
İstanbul Kalkınma Ajansı(İSTKA) koordinasyonunda Şile Belediyesi tarafından geliştirilen “Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi” projesi başarıyla tamamlandı. Â-LÂ Şi·le Kadınlar Plajı’nda gerçekleştirilen sertifika takdim töreninde, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, İSTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen ile dokuma sanatçısı ve moda tasarımcısı Fırat Neziroğlu katılımcılarla bir araya geldiler.
 
Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı:“Kadınlarımızın Elinde Doğan Şile Bezi, Yine Kadınlarımızın Elinde Yükselmeye Devam Ediyor.”
Şile Bezi projesi sertifika töreninde katılımcılara başarı sertifikalarını takdim eden Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı konuşmasında “2020 yılından bugüne İSTKA ile birlikte yürüttüğümüz Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi Projemizin paydaşları ile bir aradayız. 18 ayı geride bıraktığımız projemizde 4 farklı atölyede eğitim alan kadınlarımızın aldıkları dokuma eğitimlerinin sertifikalarını teslim ettik. Kadınlarımızın elinde doğan Şile Bezi, yine kadınlarımızın elinde yükselmeye devam ediyor. Bu önemli projede bizlere destek olan İSTKA Genel Sekreterimiz Sayın Erkam Tüzgen’e, dokuma sanatçımız ve marka elçimiz Sayın Fırat Neziroğlu’ya ve paydaş olan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi’nde 4 Dokuma Atölyesi Kuruldu, 240 Kadın Eğitim Gördü
Proje kapsamında 470 kadın istihdam edilirken, yine proje kapsamında 4 dokuma atölyesi kuruldu. 240 kadının eğitim aldığı atölyelerde üretim yapan kadınlar sürdürülebilir gelir elde edebiliyorlar. Proje ile vatandaşların geleneksel üretim yöntemleri ile Şileli kadınlar tarafından üretilen giysilere sahip olması ve moda tasarımcılarının da Şile Bezi tasarımı ürün ve kreasyonları ürettirebilecekleri bir kooperatife kavuşması amaçlanan proje ile birlikte Şile Bezi geleneksel dokuma yöntemini koruyarak günümüz çizgilerinde tasarlanan kıyafetler eşliğinde daha çok insana ulaşıyor.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi’nden Teknoloji̇ Bağımlılığı Semineri

Şile Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz danışmanlık seminerleri devam ediyor. Şile Belediyesi tarafından 6 Ocak Cumartesi günü …

Başkan Ocaklı Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği okul ziyaretleri ile öğrencilerle ve …

Ümraniye Belediyesi Ekiplerinden Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi

Ümraniye Belediyesi arama kurtarma ekipleri, okullarda öğrencilere periyodik olarak verdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Öğrencilerin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir