AYGAD’tan 6 Günde 6 Şehir

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği geçtiğimiz hafta 6 günde 6 şehirle Güneydoğu Kültür Gezisi düzenledi.

AYGAD 31/05/2022 Salı günü çıktığı Güneydoğu Kültür gezisini yaklaşık 40 gazeteciyle birlikte 07/06/2022 Çarşamba günü tamamladı.

AYGAD’ın düzenlemiş olduğu Güneydoğu Kültür Gezisinin ilk durağı Malatya oldu. Ahmet Işıkdağ başkanlığındaki gazeteci grubu burada Aslantepe Höyüğü, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı gibi birçok tarihi ve kültürel yer gezdi.

Malatya’nn ardından 2. Olarak gazeteciler Elazığ’a doğru yola çıktı. Buram buram tarih kokan Elazığ’da Vali’nin davetlisi olarak Elazığ lezzetleri tadıldı. Ardından Harput Kalesi, Eğik Minare’nin yanı sıra, Keban Barajı Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ile gezilip, tarihi hakkında bilgi aldılar.

Elazığ’ın tarihi ve lezzetini tadan gazetecilerin 3. Durağı Diyarbakır oldu. Şehre girildiğinde tarihi surlar tarafından karşılanan gazeteciler 10 gözlü köprü’nün ardından Ulu Cami, Dört Ayaklı Minare, Sur İçi, Eğil Kalesi ve Dicle nehri gezildi. Dolu dolu geçen bir günün ardından Aygad ekibi soluğu Peygamberler diyarı Şanlıurfa’da aldı. Meşhur Balıklı Göl, Göbeklitepe, tarihi hanlar ve camiler gezildi.

Harran Belediye’sine Teşekkürler

Urfa’ya yaklaşık 50 km uzaklıkta bulunan Harran İlçesi’ne geçen Aygad’lılar burada Belediye Başkanı ve ekibi tarafından karşılandı. Keyifli sohbet eşliğinde içilen mırra ve çayların ardından tarihi kültüre ışık tutan kubbeli evlerde zaman yolculuğuna geçildi. Akşam Urfa’nın olmazsa olmazı sıra gecesi yine Belediye Başkanının davetiyle gerçekleşti. Gazeteciler Urfa’dan tatlı bir yorgunlukla Gaziantep’e doğru yola çıktı. Burada sabah saatlerinde Türkiye’nin en büyük, dünyanın 4. Büyük hayvanat bahçesi gezildi. Ardından Antep Büyükşehir Belediye’sine bağlı bir görevli  tarafından mozaik müzesi, tarihi Antep hamamları ve bir çok müze gezildi. Meşhur Antep mutfağı ile taçlanan gezinin ardından heyet Mardin’e doğru yola çıktı.

Akşam saatlerinde eski Mardin evlerinde şehre karşı çaylarını yudumlayan gazeteciler şehrin büyüsene kapılıp, derinliklerinde adeta kayboldular.

Yer altı mağaraları, eski Midyat evleri, Dara Zindanı, Mezopotamya Harabeleri’nin yanı sıra tarihin sayfalarında gezindi. Beyaz su denilen nehrin kenarında yorgunluk atan AYGAD ekibi Midyat’a doğru yolculuğuna devam etti.

Midyat Belediyesi tarafından karşılanan ekip, Belediye binasının yanı sıra (Sıla dizisinin çekildiği) tarihi konuk evinde ağırlandı. Kendilereini düşler sokağında hisseden gazeteciler, M.Ö. ‘sinden başlayan ve günümüze kadar gelen tarihi bir yolculuğa çıkarak, memleketin her karışının ayrı bir önem ve değer olduğunu yerinde görme fırsatı buldular.

Midyat’tan sonra İstanbul’a doğru yola çıkan Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği, 6 günde 6 şehirle Güneydoğu Kültür gezilerini tamamladılar.

Gazeteciler, geziye katkı sunan, emek veren, bizleri ağırlayan, ilgi gösteren herkese teşekkürlerini ileterek şükranlarını sundular.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir