Ümraniye DEVA, 24 Temmuz Basın Bayramını Kutladı

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol gazetecilerle bir araya geldi.

Deva Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığının organize ettiği programa katılan İstanbul İl Başkanı  Dr. Erhan Erol, gazetecilerle piknik yapıp, günlerini kutladı.

Ev sahibi DEVA Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Hasan Keleş, programlarına katılan gazetecilere teşekkür etti. Keleş, “Hepinizin basın bayramını kutluyor, hayırlı vazifeler diliyorum” dedi. Parti olarak gazetecilerle bir araya gelmelerinin önemine değinen Keleş, DEVA Partisi olarak sık sık basınla bir araya gelmeye çalıştıklarını söyledi.

Erol: “En önemli 2 problem Ekonomi ve Sığınmacılar”

Keleş’in ardından konuşan DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, DEVA Partisi’nin genel politikalarından bahsederek, Türkiye’nin mevcut sorunlarına değindi. Erol, Türkiye’nin en önemli 2 probleminin ekonomi ve sığınmacılar olduğunu belirtti. Başkan Erol, “Ne olursa olsun Suriyeliler ve Afganların ülkelerine dönmelerini istiyoruz. Ekonominin temelinde yatan nedene baktığımızda 2011 ve 2012’den sonra yaşanan süreci görüyoruz.‘Ekonomi tamamen inşaat sektörü üzerine odaklanıyor ve tedbir alınmazsa sanayi, tarım gibi birçok sektör zarar görür’ diyor Sayın genel başkanımız Ali Babacan. İnşaat sektörüne baktığımız zaman birçoğunun inşaat kökenli olmadığını görüyoruz. Türkiye, sanayide yapması gereken dönüşümü yapamadı, inşaat işine girdik. Betona yatırım yaptık” diye konuştu.

“Hukuk ve Demokrasi Güçlenirse Ekonomi Güçlenir”

‘Türkiye’nin beton sorunu var’ diyen İl Başkanı Dr. Erhan  Erol, İstanbul’un Türkiye’nin genel sorunları altında ezildiğine dikkat çekti.Şunları dile getirdi: “İnşaat dışında bütün alanlardan çekildik. Bir şey üretemiyoruz. Bir şey satamıyoruz. 4-5 ay sonra petrol ve doğalgazda ciddi sorunlar yaşayacağız. Son zamanların en kötü kış ayları bizi bekliyor. İnşallah biz yanılırız. İşsizlik artacak. Türkiye’nin ekonomik riski çok yüksek. Kredi bulursanız da yüksek faizle alabilirsiniz. Hukuk ve demokrasi güçlenirse ekonomi güçlenir.  Ekonominin düzelebilmesi için birinci şart hukuk devletinin hâkim olması ve demokrasinin güçlü olmasıdır. İktisat sosyolojisinde bu bir kuramdır. Bunlar beraber yürürler.”

“Ekonomi ve Özgürlüklerin Güçlü Olduğu Yerlerde Kültürel Farlılıklar Gelişmek için bir fırsattır”

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol’un açıklamaları devamında:

“Bugün bizi yoran, kısırdöngüye sokan tartışmaları aşmamız için milli geliri yükseltmemiz lazım. Bunu da hukukun üstünlüğü ve ekonomiyle aşabiliriz. Ekonomi ve özgürlüklerin güçlü olduğu yerlerde kültürel farlılıklar gelişmek için bir fırsattır. Ekonominin zayıf ve özgürlüklerin az, hukukun işlemediği yerlerde farklılıklar toplumu ayrıştırmak için kullanılır. Alevi-Sünni olur, şu inanç bu inanç olur. Bunu engellemek için ekonomiyi geliştirmemiz lazım. Ekonomiyi çok iyi bilen bir genel başkanımız var. Ali Bey bu sürecin çok kolay çözülebileceğini söylüyor. DEVA Partisi 3 nedenden dolayı kolay çözülebileceğini söylüyor. Bir, Türkiye’de finans sorunu var. Türkiye’de gereken sermaye var. Önemli olan güveni sağlamak. İkincisi, Dünya’da 2002, 2008 krizlerine göre 10 kat para var. Dolar ve euro var. Yabancı sermaye Türkiye’ye rahat gelebilir. Yeter ki güven ortamı olsun.  Üçüncüsü, 20 yıl evvele göre Türkiye’nin hem alt yapı hem kafa olarak üretim kapasitesi yüksek. Türkiye kendi halkına ve Dünya’ya güven verirse gelişmiş ülkelerin klasik modellerini uygulayacağı anda otomatikman yabancı sermaye gelecek.”

Herkesi Üniversite Mezunu Yaptılar, Ara Eleman Yok”

“Hayvan olmayan yere süt fabrikası, ağaç olmayan yere orman fakültesi kuruluyor. Biz YÖK’ü kaldıracağız. Üniversiteler kendi bölgesinin ihtiyaçlarına göre branşlar açacaklar. Otomotiv sanayinin güçlü olduğu yerde mühendislik üniversitesi kurarsın, tarımın güçlü olduğu yerde tarım üniversitesi kurarsın. Hayvancılığın güçlü olduğu yerde veterinerlik kurarsın. Biz bu modele geçeceğiz. Ankara’dan YÖK’ten birileri kafalarına göre üniversite ve bölüm açıyor. Buna karşıyız. Üniversiteler özerk olacak, seçimleri demokratik olacak. Türkiye’de herkesi üniversite mezunu yaptılar, ara eleman yok. Teknisyen yok, usta yok, mühendisler o açığı kapatamıyor. Bunların hepsine projeler hazırlıyoruz. Bu kadar güç, insanı yoldan çıkarır. Türkiye’nin hızlı bir şekilde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmesi lazım. Bu ülkede yaşayan her etnik kökenin gurur duyacağı bir Türkiye oluşturmak için gayret ediyoruz. Ben bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum desin herkes. Bunu sağlarsanız bu ülkenin geleceğini kurtarırsınız.” dedi.

Program sonunda, basın mensuplarımızın dilek ve temennileri görüşüldükten sonra hatıra fotoğrafı çekildi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

2 Bin Kişiye Balık Ekmek İkram Edildi

Ümraniye Belediyesi, Adem Yavuz Mahallesi’nde kurulan semt pazarında vatandaşlara balık ekmek ziyafeti yaşattı. Ümraniye Belediye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir