Şile’de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Kutlandı.

11 Kasım “Milli Ağaçlandırma günü” nedeniyle “Türkiye Yeni Yüzyılına Nefes” temasıyla Şile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Sofular Mahallesi orman bölgesine ağaçlandırma programı düzenledi.

Programa Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Sutaşır, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Güllüce, Başsavcı Nurullah Atilla Kırbıyık, Kamu Kurum temsilcileri, siyasi Parti Temsilcileri, muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Yüzyılına Nefes

Ev sahibi Şile Orman İşletme Müdürü Temel Bulut yaptığı konuşmada; “Cumhurbaşkanımızın gerekçesiyle ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan ormanlarımızı korumak, sürdürebilir bir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla her yıl 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü olarak kutlanılmaktadır. Bu yıl 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Kutlamaları kapsamında Sayın Bakanımızın kamuoyu ile paylaştığı “Türkiye Yüzyılına Nefes” temasıyla hep birlikte ülkemize milyonlarca fidan dikeceğiz. Etkinliğimize hoş geldiniz” dedi.

Oksijen soluyabilmemiz için ormanlara, ağaca ihtiyacımız var

Şile Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Güllüce konuşmasında; “çevre ve tabiat konusundaki hassasiyetimiz belediyemizin yaptığı projelerle her zaman ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla orman, ağaç bizler için çok kıymetli ve değerlidir. “Nefes” kelimesi boşuna seçilmemiştir. Hakikaten orman nefestir. Oksijen soluyabilmemiz için ormanlara, ağaca ihtiyacımız vardır. Dolayısıyla günümüz dünyasında özellikle fosil yakıtların tüketilmesi sonucu ortaya çıkan sera gazların en önemlisi karbondioksittir ve atmosferdeki karbondioksit oranının artmasıyla birlikte sıcak hava da artmakta ve buzullar erimektedir. Dolayısıyla bildiğimiz iklim felaketleri, orman yangınları, sel hareketleri meydana gelmektedir. Havadaki karbondioksit oranını azaltan ve oksijen üreten ağaçlar bizler için çok önemlidir. Bu etkinlikler o açıdan çok daha önem arz etmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

11 Kasım Ağaçlandırma Günü”nüzü kutluyorum

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da; “bu program çok özel ve önemli bir programdır. Hem çocuklarımıza, gelecek nesillere bir dünya bırakmak adına, hem onlara en iyi ve ideal şekilde örnek olabilmek adına gerçekleştirdiğimiz en güzel programlardan birindeyiz. Bu vesile ile 11 Kasım Ağaçlandırma Günü”nüzü kutluyorum. Bizler bu günü kutlayan bir millet olarak çok şanslıyız. Öncelikle bu günü armağan edenlere teşekkür etmek istiyorum. Çünkü; ağacın, toprağın, yeşilin güzelliğini anlayabilmek ve anlatabilmek adına bizlere güzel bir armağandır. Bugün burada kurumlar olarak sevgili çocuklar ve gençlerimiz ile birlikte ağaç dikeceğiz ve onlara bu güzelliği ve umudu aşılamış olacağız. Şilemizde toprağın tevazusu, yeşilin samimiyeti ve yüreğimize verdiği ferahlık bizlerin yaşamını, yaşam standardını da ne kadar kaliteli hale getirip yükseltiyor. İşte muradımız emanet almış olduğumuz bu güzelliği, bu doğal harikayı, bu muhteşem eseri geleceğe en iyi şekilde taşıyabilmek. Bu gün tüm yurtta şuan fidanla topraklar buluşacak bizler çok şanslıyız. Bu gün hep bir aradayız ve bu güzelliğe ortak oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İşletme şefi Eren Topçu doğru fidan dikimi hakkında bilgi verdikten sonra davetliler dikim alanlarına giderek fidanları toprakla buluşturdular. Verilen Can sularının ardından program son buldu.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti Sanat Severleri Mest Etti

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri ile sanatseverleri mest etti. Başkan Ocaklı: …

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir