Gülmeyi Bilen Çocuklar; İnandılar, Çalıştılar, Başardılar

CHP Şile İlçe Başkanlığı için birkaç ay önce kolları sıvayan Aras Arslan ve Özgür Kabadayı, önce inandılar, sonra inandırdılar ve sonunda başardılar.

6 Saat üren bir kongrenin ardından büyük bir farkla başkanlığı aldılar. Aras Arslan yeniden CHP Şile İlçe Başkanlığı koltuğuna oturdu.

3 Eylül’de yapılması planlanan CHP Şile İlçe Olağan kongresi 12 Eylül’de yapıldı. Aylardır yapılan çalışmalar, dönen kulisler, deyim yerinde ise oynanan Bizans oyunları Şile’nin gündemini oluşturmuştu. İki genç beyin birlikte yola çıktı. Delege seçimlerine 3 aday olarak girdiler. Her bir adayın kendine göre yaptığı çalışmalar sonucunda devreye eski Belediye Başkanları girdi. Şecaattin Güney, İhsan Çayıroğlu ve Nabi Evren ve Zeki Şen dörtlüsü  taraflarını aleni belli ederek ilk adaylığını açıklayan Mehmet Bilgen lehine karar verip, çalışmalarına hız verdiler.  Bir yanda güçlü isimler Mehmet Bilgen lehine sahada aleni çalışırken sürpriz bir şekilde o zaman ki İlçe Başkanı İbrahim Çelik başkanlıktan adaylığını Aras Arslan lehine çektiğini açıkladı.

Gündem bir anda karıştı, adaylar ikiye düştü. Ortam iyice kızıştı ve sonunda kılıçlar çekildi. Artık eski başkanlar ve gençler olarak delegeleri yeniden gezmeye başladılar. Aras Arslan ve Özgür Kabadayı “bir çift mavi göz ile gülen çocuklar geliyor” sloganı ile artık CHP’nin genç beyinlere ve mutlu yüzlere ihtiyacı var diyerek çalışırken, diğer taraftan dörtlü grup ise deneyim, tecrübe ve Şile hassasiyeti ile Mehmet Bilgen lehine ağırlık verdiler.

ETEKLERİNDEKİ TAŞLARI DÖKTÜLER

12 Eylül Salı Günü 38. kongresi İBB Kültür Merkezinde yapılan kongreye İstanbul Bölge Milletvekili Suat Özçalış, eski Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Adalar İlçe BaşkanıAli Ercan Akpolat, Üsküdar İlçe Başkanı İbrahim Çağlar, Ümraniye CHP Meclis Üyesi Sacit Terzi, İYİ Parti İlçe Başkanı Kahraman Koç ve Mevlis Üyesi Hüseyin Özgür, Gelecek Partisi Şile İlçe Başkanı Mehmet Sadık Çağlayan, Deva Partisi İlçe Başkanı İbrahim Avcı, İşçi Partisi temsilcisi Bektaş Ayyıldız, delegeler ve partililer katıldı.

Açılış konuşmasını İbrahim Çelik yaptı. İbrahim Çelik 5 yıllık görevini sonlandırdığını ifade ederek birlikte görev yaptığı herkese teşekkür etti. Partiye hizmet etmeye bir partili olarak devam edeceğini bildirdi. İbrahim Çelik konuşmasında Divan Başkanlığı için geçmiş dönem Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ü önerdi. Oy birliği ile kabul edildi. Ardından ADD İlçe Başkanı Hanife Telli ve Ali Bilen seçildi.

Başkan Kadir Gökmen Öğüt, “çift adaylı kongreleri sevdiğini, özlediğini belirtti ve salonu dolduran delegelere teşekkür etti. Tek liste olsa bu salon böyle dolmaz ve fikirler çıkmaz. Tek adaylı kongreler yapılsın diye diye salonlarda 200 kişilik kongreler olmaya başladı” dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Blog listelerin tesliminden sonra konuşmak isteyen herkes kürsüye çıkarak yer yer partiyi, yer yerde kendi içlerindeki kavgayı dile getirdiler. Deyim yerinde ise kürsüye çıkan herkes eteklerindeki taşları dökerek, açık yüreklilikle eleştirilerini yaptılar. CHP Şile İlçe örgütü Kongrede kürsüye çıkarak adeta demokrasi dersi verdiler.

Konuşmalar arasında zaman zaman gülüşmeler, zaman zaman da gergin anlar yaşandı. Konuşmacılar arasında eski Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu,  Şecaattin Güney, Zeki Şen’ de neden Mehmet Bilgen’de birleştiklerini anlattılar.  “Şecaattin Güney konuşmasının bir bölümünde “CHP’de kavga olmaz, bu tür çekişmeler yalnızca partiyi büyütmek, yüceltmek ve iktidar yapmak için partililer arasında yapılan bir mücadeledir” dedi. CHP yüzyıllık bir partidir. Bu tartışmalar bugün olmuyor, kurulduğundan beri bu tartışmalar hep vardır. İlk kez bu kadar demokratik bir şekilde delege seçimi yapılmıştır. İlçe Başkanı İbrahim Çelik’i tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Aynı şekilde diğer adaylara da teşekkür ediyorum” dedi. Kendilerine yapılan “bugüne kadar birleşemeyen eski başkanların bugün  birleşip bir adayı destekleme kararı eleştirisine de verdiği yanıt ise; “ben CHP siayset yaparken Çayıroğlu Şile’de değildi. Sonrasında Anavatan Partisin de siyaset yapmaya karar verdi ve doğal olarak ayrı kulvarlarda siyaset yaptık” diyerek yıllardır sağır sultanın bile bildiği çekişmeyi basit bir şekilde ifade ederek geçiştirmesi dikkat çekti.

Aras Arslan’ın yol arkadaşı Özgür Kabadayı da “bizler inandık ve bir yola çıktık, sizlerde bize inanın ve yolumuzu açın ve destek olun” çağrısında bulundu.

Eski Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu’da, “esasında yokuz, neden mi, çünkü hiçbir beklentimiz yok. Ama konu Şile olduğu zaman bizlerin taşın altına elimizi sokma mecburiyetimiz vardır. Bundan vazgeçemeyiz. Yeniköy deresinin ıslahı için Büyükşehir Belediye Başkanının eline tutuşturduğum dosyanın ürünüdür diyerek” hala bu İlçe için yerine göre çalıştıklarını belirtti.

Delege ve üye konuşmalarının ardından kura çekimi sonucu ilk olarak kürsüye Aras Aras Arslan çıktı.

AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Aras Arslan heyecan ve coşku dolu konuşmasına; “kapı kapı dolaşan kadın arkadaşlarımız, sizler dün gece evinizde rahat uyurken bu salonu süsleyen genç arkadaşlarımız, CHP’nin vefakar, cefakar örgütü ve “benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri CHP” dir diyen Mustafa Kemal’in evlatları hepiniz “hoş geldiniz” diyerek özlerine başladı.

Aras Arslan; “öncelikle İbrahim Başkan ve yönetimine çalışmalarından ve bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bizi onurlandırdı. Bugün 12 Eylül faşist darbesinin yıldönümü. Böyle bir günde kongre yapmak istemezdik ama ben bu kürsüden size söz veriyorum. Bundan böyle 12 Eylül Şile’de devrimci gençlerin Şile’de CHP’ne yapmış olduğu devrimle anılacak. Bir programla yola çıktık. Dedik ki “gülmeyi bilen çocuklar geliyor” bu slogan bazı büyüklerimizi rahatsız etmiş olabilir ama alışacaklar. Genç ve dinamik bir ekip oluşturduk. Amacımız çok net. CHP ‘sini Şile’de tek başına iktidar yapmak. Önümüzde yerel seçim var. Hem Şile’de, hem de İBB’de Ekrem Başkanımzı iktidar yapmak için elimizden geleni yapacağız. Diğer adayımız Mehmet Bilgen’e de başarılar diliyorum. Kazananın yada kaybedenin bir kongre olduğu değil de kazananın CHP olduğu bir kongre olacaktır” seçimlerde neler yapacaklarını anlattı. Ardından konuyu kendi kongre süreçlerine ve geçmişte kendi başkanlık dönemine giderek kendisine yapılan suçlamalara cevap verdi. Arslan şöyle devam etti.

“Ben Türk Tarih mezunuyum ve Şile siyasetini kendi dönemimde neler yaşandığını kısaca anlatmak itiyorum. Öncelikle yalan söylemeyeceğim, iftira atmayacağım ama gerçekleri konuşacağız” diyerek eteğindeki taşları teker teker dökmeye başladı.

“95’te 14 yaşında ilk kez CHP ‘ne adım attım. 18 yaşına gelince CHP ‘ne üye oldum İl Başkan yardımcılığı, milletvekili adaylığı ve partinin tüm kademelerinde görev yaptım. 2011 yılında atamayla Şile İlçe Başkanı oldum. O dönem atamayla gelmek isteyen iki isim vardı biri Zeki Şen, diğeri Şecaattin Güney. 2012 ‘de kongre yaptık. O zaman yine 3 aday yarıştık. Biri ben, diğeri Zeki Şen ve yine Şecaattin Güney idi. Zeki bey 7 oy aldı, Şecaattin bey 17 oy aldı ben de 81 oy alarak İlçe Başkanı oldum. Sonra 2014’te Belediye Başkan aday adaylığı için bir talepte bulundum ve ön seçim istedim ve örgütün kararı ile aday olmalıydım. 39 İlçeden 9 İlçede eğilim yoklaması yapıldı.. Yine bir aday ben, diğeri Zeki Şen ve Şecaattin Güney adaydı. İkisinin toplam oyunun iki katından fazla oy alarak 2014 yılında CHP Şile Belediye Başkan adayı oldum. Yani ben yorum ama bunlar yorulmadı. Olsun hiç sıkıntı yok devam edeceğiz, Gençliğimiz var, heyecanımız yüksek” diyerek salonda alkış sesleri yükseldi.

2014 Belediye Başkanlığı seçimlerinden sonra Aras arslan pılını pırtını toplar Şile’yi terk eder dediler. Bunu diyen abi kendisi Şile’yi terk etti ben hala burada yaşıyorum ve iki oğlum da burada doğdu. Ben Şile’yi memleket olarak belirledim. Bu memleketin çocukları güzel bir ekip oluşturduk ve yola çıktık. Bu arada bir teşekkürü edemeden de geçemeyeceğim. Geçen kongrede aday olan genç bir arkadaşımız, yoldaşımız, kardeşimiz Özgür Kabadayı İlçe Başkanlığına aday olmak için talepte bulundu. Beraber oturduk dedik ki “mevzu vatansa gerisi teferruattır” ve kendisi büyük bir fedakarlıkta bulunarak aday olmadı. Bunun için çok büyük baskılarda yedi, dik durdu, eğilmedi ve yolumuza beraber devam ettik. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu memleket sevdalısı çocukların karşısında çok büyük isimler var. Geçtiğimiz günlerde adeta şampiyonlar ligi gibi büyük isimler. Oturmuşlar adeta altılı masa misali isimler kim derseniz eski Belediye Başkanlarımız Şecaattin Güney, İhsan Çayıroğlu, Eski İlçe Başkanımız Zeki Şen, Ağva mahallemizde partimizin önemli ismi Nail Kaya, Nabi Evren abimiz, Gülcan Akdağ Ekmekçi  evet hepsi önemli ve benim için büyük isimler.Eski başkanlardan Mehmet Bigen’e destek açıklaması yapıldı. Bugün çok büyük bir iş başardık ve CHP’de hepsini bir araya getirdik. Bundan dolayı kendimi çok başarılı adlediyorum. Mehmet Başkanım sakın yanlış anlama bu altılı masanın esas amacı desteklediği isim Mehmet Bilgen ilçe başkanı olsun değil, esas amaçları Aras Arslan İlçe Başkanı olmasın. Bende İbrahim Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Şile İlçe örgütü olarak son derece demokratik bir delege seçimi yapıldı ve Oruçoğlu köyünde kendi köyünde Zeki Şen Başkanım delege olamadı, Ağva’da Sayın Nail Kaya abimiz delege olamadı, salondan aday değildi sesleri yükselince aday bile olmadı diye cümlesini değiştirdi.

Aras Arslan şöyle devam etti. “ Saygı duyduğum iki büyüğüm İhsan Çayıroğlu ve Nabi Evren Hacı Kasım Mahallesinden aday oldular 2 oy aldılar, Balibey Mahallesinde Şecaattin Güney Başkanım 3 listede ismi vardı bizim listemizde yoktu. Çünkü biz genç dinamik bir listeyle yola çıktık ve kendisi 3 listeden aldığı oyla delege oldu. Gülcan Hanımda aday oldu bizim listemizden adaydı ve oldu o yüzden delege olmasında katkımız vardır” diyerek bombayı patlattı. “Herkesin aklında olan ve kimsenin nezaketten dolayı söyleyemediği şeyi ben söylemek istiyorum. Ya başkanlarım be bu kadar İlçe kongresi için bir araya geldiniz de yıllarca bu ilçeye bu zulmü niye yaptınız? Sorusu üzerine salondan alkış sesleri yükseldi.

BİZ CHP DEĞİLİZ, BİZ CHP ‘NİN TA KENDİSİYİZ

Parti İlçe Başkanlığı bu kadar önemliydi madem daha önce neden yan yana olmadınız? Madem yan yana oturdunuz, oturabiliyordunuz neden bu ilçeye bu zulmü yaşattınız? Siz Çayıroğlu Başkanım Belediye Başkanı oldunuz Şecaattin beyin işe aldığı insanları işten çıkarttınız, Şecaattin Bey Belediye Başkanı oldu sizin işe aldığınız insanları bu sefer o işten çıkarttı. Yaşanılanları bütün Şile biliyor. Sizden bir kardeşiniz olarak ricam şu. Sizin saygınlığınız var sizlere saygımız sonsuz ya ne olur gidin torunlarınızı sevin, Şile’nin keyfini yaşayın bizde sizi baş tacı yapalım  ” sözleri üzerine salonda tekrar alkış sesleri yükseldi ve Çayıroğlu oturduğu yerden “yalan” diyerek konuşmaya karşı çıktı.

Aras sözü ardından 2019 seçimlerine getirdi. İYİ Parti ile ittifak yapıldı. Buradaki isimler her toplantıya katıldı, Nabi Evren bile her toplantıda vardı fakat nedense tek disipline ben verildim. Yani kısaca anlatmak istediğim beni eleştirenler dönüp kendi geçmişlerine baksınlar. Her şey açık olarak ortadadır. Şecaattin bey, Nail bey, Zeki Şen MHP’ye çalıştı mı, çalışmadı mı” sorusu üzerine yine salon alkışa boğuldu. Aras Arslan konuşmasında eteğinde taşları dökerek, geçmiş dönem İlçe Başkanlarına ve Belediye Başkanlarına deyim yerinde ise verip veriştirdi.

Benim tüm ailem partilidir. Eşimin tüm ailesi partilidir. Benim partililiğimi eleştirenlere şunu söylüyorum. “Biz CHP değiliz, biz CHP ‘nin ta kendisiyiz” dedi ve ekip arkadaşlarını sahneye sırayla davet etti ve tanıttı.

Konuşmasının ardından diğer aday Mehmet Bilgen söz aldı ve başkan olduktan sonra yapacaklarını anlattı. Nezaket çerçevesi içerisinde konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. 150 delegeden 145’İ OY KULLANDI. 111 oy Aras Arslan, 32 oy Mehmet Bilgen ve 2 geçersiz oy kullanıldı. 111 oy ile Aras Arslan CHP Şile İlçe Başkanı seçildi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir