Şile Balıkçıları  “Vira Bismillah” dedi

Şile Belediyesi tarafından Şile Limanı’nda düzenlenen törenle, “Vira Bismillâh!” diyerek denize açılan Şileli balıkçılar, beş aylık aranın ardından hazırlıklarını tamamlayarak yeniden denizle buluştu.

‘’Balıkçılık sezonu hayırlı ve bereketli olsun’’ 


Şile Belediyesi tarafından liman mevkinde düzenlenen  2023-2024 balıkçılık sezonu açılış törenine Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Sutaşı, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Liman Başkanı Ahmet Serkan Yılmaz, Şile Su Ürünleri Kooperatif Başkan Yardımcısı Bahattin Gümrah, AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, Kamu Kurum Amirleri, Şile Belediye Başkan Yardımcıları ile balıkçı esnafı, stk temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Liman Mevkiinde yapılan törende açılış konuşmasını Su Ürünleri Başkan Yardımcısı Bahattin Gümrah yaptı. Konuşmasında hayırlı ve bereketli bir sezon dileyerek emek veren Belediye Başkanına, ekibine ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Liman Başkanı Ahmet Serkan Yılmaz’da konuşmasında; “2023- 2024 Su Ürünler av sezonu bu gece yarısı  başlaması ile birlikte balıkçılarımız “vira bismillah” diyerek denizlerimize açılacaklardır. Zor bir meslek olması ile birlikte fedakarlık ve özveri gerektiren, balığı denizden sofralarımıza ulaştıran tüm balıkçılarımıza verimli bir sezon diliyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da balıkçılığın ne kadar zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu ve buna bizzat tanık olduğunun altını. Çizerek anlattı. Başkan Ocaklı şöyle devam etti, “ Çalışma arkadaşlarım yaptıkları bir çalışmada Balıkçı reislerimizin hatıralarını kaleme almışlar. Bende izledim duygulanmamak elde değil. Herkesin izlemesini isterim çünkü dünü, geçmişi ve bugünü anlatan meşakkatleri içinde barındıran zor bir meslek. Karadan bakıldığında tekneyle denize açılmak güzel görünse de aslında sahaya çıkıldığında pek öyle olmadığını anlıyorsunuz. Özellikle kış aylarında sert hava koşullarında bu mesleğin ne kadar daha zor olduğunu, emek sarf eden her kim varsa ekmek parası için mücadele ediyorlar ve onları evlerinde bekleyen aileler onların merakla bekliyorlar. Tezgahlardan sofralarımıza gelen balıkların hangi şartlarda sofralarımıza geldiğini biliyorum. Tüm balıkçılarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Bu yıl inşallah çok palamut olurda Festivalinin 2.daha görkemli bir şekilde yaparız” dedi.

Garnizon Komutanı Albay Mehmet Sutaşır’da konuşmasında; Şile’nin önceliği turizm ilçesi olması değil,  Balıkçı Kasabası olmasıdır” diyerek tüm Şile’ye bereketli bir balık sezonunun geçmesini diledi.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da; Mevla’nın bizlere verdiği en güzel mucize deniz , zaman zaman serinliyoruz ama içerisinden soframıza gelen nimet Balığımız var. Balıkçı esnafımızda rızkını, nafakasını oradan çıkartıyor, İnşallah afiyetle yiyenlere şifa, hanelerimize ve ekonomiye kazanç olur” dedi. 

Konuşmaların ardından protokol ekibi tarafından temsili denize açıldı. Tören sonrası Belediye tarafından balık çorbası ikramı gerçekleştirildi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti Sanat Severleri Mest Etti

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri ile sanatseverleri mest etti. Başkan Ocaklı: …

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir