Beklenen Fırtına Şile’yi Vurdu

19 Kasım Pazar sabah saatlerinde yağan şiddetli yağmur, tüm İlçeyi etkisi altına aldı.

Hafta sonu şiddetli yağışın ve fırtınanın etkisiyle birlikte Şile ve Ağva’da dereler taştı. Deniz seviyesi karaya yükseldi, dalgalar birçok mekanı kullanılamaz hale getirdi.

İki gün aralıksız yağan yağmur ve fırtınanın etkisiyle de birçok işyerini su bastı. Araçlar suyun altında kaldı, balıkçı tekneleri denizde kayboldu, çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. Ağva’da derenin taşması sonucu şehri çamura, yollar göle döndü. Ağaçlar, aydınlatma direkleri ve asfalttan ayrılan molozlar suyla birlikte etrafa  taşınırken, dere kenarı ve sahilde bulunan birçok mekan kullanılamaz hale geldi.

19 Kasım Pazar günü şiddetli yağan yağmur ve fırtına Şile ve Ağva’yı vurdu. Gün boyu etkisinin devam etmesi üzerine İstanbul Valisi Davut Gül Şile’ye geldi. Vali Gül’e incelemeleri sırasında Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve AFAD İl Müdürü Ercan Akar da eşlik etti.

AFAD koordinesinde zarar gören yerlerde zarar ve hasar tespitlerini ivedi şekilde çıkartacağız, vatandaşımıza bu açıdan vereceğimiz destekleri vermeye çalışacağız. Hepimize büyük geçmiş olsun. Dükkanlarımız zarar gördü. Yine derelerin denize akamamasından dolayı derelerin taşmasıyla birlikte su basan iş yerlerimiz ve evlerimiz var. Çok şükür, herhangi bir can kaybımız, yaralımız yok. Kaymakamlarımızın koordinesinde ilçe belediye başkanlarımız, İSKİ ve AFAD ile diğer kurumlar, herkes kendi alanında çalışmalarını devam ettiriyor” dedi.

AĞVA YANLIŞ KONUMA KURULDU

Şile Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı ve Jeolog Nabi Evren’de Ağva’ya giderek bölgede incelemelerde bulundu. Evren birçok işletmenin yanlış yerde açıldığını, kıyılarda yapılan kaçak yapılara zaman içinde ruhsat verilmesi  yapılan hatalardandır. Ağva’ya gelirsek Ağva’nın  konum gereği mezarlık bölgesinde olması gerekirdi.Yanlış konuma kurulduğundan dolayı Allah korusun ama daha çok zarar görecektir” dedi. Jeolog Nabi Evren, alınacak önlemlerin dahi yeterli gelemeyeceğinin altını çizerken, “bu ilk değil sonda olmayacak” diyerek Şile ve Ağva’ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti Sanat Severleri Mest Etti

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri ile sanatseverleri mest etti. Başkan Ocaklı: …

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir