Hangi Partide Kimler Aday

Hararetli bir genel seçimlerin ardından sıra yerel seçimlere geldi. Partilerde yine bir koşuşturmaca, aday arayışları devam ediyor.

Peki, Şile’de durum nasıl diye bakarsak, diğer İlçelerden pekte farkı yok. Öncelikle Millet İttifakının bozulmasıyla birlikte CHP ve İYİ Partide doğal olarak bir moral bozukluğu yaşandı. “Acaba”, soruları kafaları karıştırmaya, belirsizliğin vermiş olduğu psikoloji ile de bol ihtimalli seçenekleri tartışmaya açtı.

2019 Yerel seçimlerinde Millet İttifakı olmasına rağmen Şile’de CHP ve İYİ Parti ayrı ayrı seçime girmesi Ak Parti’nin rekor oyla kazanmasına neden olmuştu. Şile’nin tarihi geçmişinde CHP’den belediye başkanı çıkmasına rağmen ilk kez Meclis üyesi çıkaramaması tartışmalara yol açmıştı.

Gelelim bugün sokaktaki sese. Genel seçimlere kadar Millet İttifakının devam edeceğini düşünen partiler, 2024 yerel seçimlerine tek adayla girmeyi planlamıştı. Dağılan ittifakla birlikte planlarda otomatik olarak suya düştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tavrının net olmasına rağmen tabanda tam olarak karşılık bulmaması, kendisine bazı İl ve İlçeler tarafından ittifak baskısı yapıldığı da söylentiler arasında yer almaktadır..

Evet, şimdi de sokakta konuşulan aday adaylarının isimlerine hep birlikte göz atalım.  Ak Parti’de mevcut Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve geçmişte 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Can Tabakoğlu ve Hakan Şengül’ün isimleri dolaşmaktadır.

CHP’de İlçe Başkanının değişmesiyle birlikte “gülen çocuklar” diye yola çıkan isimler arasında yer alan Özgür Kabadayı, geçmişte CHP Şile İlçe Başkanlığı yapan ve bugün Ümraniye Belediyesi’nde Meclis üyesi olan Şileli Sacit Terzi’nin yanı sıra eski İlçe Başkanlarından Zeki Şen’in adı konuşulmakta.

 İYİ Parti de durum nedir diye bakarsak, orada durumlar biraz daha karışık. Uzun zamandan beri sürekli adı geçen ilk isim, Meclis üyesi Hüseyin Özgür. Onun yanı sıra İlçe Başkanı Kahraman Koç, Şeref Çelebi ve Özgür Devrim Üstüner bazı isimler arasında. Bunların yanı sıra adları sır gibi saklanan sürpriz isimlerin olduğu da yine sokak siyasetinin gündeminde mevcuttur.

 MHP’ye  bakacak olursak; Cumhur İttifakının devam ettiğinden dolayı MHP adaylık konusunda sessizliğini koruduğu görülmektedir.  Sessizliği korumasına koruyor fakat sokak siyasetinde durumlar pekte öyle görünmüyor.

Bir senaryoya göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan İstanbul’da 5  İlçe isteyeceği ve bu İlçelerin başında da Şile’nin olduğu söylenmekte. Bu durumda işler Cumhur İttifakında biraz karışıyor. Kendi içlerinde aday arama çalışmaları sessiz bir şekilde devam ederken, bazı isimlerin kulislerde dolaştığı da gelen bilgiler arasındadır.

Partilerdeki bu gizemlilik devam ederken, her şeyin Genel Başkanlara bağlı olduğunu bilmelerinden dolayı da olası adayların ve İlçe Başkanlarının sık sık Ankara seferleri yaparak kendilerine göre haklı gerekçelerini yukarıya anlatma çabası içinde oldukları da gelen duyumlar arasında

Bu isimler içinde bekledikleri partilerden aday olamadıkları takdirde farklı partilerden de şanslarını denemeyi düşünen isimlerin olduğunu da es geçmeyelim. Aralık sonuna kadar tüm isimlerin netleşmesi beklenirken, Şile siyasetinde çok ihtimalli adaylar halkın gündemini de oluşturmaya devam edeceği görülüyor. Az bir zaman kaldı, yaşayıp göreceğiz. Her şeyin hayırlısı

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Adalet Tecelli Eder

Küçük bir kasaba ve kendi halinde yaşayan bir toplumda sürprizler eksik olmuyor. Herkesi etkileyen ve …

Küçük Hesap Büyük Sorun

İnsanlığımızı mı kaybediyoruz. Değişen ve globalleşen dünyada insan olma vasfını unutuyor muyuz, Çıkarlarımız söz konusu …

Keşke Kendini Tanısaydın

Önce bir düşün bakalım ahlaklı mısın, ahlaksız mı, edepli misin edepsiz mi, çirkef misin düzgün …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir