Şile’de, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Gerçekleştirildi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. Yıl dönümü münasebetiyle  Şile Belediyesi Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Törene, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Hv Svn Albay Mehmet Sutaşır, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

  Başta Şile Kaymakamlığı olmak üzere Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, siyasi partiler ve Sivil Toplum temsilcilerinin çelenk sunumunun ardından 09.05’te İlçe genelinde çalınan sirenler eşliğinde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Okunan İstiklal Marşının eşliğinde gönderdeki bayrak yarıya indirildi. Yanan meşalelerle birlikte çelenk sunum töreni sona erdi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezinde Şile Borsa İstanbul 50. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program gerçekleştirildi.

50. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ali Baylan günün anlamına dair selamlama konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasında; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 de ebediyete intikali hiç şüphesiz ki Türk Milletini derin üzüntüye boğmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının ardından dünya liderlerinin ortak söylemleri onun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi olması, büyük devlet adamlığı ve dünyaya örnek gösterilecek çalışmaları olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk yenilikçi, eşsiz ve çok büyük komutandır. Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, milletiyle birlikte “ya istiklal ya ölüm” parolasıyla hareket ederek zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş savaşı elde edilen başarılarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan CUMHURİYETİ ni kurmuştur ve Türk Milletine armağan etmiştir” dedi.

Ardından 50. Yıl Çok Programlı Lisesi öğrencileri “10 Kasım Rüyası” adlı oratoryo gösterisi yapıldı. Buruk bir keyifle izlenen Sarı zeybek ve Atatürk’ün sevdiği türküler okundu. Gazeteci çocuğun Atatürk’ün ölüm haberini veren gazeteleri dağıtması sembolize edilirken, salonda sessiz bir hüznün yaşanmasına neden oldu. Manga askerlerinin marş eşliğinde yürümesi seyircileri adeta o döneme götürdü. Gerçekçi bir şekilde hazırlanan gösteri tüm salonun takdirini kazandı. Alkışlarla birlikte salonda hüzün dolu anlar yaşandı.

Anma programının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri takdim edildi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti Sanat Severleri Mest Etti

Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Şile Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri ile sanatseverleri mest etti. Başkan Ocaklı: …

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir