İYİ Parti Şile İlçe Teşkilatı Topluca İstifa Etti

İYİ Parti İl Başkanlığına istifa edeceği bilgisi sızan Şile İlçe Başkanı Kahraman Koç görevden el çektirilince İlçe Teşkilatı kendisine destek vererek komple istifa etti.

İYİ Partide genel seçimlerin ardından sular bir türlü durulmuyor. Son olarak Şile İlçe Teşkilatında 2 kişi hariç Başkan ve yönetimi komple istifa etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yerel seçimlere İttifaksız gireceğini açıklamasının ardından Ülkenin dört bir tarafından istifalar peş peşe gelmeye başlamıştı. Yaprak dökümünün yaşandığı İYİ Partide son olarak Şile İlçe Teşkilatı da istifasını açıkladı.

19 Aralık Salı günü Şile Nikah Sarayında tüm teşkilatı ile birlikte basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Kahraman Koç istifa gerekçelerini açıkladı. Öncelikle Şile İlçe Teşkilatının nasıl oluştuğunu ve süreci anlattı. Koç açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “ Eski MHP İlçe Başkanımız ve şimdiki meclis üyemiz Hüseyin Özgür Meral hanım parti kuracağı zaman istifa ederek ilk imzayı veren arkadaşımızdır. Bu teşkilat kurulduktan sonra Genel Başkanımızın 30 İl gezisine bu teşkilat eşlik etmiştir. Sonra bir referandum süreci yaşandı. Bu süreçte yine Genel Başkanımıza 25 İl’de eşlik ettik. Yine parti kuruluş aşamasında Genel Başkanımıza 30 İl’de eşlik ettik. Bunları yaparken makam, mevki, çıkar hiç gözetmedik. Gönülden Genel Başkanımızın peşinden gittik. İYİ Partimiz kuruldu. Bizler Ak Parti iktidarına son vermek ve bu ülkeyi yönetmek için bir yola çıktık. Bu yola çıkışımız hiçte kolay olmadı. Gerek İlçe binamızı tutarken gerekse yönetim kurulu üyelerimizin belirlenmesinde çok ciddi baskılara maruz kaldık. Fakat bizim bir hedefimiz vardı. Andımızı kaldıran, Ne Mutlu Türküm Cümlesinden rahatsız olan, her türlü Milliyetçiliği ayaklar altına alan, Anayasa Mahkemesi’nin kararını bile tanımayan bu iktidardan kurtarmaktı amacımız. 2018 Genel seçimlerine girdik. İYİ Parti Teşkilatı Şile’de % 13 oy alarak İstanbul Anadolu yakasının en yüksek oyunu aldı ve 2019 Yerel seçimlerine girdik. Burada yüzde 34’ lük bir oy oranı ile Şilemizde büyük bir başarıya imza attık ama mutsuzduk. Çünkü kazanamamıştık. Biz Şile Belediyesi’nin İYİ Partide olmasını istiyorduk. O süreçte bir siyasi birliktelik sağlayamadık. 2023 Genel seçimlerine geldiğimizde Anadolu Yakasının en fazla oyunu alan teşkilat o0lduk. Ve günümüze geldik. Önümüzde ders çıkartmamız gereken 2019 yerel seçimleri vardı. Tabi yerel Genel siyaset çok faklı yürüyor. İYİ Parti İlçe Teşkilatı 2019 Yerel seçimlerinde 4 meclis üyesi ile birlikte Belediye de yer aldı. Yine ben ve arkadaşlarım Şile Belediyesi’nin yaptığı yanlışları gerek video, gerek sosyal medyadan duyurarak, gerekse Mecliste ciddi bir muhalefet yürüttük.  

.  Büyük rantların döndüğünü anlatırken ticari ilişkilerimiz de yıprandı ama yılmadık, devam ettik. Gelmiş olduğumuz noktada bir iş birliği olması yönünde karar verilme vaktiydi, bunu da Genel Başkanımıza da paylaştık. Genel Başkanımızın Afyon konuşması bizi çok umutlandırmıştı. “Bazı yerlerde yerel teşkilatlarımızın anlaşmasıyla birlikte iş birliği olabilir” demişti. Fakat daha sonra GİK’in aldığı kararla artık iş çıkmaza girdi ve o yollar tamamen kapandı. Sonra biz bir karar vermek zorundaydık. 2024 Genel seçimlerinde İYİ Parti olarak bir aday çıkarmak zorunda kalacağız, yine birliktelik sağlayamayacağız ve o kadar eleştirdiğimiz şuan ki Ak Parti Belediyesine Belediyeyi verme pozisyonuna düşme durumunda kalacağız. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla, mahalle başkanlarımızla, Meclis üyelerimizle görüşmeler yaptık ve bir yol ayırıma geldik. Bu yol ayırımı şuydu. Ya bir Belediye Başkan adayı çıkaracağız yada, parti genel idari kurulunun aldığı karar doğrultusunda aday çıkartmayacaksak istifa etmek durumunda kalacağız. Yani şunu yapmayacağız. Kimseyi oyalamayacağız. Aday çıkartacakmış gibi hareket etmeyeceğiz, net kararımızı söyleyeceğiz. Şile İlçe Teşkilatımızın ne kadar net olduğumuzu Gerek Genel Merkez, gerekse İl Başkanlığı çok iyi bilir. Nerden bilir, daha önceki İl Başkanlığı seçiminde kararını açıklayan bir Şile İlçe teşkilatı vardı. Bu dik duruşumuzdan hiç ödün vermedik.

Madem GİK’in aldığı karara uyamıyoruz bizde istifa hazırlığına girdik ve bu salonu tuttuk. Tabi bu çok ciddi bir olay olduğu için İl Başkanlığımız tarafından duyuldu. Dün aldığım bir telefonla “Kahraman Başkan sen ve yönetimin görevden el çektirildiniz” denildi. Ben de hayırlısı olsun dedim. Bu dakikadan sonra yapacak bir şeyimiz yok. Çünkü bizim bir kırmızı çizgimiz var. O da Şile’dir. Adı üstünde Yerel seçimler. Yani yaşadığımız, doyduğumuz yer. 2019’ da birliktelik sağlayamadıkları için hep eleştirdik. Şimdi de biz o duruma düşmek istemedik. O zaman niye eleştirdik. Önceliğimiz Şile diyorsak bir karar almamız gerekiyor ve biz bu kararı uygulayacağız. Tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek toplu istifa ettiklerini duyurdu.

Hüseyin Özgür İYİ Parti  Rozetini Çıkardı

İYİ Parti Meclis Üyesi Hüseyin Özgür’de, “İstanbul’da Meral Akşener hanımefendiye imza veren ilk başkanım. Hiçbir menfaatimiz olmadan, İlçemiz için Ülkemiz için koşturduk ve çalıştık, didindik. Helal hoş olsun yaptıklarımız. Asla öncelikle Kahraman Başkanımın iki aracı vardı şimdi babasının aracını kullanıyor, akçeli işler ile asla işi olmadı, bunları konuşmak bile şerefsizliktir, haysiyetsizliktir. Süreçle alakalı olarak İYİ Partinin kazanması ihtimalini teşkilatlara rağmen yok sayılması çok yanlıştır. Ben Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak dedim ve köy köy oy istedim. Şimdi aynı köylerde karşısındaki adaya oy istemem kendi adıma ahlaksızlıktır. Çünkü bize Ekrem Başkanı sevdiren Meral  Akşener Hanımefendidir. Şunu da söyleyeyim mahkemede ceza alma durumu olmuştu Ekrem başkanın. Biz Şile’den toparlanıp Saraçhaneye gidene kadar  o Ankara’dan bizden önce yanına gidip fotoğraf çektirdiler.” Biz bu adama sahip çıkacağız” dediler. Bende şahsım olarak bu rozeti çıkarıyorum ve Büyükşehir Belediye seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na sahip çıkıyorum. Ekrem Başkanın yanı sıra, yaşadığım Şile’ye sahip çıkıyorum. Çünkü, biz MEMLEKET Milliyetçisiyiz. HODRİ MEYDAN” dedi. İyi Partinin basın açıklamasına CHP Şile İlçe başkanı Aras Arslan ve İlçe örgütü de katılarak, kendilerine destek verdi.

Basın açıklamasının ardından Şile Belediyesi’nde bulunan İYİ Parti  3 Meclis üyesi bağımsız olarak Mecliste görev yapacaklar.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir