Özgür Üstüner Bu Kez CHP Adına Şile Belediyesi Meclisinde  Konuştu

Ocak ayında toplanan Şile Belediye Meclisinde İyi Partiden CHP’ne geçen Meclis üyesi Özgür Üstüner, yapmış olduğu konuşmayla birlikte, yaklaşık 5 yıldır mecliste ilk kez CHP adına biri konuşma yapmış oldu.

   Özgür Üstüner konuşmasına herkesin yeni yılını kutlayarak başladı.

 ‘Sayın Başkan öncelikle meclis gündeminde olan İller Bankasından  borç para almak konusuna değinmek istiyorum. İller bankasından 11 Kasım 2022 tarihinde 21 milyon TL kredi aldık. Sonrasında 5 haziran 2023 tarihinde 15 milyon TL İller bankasından kredi aldık.

Bu kredileri kullanma sebebini bize Ağva Tabiat Park Projesi, Ağva  aşıklar yolu projesi ,Şile’de Millet parkı projesinde kullanmak üzere aldığınızı söylediniz .Ancak o günden bu yana bu projelerin hiçbirisinin yapılmadığını  görüyoruz .

Şimdi  görev sürenizin bitmesine 3 aydan daha az bir süre kalmasına rağmen yine İller Bankasından kredi alıyoruz . Bu kredi bir proje kredisi değildir.

Sevgili başkanım , Ağva’da bir doğa felaketi yaşadık. Bu durumdan rıhtımda bulunan 7-8 işletmemiz ciddi zarar gördü ve işyeri kapandı. Ciddi mağduriyet yaşadılar. Sayın Başkan, bu esnaf arkadaşlar ile 5 yıl önce toplanarak ve birçok toplantılar yaparak projeler sundunuz. Fakat bu projeler bir türlü gerçekleşmedi . Şimdi bu esnafa yeni bir proje sunarak bunun yaz döneminde yetişeceğini söylemektesiniz. Bu esnaf tekrar bir hayal kırıklığına uğramak istemiyor. Bu işletmelerde yaklaşık 50 kişi ekmek yiyor.Ve yılda binlerce insanımıza hizmet ediyorlar . Ağva’ ya gelen ziyaretçilerin  ve yerel halkın sosyalleşme aracı olan Rıhtımın acilen onarılması gerekmektedir.

Ve yine yaklaşık 20 kişinin çalıştıran ve binlerce kişiye hizmet eden Gizli Bahçe adlı restaurantı kapattınız. Bu mekanın bulunduğu alana Sosyal tesis yapacağız dediniz. Ancak 5 yıldır hiçbir adım atmadınız . Ağva’ya hizmet eden bu işletmeyi 5 yıldır harabe halde tutmaktasınız.

2020 yılının yıllık bütçesi 100 milyon TL idi. 2024 yılı bütçesi 1 milyar 250 milyon TL bu bütçe artışı maalesef  sizin başarınız değil, Pandemi  sonrası Şile’de artan inşaatlardan oluşan harç bedelleri ,kaçak yapılardan gelen cezalar ve arsa satışlarıdır. Ancak bu büyüyen bütçeyi düzgün kullanamadınız.

Bu arada bir tebrikte bulunmak istiyorum Cuma günü bir köyümüze cenaze nedeniyle Kandıra Belediye başkanı  geldi . Hyundai  marka eski model bir makam aracı ve tek bir araç, şatafattan uzak Demek ki bu ülkede tasarruf tedbirlerine uyan belediye başkanları da  var Kendisi  de sizin partinizden Kendisi tebrik ediyorum.

Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İMAMOĞLU’na teşekkür ediyorum. Köylerimize tohum-fide destekleri için.

7 Mart 2023 tarihinde bir önerge vererek köylerimizde hayvan yetiştiricilerimize yem desteği verelim dedik. Ancak bu destek verilmedi, önümüz kış bu önerimizin dikkate alınmasını yeniden talep ediyoruz.

Beş yıldır hemen hemen her mecliste Şile Kent Konseyinin kurulmasını talep ettik. Ancak görev süreniz bitmek üzere ama maalesef bu konsey kurulamadı . Kent konseyi sivil toplum örgütlerinden , siyasi parti üyelerinden ve muhtarlardan oluşmaktadır.Korkulacak bir oluşum değildir. Neden kurulmadığını merak ediyoruz .

    Sayın başkan ,29 nisanda kocaman bir pankartta Ağva’da fitness merkezini  açacağız dediniz. 15 Haziranda 2022 ‘de sosyal medyada spor ekipmanlarımızı tedarik sürecini başlattık dediniz. Sayın başkan burası devasa  bir spor kompleksi değil, binası zaten hazırdı. Aylar geçti yıllar geçti burayı tamamlayamadınız. Tekrar ediyorum 15 Haziran 2022’de spor ekipmanlarını tedarik süreci başladı diyorsunuz ama ancak aradan bunca ay geçti bu ekipmanlar bir türlü tamamlanamadı.

2019 yılında müjdelenerek fındık üreticimize destek verileceğini beyan ettiniz, Ancak aradan yine yıllar geçti maalesef bu destek yine verilmedi.

Sayın başkan,az öncede söylediğim çeşitli etkenler ile büyüyen bütçeyi verimli kullanamadınız. Köylerde çok amaçlı düğün salonu yapacağız dediniz yapmadınız, yaşlılarımız için bakım evi yapacağız dediniz yapmadınız, Şilede mezat ve kesim merkezi projesi yapacaktınız yapmadınız. Devlet Üniversitesi sözü havada kaldı . Şile tarihi evler turizmi yapılmadı, Şile film platosu projesi konuşulmadı dahi .

Bölgemize vizyon sağlayacak istihdam artıracak Şile’nin bir kültür ve turizm ilçesi vizyonu maalesef oluşturamadınız

Bu son cümlem maalesef önemli bir cümle. İstanbul’un  en önemli ve en farklı kültür ve turizm ilçesi olabilirdik

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir